Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 77. yılında Tam Bağımsız Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Kahramanmaraş şube üyesi bir grup genç Atatürk Anıtı önünde toplanarak emperyalizme karşı protesto gösterisi yaptı.

Kent Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde “Yasta değil kavgadayız, emperyalizme karşı ayaktayız” sloganları atan gençler saygı duruşu ve ardında istiklal marşı okudu.

Mustafa Kemal olma kararlılığıyla toplandıklarını ifade eden gençler, “10 Kasım Türk gençliği için yas değil mücadele günüdür” dedi. TGB Kahramanmaraş Yöneticisi Bedirhan Şahin yaptığı basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Mustafa Kemal hüzünle anılacak tarihsel bir şahsiyet değil mücadelesi örnek alınacak bir önderdir. Atatürk'ün önderliğinde büyük bir devrimle kurulan cumhuriyet geleceğimizdir. Cumhuriyeti korumak ve yaşatmak geleceğimize sahip çıkmak demektir.

Bu 10 Kasım'da görevimiz emperyalizme karşı mücadeleyi yükseltmektir. Mehmetçiğimizin katili, en büyük sömürgeci, dünyanın en büyük terörist devleti ABD'nin başkanı Obama Türkiye'ye geliyor. Bizler gençliğin emperyalizme karşı vatanını savunma kararlılığını göstermek ve ABD çizmesiyle ezilen mazlum milletlerin sesi olmak için Obama'yı karşılayacağız.

15 KASIM'DA ANTALYA'DA OBAMA'YA SESLENECEĞİZ
Geleceği varsa göreceği de var.Sömürgecilere karşı tarihte ilk büyük zaferi elde etmiş olan milletimiz, yine büyük zaferlerin eşiğindedir. 10 Kasım'da görevimiz emperyalizme karşı milletimizin bağımsızlığına ve birliğine daha fazla sahip çıkmaktır.

Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi ve Bursa Nutku'nda görevlendirdiği Türk Genliği bu kavgayı üstlenmiştir. Bu saatten sonra hangi koşul altında olursak olalım bu kavgayı başarıya ulaştırmak en büyük görevimizdir.

Bir kez daha haykırıyoruz. Yasta değil kavgadayız, emperyalizme karşı ayaktayız.

Son olarak, başta Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere, canını bu vatana feda eden tüm aziz şehitlerimizi saygıyla anıyoruz. Bugün teröre karşı yoğun bir mücadele içerisine girmiş olan kahraman Mehmetçiğimizin daima yanındayız. Yüreklerimiz Mehmetçikle beraber çarpıyor.”

“Hepimiz Mustafa Kemal’in askerleriyiz sloganları atan grup daha sonra olaysız şekilde dağıldı.
Haber: Şenol Güneş

Editör: Mahmut Beyaz