İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Karar’ı geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan Karar'a göre, Bakanlar Kurulu Kararı ile onaylanan “Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi” Türkiye Cumhuriyeti bakımından feshedildi. İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesi kamuoyu tarafından olumlu karşılanırken, Kahramanmaraş Ülfet Vakfı Kurucu Başkanı Abdullah Taylan’da, alınan kararın takdire şayan olduğunu ifade etti.


 

BU MİLLETİN MAYASI İMANDIR

Taylan, geçtiğimiz yıllarda sözleşmenin iptal edilmesine yönelik şu cümleleri dile getirmişti: “29 Nisan 2020 ve bilahare 11 Mayıs 2020 tarihlerinde ulusal ve yerel gazetelerde ve birçok platformlarda bu kirli sözleşmeden dolayı gerekli uyarıları yapmış Türkiye’nin kadim milli ve manevi değerleri açısından çok tehlikeli bir proje olduğunu ifade etmede ilmi ve manevi sorumluluğumu Sayın Cumhurbaşkanımıza duayla şu içten ifadelerle beyan etmiştim; ‘Bu topraklar yüzyıllardır İslam beldesidir. Bu milletin mayası imandır. Bu milletin imanı dün olduğu gibi bugünde ezanına, bayrağına, namusuna, şeref ve hürriyetine el ile dil uzattırmaz. Anadolu insanı ferasetiyle bu beyhude girişimleri boşa çıkaracak, ülkemizin huzur ve istikrarını kimsenin bozmasına yüksek irfanıyla müsaade etmeyecektir. İstanbul; hilafetin merkezi, kutsal emanetlerin vatanıdır. Mazlum Ayasofya’nın hüznünü taşıyan sinelerimiz bu gün maalesef tahammülüne dayanamadığımız yeni gamlara düçardır. Aile geleneğimizi, milli ve manevi hassasiyetlerimizi yerle yeksan eden kirli bir sözleşmenin; ecdadımın İslambol’u, Hz. Peygamberin müjdesi, Eba Eyyüb El Ensari’nin, nice sahabe-i güzinin, meşayıhı izamın türbegahı Kutlu şehir İstanbul’a ( İstanbul sözleşmesi) atfedilmesi yüreklerimizi derinden yaralamaktadır. Ahlak, millet, din ve vatan düşmanı bu güruhun bertaraf edilmesi ancak dayandıkları hukuki zeminin milli ve manevi değerlerimize uygun hale getirilmesiyle sağlanır. Zira bu sözleşmenin getirileri kutsal kitabımız Kuranın haber verdiği Lut kavmi gibi Allah muhafaza helak sebeplerindendir. Yaşadığımız şu salgın günleri akıl ve ibret almak için kafi olmalıdır. Bu krizin yarın aşılamaz sorunlara sebebiyet vermemesi adına; her vakit bu milletin kutsalını koruyup kollayan ve milletiyle yürüyen sayın cumhurbaşkanımızdan ricamız adı geçen kirli sözleşmeyi gündemimizden ve hayatımızdan çıkarmasıdır. Bu adımla inşallah ülkemizin de izzet ve iffeti korunmuş olacaktır. Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımızın duyarlılığına güveniyoruz. Allah hayırlı işlerde kendilerini muvaffak eylesin ve ayaklarını kaydırmasın’ Âmin.”


 

SİZ MİLLETİ RAZI ETTİNİZ, ALLAH'TA SİZLERDEN RAZI OLSUN

İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesini olumlu karşıladıklarını kaydeden Taylan, “Ayasofya’yı açmayla Türkiye’nin ayaklarındaki prangaları kırdınız, bu kirli sözleşmeyi yırtmayla kadim aile yapımızın iffetini korudunuz. Türkiye tarihindeki yeri tekrar alması için yaptıklarınız, yapacaklarınızın teminatı olarak görüyoruz. Türkiye’nin kadim medeniyeti kendisinin sosyal ve ekonomik kalkınmasına yeterlidir. Dışarıdan ithal hiç bir model bu asil milletle uyuşmuyor ve ona uymuyor. Artık sadece tarih okumayalım, tarih yazalım. Sayın Cumhurbaşkanım bu duygu ve dileklerimi takdirlerinize arz ederek zati alinize bu takdire şayan kararınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Siz milleti razı ettiniz, Allah'ta sizlerden razı olsun, Allah yardımcınız olsun. Âlimleri dinleyen melikler, Allah'tan istediklerini dilesinler " şeklinde konuştu.


 

Editör: Mahmut Beyaz