Kelle paça denilince akla ilk gelen şehir olan Akdeniz'in incisi Kahramanmaraş'ta havaların soğumasıyla birlikte Maraş Paça tüketimi de artmaya başladı. Küçükbaş hayvanların kelle ve ayaklarından yapılan, aynı zamanda Türk Patent ve Marka Kurumu'nca da tescillenen Maraş Paça için çevre illerden dahi Kahramanmaraş'a gelenler oluyor. İçeriği nedeniyle doğal antibiyotik olarak da kabul edilen paça içmek isteyip ama Kahramanmaraş'a gelemeyenler için de paça ustaları Erdoğan, Süleyman ve Murat Sünbül kardeşler 2 yıl önce paçanın diğer hazır gıdalar gibi marketlerde satılması için çalışma başlattı. Çalışmalar olumlu sonuç verdi ve Sünbül kardeşler, Maraş Paça'yı kavanoza koymayı başardı.

DÜNYANIN HER YERİNE ULAŞIYOR

Firma müdürü Emrah Sünbül, kavanozların 1 yıllık raf ömrü olduğunu belirtirken, şu ana kadar beklenin üzerinde ilgiyle karşılaştıklarını söyledi. Sünbül, "Dünyaca ünlü Maraş Paçası'nı, babadan gelen 30 yıllık bir tecrübe ile ikinci kuşak olarak devam ettiriyoruz. Bugünlerde Covid'in de artmasıyla birlikte şifa dolu Maaş Paçası'nı kavanoza koymak için bir çalışma başlattık. 2 yıllık bir Ar-Ge çalışması sonunda paçayı kavanozlara koymayı başardık ve Maraş Paça'sını kavanozla atık dünyanın her yerine gönderebiliyoruz. Sumak ekşisi, acılı yağı ve sarımsak tozunu da kavanozun kapağına bırakıyoruz. 3 aydır dijital pazarda satışlarımız devam ediyor ve talep de çok güzel. Mevsimi de geldiği için talep de artmaya başladı. Talep olduktan sonra kargo aracılığıyla dünyanın her yerine gönderiyoruz. Çok yakında marketlerde de olacak. Ayrıca Almanya, İtalya, Fransa gibi ülkelerde yaşayıp tatile gelen gurbetçi vatandaşlarımız da giderken kavanozla paçayı alıp götürüyorlar" diye konuştu.

SOSU İÇERİSİNDE

Emrah Sünbül ayrıca Maraş Paça'nın servis edilmesinin de çok kolay olduğunu söyledi. Kavanozdaki paçayı tava yardımıyla ister ocakta, ister mikro dalga fırında ısıtılabildiğini belirtirken, kavanozla birlikte gönderilen sosların üzerine döküldükten sonra tüketilebileceğini söyledi.

HABER: KÜBRA ŞİMŞİR

Editör: Mahmut Beyaz