12 Şubat Stadı civarındaki Paris Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen kongrede; Divan Başkanlığını Sandalyeciler Odası Başkanı Mehmet Geçgil, Divan Başkan Yardımcılığını Bakkallar Odası Başkanı Şeref Özsoy, Katip üyelikleri ise Yavuz Bekit, Selahattin Zevki ve Kayahan Kaya yürüttü.

Oda üyelerinin yoğun ilgi gösterdiği kongrede bir konuşma yapan mevcut Başkan Muhlis Akkurt, şunları kaydetti: “2018 yılı genel kurulumuzun ülkemize, milletimize, memleketimize, esnaf ve sanatkârımıza hayırlara vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ederim. Terzilik mesleğini iğne ile kuyu kazmaya benzetiyorum. Bize tekrar görev verirseniz hizmetlere kaldığımız yerden devam edeceğiz. Mesleki sorunlarımızın çözümü için meslektaşlarımızla dayanışma içerisinde olacağız. Odamızın güzide üyelerinin hepsi el emeği göz nuru işleyen meslek guruplarıyız. Bizler yani siz değerli üyelerimiz rızkımızı alın teri ile kazanan insanlarız. Ahilik kültürünü benimsemiş ve bu kültür üzerine hayallerimizi nakışlarda gösterebilen nadir mesleklerden birinin mensuplarıyız. Dört yıllık görev süremem boyunca ayırt etmeksizin her üyemizin her türlü halinde yanlarında bulundum. Bundan sonrada bulunmaya devam edeceğim. Ben sizlerden razı oldum; Allah da sizlerden razı olsun.”

“VAATLER YERİNE GETİRİLMEDİ”

Diğer başkan adayı ve günlerdir hummalı bir seçim dönemi yürüten Nurdoğan Çetinkaya ise kongre konuşmasında şunları kaydetti: “Cefakâr, fedakar meslektaşlarım; hepinizi en kalbi duygularımla selamlar, kongremizin yüce Allah’tan hayırlara vesile olmasını niyaz ederim. Hepiniz hoş geldiniz şeref verdiniz. Öncelikle mevcut başkan ve yönetim kuruluna bugüne kadar yapmış oldukları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Şahsım ve ekip arkadaşlarım oturdukları koltuktan güç alarak değil, oturdukları makama güç katarak yola revan olmuş bir kadrodur. Dolayısı ile bizlerin bu göreve talip olma sebebi kesinlikle şahsi husumet ve makam hırsı değildir. Mevcut yönetimin dört yıl önce vermiş olduğu vaatleri yerine getirmemiş olması bizleri bu göreve talip olmaya zorunlu kılmıştır. Saygıdeğer meslektaşlarım; sizlerin desteği ile bu görev bizlere verildiği taktirde seçim çalışmaları süresince sizlere verdiğimiz bütün vaatleri yerine getirmediğimiz taktirde bir sonraki seçimde bize hesap soracağınızın bilincindeyiz. Sizlerin huzurunda şahsım ve ekip arkadaşlarım olarak oda bütçesinden hiçbir şekilde şahsi harcama ve maaş almayacağımızın garantisini veriyoruz. Çünkü biliyor ve inanıyoruz ki sizlerin el emeği göz nuru ve alın teri ile nasıl para kazandığınızı çok iyi bilen bir kadroyuz. Bin bir zorlukla ödediğiniz aidatları sizlerin menfaatleri için harcayacağımıza söz veriyoruz. Kongremizin terzi ve konfeksiyoncu adap ve edebine uygun bir şekilde geçmesini temenni eder, saygılar sunarım.”

Konuşmaların ardından gündem maddeleri tek tek görüşülüp karara bağlandı. 694 üyeli odanın seçimleri sonucunda ise mevcut Başkan Muhlis Akkurt 393 oy alarak yeniden başkan seçilirken, rakibi Nurdoğan Çetinkaya da 230 oyda kaldı. Bu arada 5 oy geçersiz sayıldı.

YÖNETİM KURULU ASİL ÜYELERİ: Muhlis Akkurt (Başkan), Bayram Küpe, Ejder Teke, Hasan Gündoğdu, Hayrullah Sucu, Selim Şahin, Mastafa Nafiz Saygılı.

YÖNETİM KURULU YEDEK ÜYELERİ: Erol Güneş, Filiz Çapar, Mehmet Yenipınar, Mustafa Gözübol, Musa Doğan, Çağrı Kaynarca, Vedat Özkutay.

DENETİM KURULU ASİL ÜYELERİ: Şükrü Ağzıkara, Furkan Eren, Mustafa Karadöl.

DENETİM KURULU YEDEK ÜYELERİ: Levent Gürbüz, Ahmet Taşdemir, Mustafa Karpuz.

Yeniden güven tazeleyerek 2. Dönem için Başkan seçilen Muhlis Akkurt ve yeni yönetimini tebrik eder; görevlerinde başarılar dileriz.

(LÜTFİ YIKAN)

Editör: Mahmut Beyaz