Milliyetçi Hareket Partisi’nden 27. Dönem Kahramanmaraş Milletvekili olmak için Kahramanmaraşspor Başkanlığı görevinden istifa eden işadamı Dr. Fatih Mehmet Ceyhan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi makamında ziyaret etmesinin ardından başladığı seçim çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Seçim çalışmaları kapsamında il ve ilçe gezilerine ara vermeden devam eden Ceyhan’ın bu kez ki durağı ise Onikişubat İlçesi’nin batı mahalleleri oldu. Ceyhan, doğup büyüdüğü mahalleler olan Fatmalı, Cüceli, Kızıldamlar, Kale ve Kurtlar mahallerinde yoğun ilgiyle karşılaşırken, halk adeta bağrına bastı. Fatmalı, Cüceli, Kızıldamlar, Kale ve Kurtlar mahallerinde gerçekleştirdiği ziyarette sloganında olduğu gibi gün boyu çalmadık kapı, sıkmadık el bırakmayan Ceyhan, vatandaşların sorunlarını dinlerken, 24 Haziran’da yapılacak seçimler için de oy desteği istedi. Ceyhan, daha sonra ise MHP Onikişubat İlçe Başkanlığı’nın Kurtlar Mahallesi’nde organize ettiği iftar programına katıldı. Vatandaşların yoğun katılım gösterdiği iftar, kısa sürede miting havasına bürünürken, vatandaşlara seslenen Ceyhan, evini Kahramanmaraş’tan Ankara’ya taşımayacağının ve vekillik maaşı almayacağının sözünü bir kez daha yineledi. Vekil olduğu takdirde bir büro açacağını ve insanların TBMM’ye gelmeden sorunlarını büroda kendine iletebileceğini de belirten Ceyhan, vatandaşlardan büyük alkış aldı.

HER ZAMAN VATAN İÇİN SİYASET YAPTIK”

İftarın ardından vatandaşlara seslenen Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Ertuğrul Doğan, MHP olarak her zaman vatan için siyaset yaptıklarını söyledi. Doğan, “Liderimiz 2002 yılında erken seçim kararı aldı, bu kararı alması yine vatan içindi, eğer öyle olmasaydı erken seçim kararı alınmazdı. Tarih 2007, Abdullah Gül Cumhurbaşkanı Adayı. Şimdiki Cumhuriyet Halk Partisi o zaman 367 dayatmasını getirdi. Yine liderimiz ve ülkücüler, ülkenin önünü açmak için dedi ki, ben meclise gireceğim. AK Parti dilediğini aday gösterebilir dedi ve ülkenin önünü yine açtık. Ama bugün bakıyoruz ki, dün Abdullah Gül’e 367 dayatması yapanlarla, bugün Saadet Partisi aynı yola girmişlerdir. Biz ülkücüler her zaman vatan için siyaset yaptık. Ve daha sonra 2008 yıllarında yine Milliyetçi Hareket Partisi’nin meclise sunduğu teklifle başörtüsü sorununu yine bizler çözdük. Aradan yıllar geçti tarih 15 Temmuz 2016, hain FETÖ saldırısı. Yine ABD’nin maşaları ülkemize bir iç savaş yaptırmak için ülkemize saldırdılar. Yine o gün liderimiz. Genel merkezin bütün ışıklarını yaktıraraktan, adına da karargâh diyerekten ilk televizyona çıkıp, bu ayaklanmanın, bu savaşın karşısında duracağını beyan eden tek liderdir. Ve bundan sonra Milliyetçi Hareket Partisi, AK Parti ve ülkemiz için bir milat oldu. Bu vatan bizim, dedik. Vatanını ve milletini seven, her siyasi görüşten kim olursa olsun bu vatan bizim. Diğer bazı siyasi partiler gibi muhalefet yapmadık. Doğru bildiğimizi yaptık ve bu doğrularla yine bizim liderimiz haklı çıktı” dedi.

VATANIN BEKASI İÇİN ÜLKÜCÜLERE OY VERİN”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı, cumhurbaşkanı adayı olarak ilk açıklayan partinin MHP olduğuna dikkat çeken Doğan, vatanın bekası için oy istediklerini belirterek, “Ve geldik yeni Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne. Halk oylamasına gittik ve sandıktan yüzde 51 buçuk gibi bir oranla halk oylaması kabul edildi. Ve ilk defa Cumhurbaşkanı adayını açıklayan siyasi parti biz olduk ve adayımız Recep Tayyip Erdoğan’dır, bu böyle bilinsin dedik. Yalnız Cumhur İttifakı’nın adı Genel Seçimin adıdır, Cumhurbaşkanlığı seçimi farklıdır, milletvekilliği seçimi farklıdır. İki oy pusulası verilecek, orada yıllardır canını, malını, zamanını bu ülke için vermiş, yeri gelmiş 16 yaşında idam sehpasına çıkmış, yeri gelmiş Marmara Üniversitesi’nde vatan hainlerine karşı savunma yapıp şehit olan Fırat Yılmaz Çakıroğlu için, oyunuzu üç hilale basmanızı istiyorum. Şehitlerimizin hiçbiri zengin çocuğu değildir. Onların tek sevdası vardı, o da vatan sevdasıydı, yıllarca ülkücüler can verdi. Bizim çocuklarımız küçük yaşlarda ellerine bayrağı aldı şehitler ölmez vatan bölünmez diye bağırdı. Bu seçimde vatanın bekası için ülkücülere oy vermelerini istiyorum. Ülkemizde ekonomik kriz yapmaya çalışıyorlar. Milliyetçi hareket partisini ırkçı parti göstermeye çalışıyorlar. Milliyetçi Hareket Partisi hiçbir zaman ırkçı bir parti olmamıştır. Milliyetçi Hareket Partisi Kürdü, Türkü, Alevi’yi, Sünni’yi hiçbir zaman ayırmamıştır. Vatanının seven ve vatanının bütünlüğünü koruyan bir partidir Milliyetçi Hareket Partisi. Bu seçim sıradan bir seçim değil. Bu seçimin hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

SEFERBER OLDUK”

Doğan’ın ardından ise Milliyetçi Hareket Partisi 27. Dönem Kahramanmaraş Milletvekili adayı Dr. Fatih Mehmet Ceyhan seçim otobüsünün üzerine çıkarak vatandaşlara seslendi. MHP’nin bayrağını olması gereken yere dikmek için seferber olduklarına dikkat çeken Ceyhan, “Öncelikle Ramazan ayınız mübarek olsun, bu güzel, rahmetli günde böyle bir etkinlik düzenleyerek bizleri bir araya getiren Onikişubat İlçe Teşkilatımıza ve bu güzel etkinliğe katılarak daha da güzel hale getiren siz Kurtlar ve batı köyleri sakinlerine teşekkür ediyorum. Ben, Dr. Fatih Mehmet Ceyhan, zaten sizlerin çocuğuyum, Kızıldamlar Köyü’nde yetişen bir kardeşinizim. 27. Dönem milletvekili adayı olduk, Kahramanmaraş’ta Milliyetçi Hareket Partisi’ni tekrar harekete geçirmek ve Türkiye genelinde MHP’nin olması gereken yere bayrağını dikmesi adına arkadaşlarımızla seferber olduk. Bu noktada Cenab-I Allah yollarımızı açık etsin İnşallah, sizlerden dua ve desteklerinizi bekliyorum. Biz ağaçtan düşenleriz, sizlerin dertlerinizi , sizlerin sıkıntılarınızı çok iyi biliyoruz. İnşallah Rabbim nasip eder, sizlerin Ankara’da sesi olma adına, sizlerin Ankara’da gözü kulağı olma adına bizlere bu görevi nasip ederse Allah’ım, sorunlarınızı ve dertlerinizi çözmek adına elimizden geleni yapacağız, bundan emin olun arkadaşlar” şeklinde konuştu.

TERÖRİSTİN 60, VATAN İÇİN CAN VERENLERİN 34 VEKİLİ VARSA DÜŞÜNMELİYİZ”

Her zaman vatana ve millete sahip çıkan ülkücülere oy verilmesi gerektiğinin altını çizen Ceyhan, “Vatana-millete sahip çıkan çocukların, Vatana-millete sahip çıkan gençlerin, vatan için canını veren şehitlerimize vefa, devletimize beka borcumuz var. Bu borcumuzu ödeme günü 24 Haziran’dır, sandıklardadır. Lütfen buna göre oylarınızı kullanın, bu şehitler bizler için canlarını verdiler. Bu topraklar şehit kanlarıyla sulandı. Şuan da mecliste PKK’yı, vatan hainlerini temsil eden, ‘Ben emri Kandil’den alırım, benim başkanım APO’ diyen, HDP’nin vekil sayısı 60, ama bu vatan için gerektiğinde canını veren, bu topraklar için, bu bayraklar için mücadele eden, bu fikri temsil eden partinin milletvekili sayısı 35 ise bu güzel Ramazan gününde bunu kendimize sormamız lazım. Ben de dahil cenab-ı Allah bunu bize sorar, bunun vebali var. 24 Haziran’da vatan diyen, bayrak diyen , bunun için canını veren ülkücü kadroları lütfen TBMM’ye taşıyın” dedi.

HER ÜLKÜCÜDEN 46 OY İSTİYORUZ”

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin her ülkücüden 24 oy istediğini, kendisinin ise 46 oy istediğini dile getiren Ceyhan, “Cumartesi günü biliyorsunuz Milliyetçi Hareket Partimizin Genel Başkanlığı’nın aday tanıtım toplantısı vardı. Genel Başkanımız Devlet Bey, orada yaptığı bir görselde her ülkücünün 24 oy getirmesi gerektiği noktasında bir çalışma başlattı. Biz de ona kendi çapımızda, Kahramanmaraş’ımızın da plaka kodu olan 46’yı kendimize referans alarak, Kahramanmaraş’ta her ülkücü 46 oy getirecek şeklinde kendimize yeni bir hedef belirledik. Bize oy vermek isteyen tüm dava ve yol arkadaşlarımıza MHP’ye destek verecek arkadaşlarımıza bunu söylüyoruz. Sırf senin bir oyun yetmez, her bir arkadaşımız 46 tane daha MHP’ye oy getirecek ki büyük hedefi gerçekleştireceğiz. İnşallah 24 Haziran bitip 25 Haziran günü bu davaya gönül verenlerin bayramı olacak, karşımızdakilerin de yas günü olacak. 25 Haziran bizim bayramımız İnşallah, bu noktada dediğim gibi her bir ülkücüye fazlasıyla görev düşüyor. Ülkemizin geleceği için önemli bir virajdayız, seçimleri bu noktada değerlendirmemiz lazım. Her bir arkadaştan 46 oy istiyoruz, bunu gerçekleştirirsek de zaten biz bayrağımızı olması gereken burçlara dikeceğiz İnşallah” şeklinde konuştu.

Haber : Mahmut Beyaz

Editör: Mahmut Beyaz