MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Deniz Gezmiş’e ‘terörist’ söyleminin ardından bir skandala imza atarak, “terörist arıyorsa, Maraş’a baksın” açıklamasını yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Cankurtaran’a tepkiler dinmek bilmezken bir tepkide MHP Kahramanmaraş eski İl Başkanı Ömer Özkan’dan geldi. Tepkisini yazılı bir açıklama yaparak dile getiren Özkan, Cankurtaran’a ithafen, “Sana Kahramanmaraş’tan ekmek çıkmaz” dedi.

ÜZERİNİZE SIÇRAYAN ÇAMURLARI LÜTFEN BİZE ATMAYINIZ”

Özkan, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Eski defterleri karıştıran müflis tüccar tiplerini muhatap almayı kendimize zül addederiz. Ancak söz konusu olan Türk Milleti, Kahraman Kentimiz ve saygın, onurlu, şerefli bir devlet adamı olan Genel Başkanımız olunca bir müfterinin iftiralarına sessiz kalmayı alçaklık saydığımızdan cevap vermek farz oldu. Özkan, “Bahçeli’ye söylemek lazım, terörist arıyorsa Maraş ve Çorum’da çocukları, kadınları baltayla kesenlere baksınlar" demiş. Meşhur psikoloji profesörü (JUNG) "Başkalarının karanlıkları ile ilgilenmenin en iyi yolu kendi karanlığını bilmektir" der. Cankurtaran kendi partisinin kirli dehlizlerinde yaptığı gezintiden bunalmış olacak ki buradan başkalarına bir çamur atabilir miyim yoluna sapmış. Yürüdüğünüz bataklıktan üzerinize sıçrayan çamurları lütfen bize atmayınız. Siz aynı zamanda bir siyaset bilimcisiniz. Belki bilmiyorsunuz veya şark kurnazlığıyla bilmezden geliyorsunuz. Her iki durumda da size hatırlatıyorum: Maraş olaylarının olduğu tarihte Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti olarak Cumhuriyet Halk Partisi görev yapıyordu. Maraş olayları nasıl oldu, neden oldu bunu sizin çok iyi bilmeniz lazım. Bilmiyorsanız da sanırım daha hayattadır devrin İçişleri Bakanı Hasan Fehmi Güneş’e bir zahmet sorun. Milletin mukaddeslerine hakaret eden terörize olmuş bir çapulcu sürüsünün masum insanları kendilerine sütre ederek bir mağduriyet yaratmak ve bu mağduriyetten de nemalanma oyunlarına lütfen gelmeyin.

NEMALANMAKTAN VAZGEÇİN”

“Türk Milliyetçileri devlet, millet, bayrak ve vatan düşmanlarına karşı her zaman her yerde canlarını siper ederek mücadele etmişlerdir” diyen Özkan, şöyle devam etti: “Bu mücadele ebediyen devam edecektir. Biz olaylarda zarar gören insanların acılarını anlıyoruz. Onlar bizim kardeşimiz, komşumuz, birlikte yaşadığımız insanlardı. Tuzağa düşürülen, hain emellere alet edilen kendi halinde alevi vatandaşlarımızın acısı üzerinden nemalanmaktan artık vaz geçin.”

DENİZ GEZMİŞ BİR SUÇLUDUR, TERÖRİSTTİR”

Deniz Gezmiş’in terörist olduğunu belirten Özkan, “ Biz dün de, bugün de, yarın da aynı fikirdeyiz. Bunu yüksek sesle haykırıyoruz. Bir teröristi şerefli bir devlet adamı ile karşılaştırmak siyasi ahlaktan öde insanlıkla bağdaşmayan bir tutumdur. Cankurtaran, size Kahramanmaraş’tan ekmek çıkmaz. Bu terörist seviciliğini bırakın. Türk Milliyetçileri bu olaylar yüzünden çok büyük gadre uğramışlardır. Onların hak ve hukukunu Partimiz dışında kimse de savunmamıştır. Biz acılarımızı yüreğimizin derinliklerinde yaşıyoruz. Kabuk bağlamış acılarımızdan terörist seviciliği devşirmeyi ancak bir CHP’li siyasetçi yapabilirdi. Onu da Cankurtaran yapmış. Kendisini şiddetle kınıyor ve hakaret sözlerini aynısıyla kendisine iade ediyorum. Kahramanmaraş, kahraman bir şehirdir. Milletine, devletine, bayrağına, mukaddeslerine sonsuz derecede saygılı olan insanların yaşadığı bir şehirdir. Kahramanmaraşlı mukaddesine uzanan eli geçmişte kırmıştır, bugün de olsa aynısını yapacaktır” şeklinde konuştu.

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz