İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı Özellikle Kız Çocuklarının Okula Devam Oranlarının Arttırılması (IAREFG)” Hibe Programı çerçevesinde BİLSEK Gençlik Kulübü Derneği tarafından yürütülen, İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nün de ortak olduğu “Okumaya Evet, Cehalete Hayır” isimli proje kapsamında TEOG öncesi 400 öğrenciye yönelik kültür sanat etkinliği düzenlendi. 400 öğrenci sinemaya götürülerek film izlettirildi.

 Etkinliğe  Kahramanraş İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Akküncü, AR-GE Personelleri, projenin eğitim faaliyetinin yürütüldüğü okulların temsilcileri  katıldı.  İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, burada yaptığı konuşmada her türlü olumsuzlukların cehaletten meydana geldiğine dikkat çekerek kızlarımızın okuması ve ülkemizde önemli kademelerde görev alabilmesi için BİLSEK’le birlikte yürüttüğümüz “Okumaya Evet, Cehalete Hayır” isimli projeye destek veriyoruz dedi ve öğrencilere iyi eğlenmeleri ve TEOG sınavında başarılı olmaları temennisinde bulundu. Proje hakkında bilgi veren proje koordinatörü ve BİLSEK Gençlik Kulübü Derneği Başkanı Sinan El, projemiz IPA kaynakları ile finanse edilmekte olup, İnsan kaynaklarının geliştirilmesi operasyonel programı  kapsamında yer alan “eğitim” öncelik ekseninin  2.1 no’lu tedbiri altındadır. Hibe programının sözleşme makamı T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Daire Başkanlığı, operasyonel faydalanıcısı ise T.C. Milli Eğitim Bakanlığı’dır.

 ‘ÖĞRENCİLERİN SOSYAL ORTAMLARI DA YAŞAMASI GEREKİYOR’

 Sinan El, 27-28 Nisan 2016 tarihlerinde yapılacak olan TEOG sınavı öncesi projemizin eğitim faaliyetine katılan öğrencilere moral ve motivasyon olması açısından böyle bir faaliyet yapıldığını söyledi. Sinan El, öğrencilerimizin sınavda başarılı olabilmesi için çok fazla ders çalışmak zorunda kaldıklarını bu nedenle sosyal yaşamlarını aksattıklarını, bu nedenle öğrencilerimizin bu gibi sosyal ortamlara ihtiyaç duyduğunu ifade etti. Sinan El, TEOG sınavına girecek bütün öğrencilere ve sınavda görev alacak herkese başarılar dilediğini belirtti.

‘PROJE FAALİYETLERİ DEVAM EDİYOR’

Proje kapsamında Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile belirlenen 10 ortaokulda 7 ve 8. sınıfa devam eden, öncelikli olarak, kız öğrencilere yönelik TEOG ve ders destek eğitimleri, hızlı okuma dersleri, rehberlik çalışmaları düzenlenmesi, Eğitim faaliyetine katılan toplam 400 öğrenciye spor elbisesi ve bu öğrenciler dahil toplam 500 öğrenciye eğitim materyali ve kırtasiye malzemesi seti desteği sağlanması, eğitim gerçekleştiği okullara basketbol ve voleybol topu desteği verilmesi, konferans ve seminer, sinema ve tiyatro etkinliği, 50 okula toplam 5000 adet okuma kitabı dağıtılması faaliyetleri yer alıyor.

 

 Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz