Türkiye’nin her şehrinde kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Kahramanmaraş’ta renkli görüntülere sahne oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı koltuğuna oturan Çakmakçı Sait İlkokulu 4. Sınıf öğrencisi Halime Tuğba Alış, Dulkadiroğlu Belediyesinin yapıldığı külliye alanı, tarihi dönüşüm yaşayan ulaşım ve yaşlılar hakkında önemli açıklamalar yaptı. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un makam aracı ile belediyeye gelen temsili başkanı, Özel Kalem Müdürü Abdurrahman Bağcı karşıladı.

BURADA HİZMET İÇİN VARIZ

Çakmakçı Sait İlkokulu 4. Sınıf öğrencisi Halime Tuğba Alış, gazetecilere yaptığı açıklamada: “Biz burada hizmet için varız. Belediyelerimizin yaptığı ve yaptırmaya devam edeceği parklar, okullar, hastaneler halkımızın hizmetine sunuluyor. Tabi ki, bu yeniliklerin içinde benim eğitim gördüğüm okulum da vardı. Benim okulum Çakmakçı Sait İlköğretim Okulu, konteynır okuldu. Fakat Büyükşehir Belediyemizin hizmetleri ile beraber buraya okul inşa edildi. Bu okulda geleceğimize daha iyi hazırlanabiliyoruz. Tüm bu yeniliklerin yanı sıra hala düzeltilmesi gereken birkaç sorun var. bunlardan birisi toplu taşımalardır. Maalesef okula gidip gelirken veya normal yolculuğumuz esnasında çoğu zaman bir izdihama yol açılmaktadır. Bu izdiham; yaşlı, engelli ve hamile vatandaşlarımızın gerektiği saygıyı görmemesine yol açmaktadır. Bu sorunun çözümü ise çoğu zaman çoğu yerdeki hatların sayısının arttırılmasıdır. Bu sorunun yanı sıra karşılaşılan başka sorunlarımızda var. bu sorun ise engelli vatandaşlarımız ile ilgili. Engelli vatandaşlarımız idari binalara girip çıkmakta zorlanmaktadır. Çünkü idari binalardaki engellilere ayrılmış asansörleri vatandaşlarımız kullanmaktadır. Halkımız; engelli vatandaşlarımıza daha fazla saygı göstererek, bu asansörleri kullanmamaları gerekmektedir. Muhtarlığın olduğu yere bir kavşak gerekiyor. Çünkü oradaki arabalar birbirlerini göremeyerek birbirleriyle çarpışıyor ve çoğu zaman kaza olmaktadır” dedi.

ÖNEMLİ KONULARA DEĞİNDİ

Temsili başkanın özgüveninde ötürü teşekkür eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ise şöyle konuştu: “Önemli konulara deyindi. Tabi Kahramanmaraş’ımızda minibüsler vardı geçmişte. Taşımayı minibüslerle çok eski hurda, çevreyi kirleten, egzoz gazlarıyla, gürültüsüyle trafikte yarışan dolmuşlar ile yapılırdı. Onları kaldırdık. Otobüs sitemine geçtik tümüyle. Bazı hatlarda yoğunluk var bunları takip ediyoruz. İnşallah yeni otobüsler aldık belediyelere. Otobüslere hatları koymaya başladık. Yenide bir sisteme geçeceğiz. Bu doluluk oranını en alt seviyeye düşürmeye çalışıyoruz. Tabi dolmuşlara engelli rampası yoktu, engelliler için koltuk yoktu ve engelli kardeşlerimizim binmesi çok zordu dolmuşlara. Yaşlılarımızın binmesinde merdivenleri yüksekti dolmuşların. Düzensiz hareket edilmekteydi. Şimdi onlarda engelli rampaları, kahraman kartla da kolaylaştı. Onlara kart da dağıttık ücretsiz. Doluluk oranı yüksek hatları da takviye ederekten sistemi de değiştireceğiz . Vatandaşımızı rahat ettireceğiz yakında. Çocuklarımız daha rahat ulaşım hatlarını kullanacak inşallah. Minibüslerin kaldırılıp otobüslerin gelmesi 2016’ın modern otobüslerin gelmesi tarihi bir adım oldu. Oradaki aksaklıkları da gidereceğiz inşallah. Ben katılıyorum başkan hanıma. Binalarda, asansörlerde, engellilere, yaşlılara, bayanlara öncelik verilmemeli. Bu konuda katılıyorum kendisine”

Haber: Mustafa Kılınç

Editör: Mahmut Beyaz