Tema Vakfı Kahramanmaraş Şubesi tarafından Onikişubat İlçesinde bulunan Çiğdem Anaokuluna fidan dikme programı düzenlendi. Düzenlenen programa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Muharrem Erantepli, Onikişubat Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu ’da katıldı.

Programda çocuklarla birlikte fidan diken Başkanvekili Erantepli ve Kaymakam Anteplioğlu, miniklerle eğlenceli dakikalar geçirdi. Çocuklarla birlikte sohbet eden Erantepli ve Anteplioğlu, fidan dikiminin ve yeşil alanın nasıl bir öneme sahip olduğu bilgisi anaokulu çocuklarıyla paylaştı.

‘DESTEKLERİMİZ DEVAM EDECEK’
Düzenlenen programda konuşma yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Muharrem Erantepli, konuşmasında şunları dedi: “Tema Vakfı Kahramanmaraş Şubesi’nin daveti üzerine Onikişubat ilçemizde Çiğdem Anaokulunun bahçesinde anaokulu öğrencilerimizle, öğretmenlerimizle ve velilerimizle birlikte fidan dikim törenine katıldık. Bu yaştaki çocuklar hayatlarında belki de ilk defa bir fidanı toprakla buluşturuyorlar. Bunun hazzını ve neşesini tattılar. Muhtemelen bundan sonra bu fidanlar büyüyecek, ağaç olacak bu gençlerde yetişecek ve bu ağaçlarla, fidanlarla ilişkileri devam edecek. Tema Vakfı’na böyle güzel bir organizasyona ev sahipliği yaptığı için teşekkür ediyorum. Büyükşehir belediyesi olarak biz burada bir katkı sunduk. Okullarımızda tabiatla ve doğayla ilgili yapılan her türlü faaliyete Büyükşehir Belediyesi olarak imkânlarımız ölçüsünde destek olmaya devam edeceğiz.”

‘EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM’
Düzenlenen programda bir diğer konuşmacı olan Onikişubat Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu, konuşmasında şunları kaydetti: “Tema Vakfı’nın Kahramanmaraş Şubesi’nin bugün anaokulumuza düzenlemiş olduğu programa katıldık. Buradan ki çocuklarımıza ağacın ve yeşilliğin önemini anlatmak amacıyla Tema Vakfı tarafından anaokulumuza program düzenlendi. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

‘AMACIMIZ HER TARAFI YEŞİL ALANA DÖNÜŞTÜRMEK’
Programı düzenlenmesine vesile olan Tema Vakfı Kahramanmaraş Şubesi İl Temsilcisi Abdurrahman Akpolat, bu tür fidan dikme programlarının devam edeceğini söyleyerek şunları dedi: “ Bizim amacımız her tarafı yeşil alana dönüştürmek. Özellikle yeni açılan okulların hiçbirinde ağaç olmadığı için Çocukları ağaçlarla buluşturma ve okulları bir yeşil alana dönüştürmek için yaptığımız proje kapsamında hayırseverlerden aldığımız ağaçları okullarımıza dikiyoruz. Kahramanmaraş genelinde 32 tane okulun 1250 tane ağaç dikeceğiz. Tek amacımız şehrimizin daha yeşil bir alana sahip olmasıdır.”
Haber: Kübra Dilbirliği

Editör: Mahmut Beyaz