Teknoloji her geçen gün hayatımızda birçok yerde kendi ağırlığını ortaya koyarken, cep telefonları, tablet ve aksesuarlarının bakımına verilen önem de artıyor. Bu kapsamda Kahramanmaraş halkının 15 yıldır cep telefonu, tablet ve aksesuarları için en doğru adres olan DEKA Teknik Servisi, hizmet ağını genişletmeye devam ediyor. TSE onaylı servisinin yanı sıra, eğitimli, tecrübeli ve güler yüzlü personel kadrosuyla hizmet veren DEKA Teknik Servisi, cep telefonu, tablet ve aksesuarların orijinal parçalarını da uygun fiyata vatandaşlarla buluşturuyor. Yedek cihaz imkanı, 3 aya kadar garantili onarım ve 30 dakikadan 24 saate kadar hızlı teslim imkanıyla alanında fark yaratan DEKA Teknik Servisi, kapıdan alıp kapıya teslim fırsatıyla da kent halkının güvenilir tercihi oluyor. DEKA Teknik Servisi’nin hizmetleri Teknik Servis Müdürü Abdurrahman Kızılbağlı gazetemize anlattı.

“TELEFONLARA BAKMADAN YATAMIYORUZ”

Teknolojinin insan hayatında önemli bir yerinin olduğunu aktaran Kızılbağlı, “Teknolojinin kısa sürede çok hızlı bir şekilde ilerlemesiyle birlikte cep telefonları ve tabletler adeta vazgeçilmezlerimiz oldu. Artık insanlarımız telefonlarına ya da tabletlerine bakmadan yatmıyorlar, hatta bunu yataklarında yapıyorlar. Sabah da kalkar kalkmaz ilk işimiz yine cep telefonu ve tabletleri elimize almak oluyor. İnsanlar özellikle sosyal medya ve haberleri takip etmek için kullanıyorlar. Ortalama bir insanın günde en az 3-4 saati cep telefonuyla geçiyor. Bu cihazlarla işlerini yapan insanları sayısı da gün geçtikçe artıyor. Bu cihazların çok fazla kullanılması da doğal olarak donanımsal ve yazılımsal anlamda yavaşlamasına da sebep oluyor. Bu noktada da biz teknik servisler devreye giriyor ve insanlarımızın hızlı bir şekilde daha iyi performansı almasını sağlıyoruz” dedi.

“NOKİA İLE HİZMET SERÜVENİMİZ BAŞLAMIŞTI”

DEKA Teknik Servisi’nin uzun yıllar Nokia Yetkili Servisi olarak faaliyet gösterdiğini anlatan Kızılbağlı, “DEKA Teknik Servisi olarak çok uzun yıllardan beri Kahramanmaraş halkımıza hizmet veriyoruz. 15. yılımızı doldurduk ki bu 15 yılda, teknoloji alanındaki bütün gelişmeleri birebir yaşadık. Biz tabi ilk olarak cep telefonunda dönemin devrimini yaşatan Nokia Yetkili Servisi olarak faaliyete başlamıştık. O dönemde Nokia’nın cihaz toplamasından, bakım ve onarımını biz gerçekleştirdik. İlerleyen süreçte tabi ki teknolojideki ilerlemeyle birlikte cihaz sayısı artarken, bu artışa paralel olarak biz de kendimizi yeniledik. En büyük atılımı da DEKA Teknik Servisi olarak attık. Bugün de birçok telefon markasının, tabletin bakım ve onarımını yapmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“KENDİMİZİ YENİLEMEYİ GÖREV BİLDİK”

DEKA Teknik Servisi’nin her geçen gün ağını genişlettiğini dile getiren Kızılbağlı, müşterilerin cihazlarını kapıdan alıp kapıya teslim ettiklerine dikkat çekerek, “Biz DEKA Teknik Servisi olarak gelişmeler karşısında kendimizi yenilemeyi kendimize görev bildik. Bu anlamda da çalışma ağımızı her geçen gün artırıyoruz. Öncesinde vatandaşlar huzursuz olurlardı, güvenemezlerdi cihazlarını fakat biz bu ön yargıyı kırdık. Müşterilerimizin cihazlarını artık kapıdan alıp kapıya teslim bile edebiliyoruz. TSE onaylı servisimizde, eğitimli, tecrübeli ve güler yüzlü personel kadromuzla en iyi hizmeti sunmaya çalışırken, orijinal parçaları da uygun fiyata halkımızla buluşturarak sorunlarını çözüyoruz. Müşterilerimize yedek cihaz imkanı sunarken, 3 aya kadar garantili onarım  ve 30 dakikadan 24 saate kadar da hızlı teslim olanaklarıyla alanımızda fark yaratıyoruz. Cihazlarında sorun yaşayan vatandaşlarımız güvenle bizleri tercih edebilirler. Biz hedeflerimiz doğrultusunda en güzel hizmeti halkımızla buluşturmaya devam edeceğiz. Bizleri tercih eden müşterilerimize teşekkür ediyoruz” açıklamalarında bulundu.

“EN ÇOK DONANIMSAL ONARIMA İHTİYAÇ DUYULUYOR”

Deka Teknik Servisi olarak, ‘Telefonunuz için en doğru seçim” sloganıyla Kahramanmaraş halkına hizmet verdiklerini dile getiren Kızılbağlı, “Teknik servisimizde birçok çalışmamız mevcut. Bunların tabi ki en önemlisi ise donanımsal mekanik onarım hizmetleridir. Bu hizmetlerimiz kapsamında, ekran ve ekran camı ile dokunmatik ekran değişimi, batarya değişimi, entegre değişimi, şarj soket değişimi, şebeke onarımı, kasa değişimi, kamera ve kamera camı değişimi, anakart değişim ve onarımı ile aksesuar onarımlarını gerçekleştiriyoruz. Telefon ve tabletlerdeki bakım ve onarımının en çok ihtiyaç duyulduğu alan donanımsal mekanik onarım hizmetleridir. Çünkü bu cihazların çok fazla kullanılması bu alanlardaki dezenformasyonu da artırıyor” şeklinde konuştu.

“EKSPERTİZ, DANIŞMANLIK VE CHECK-UP HİZMETİ VERİYORUZ”

DEKA Teknik Servisi’nde ayrıca ikinci el cihazlar için ekspertiz hizmetinin verildiğini dile getiren Kızılbağlı, sözlerine şu şekilde devam etti, “Ayrıca teknik servis mağazamızda 2. el cihazlar için ekspertiz hizmeti vermekteyiz. İkinci el cihaz alan müşterilerimiz ürünlerini mağazamızda özel testlerden geçirdikten sonra ürün ile ilgili bir arıza varsa bu noktada bilgiler alabiliyor. Özellikle sıvı hasarlı cihazlar müşterilerimizin tespit edemeyeceği hasarlardır. Bu tür hasarlar ancak teknik servis personelimizin özel cihazlarla tespit edebileceği arızalardır. Bu hizmetimizi de ayrıca önemli buluyorum, çünkü insanlarımızı aldatmak isteyen çok sayıda insan var. Vatandaşlarımız bu konuda da uyanık olmalı, bizlere gelerek cihazında ne gibi sorunlar var görebilir.”

“AKSESUARLAR ELEKTORONİK ÜRÜNLER İÇİN ÖNEMLİ BİR BİLEŞEN”

Cep telefonu aksesuarlarının cihazların ömrünü uzatmak için önemli bir unsur olduğuna dikkat çeken Kızılbağlı, DEKA Teknik Servisi’nde satılan KTOOLS marka aksesuarların cihazlar için doğru ve güvenilir aksesuarlar olduğunu belirterek, “Cep telefonu aksesuarları da kullanıcılar için önemli bir bileşen, bu nedenle teknik servisimizde doğru ve güvenilir ürünleri müşterilerimizle buluşturuyoruz. Bir anlamda müşterilerimizin daha rahat bir şekilde cihazlarını kullanmaları noktasında yardımcı oluyoruz. Teknoloji ürünlerinin aksesuarlarındaki doğru tercih, insan sağlığıyla beraber cihazların ömrünü uzatmak için de çok önemli bir unsurdur. Bu sebeple biz de hem kullanıcıların hayatını kolaylaştırmak hem de doğru ürüne yönlendirmek adına KTOOLS aksesuar ürünlerini teknik servisimizde de iki yılı premium garantili olarak müşterilerimizin hizmetine sunuyoruz. Tüm Türkiye’de seçkin Telekom ve zincir mağazalarında tüketici ile buluşmasının yanı sıra özellilikte lider operatör markası Turkcell’in bin 500 mağazasında da satışa sunulan KTOOLS, müşterilerimizin hayatlarını kolaylaştırıyor. KTOOLS markası aynı zamanda DEKA Grup bünyesinde faaliyet gösteren KEY Teknoloji A.Ş. firmamız tarafından üretilmektedir. KTOOLS markalı araç ve ev şarj cihazları, powerbank, kablosuz şarjlar, bataryalar, kablolu ve bluetooth kulaklıklar, ekran koruyucular, kapak, kılıf, dönüştürücü, telefon tutucu, hafıza artırıcı bellek ve hafıza kartlarından tutun da birçok aksesuar teknik servisimizde bulunmaktadır” ifadelerini kullandı.

“MÜŞTERİLERİMİZİN MUTLU AYRILMASI ÖNEMLİ”

İnsanların hayatlarında önemli bir yer edinen telefonların arızalanmasının mutsuzluk yarattığına dikkat çeken Kızılbağlı, sözlerini şu şekilde tamamladı, “Teknik servisimize gelen müşterilerimiz telefonlarındaki arızadan dolayı mutsuz olarak geliyor çünkü hayatlarının bir parçası artık bu telefonlar. Her anımızın bu telefonların içinde olması, bir dakika bile onlardan uzak duramamamızı da beraberinde getiriyor. Bu da insanlarda mutsuzluğa sebep oluyor. Bizim en büyük görevimiz onların mutluluğu. Teknik servisimizden ayrılırken yüzlerinin gülmesi ve memnuniyetleri bizim için paha biçilemez.”

(Haber: Tuğçe Kayar)

Editör: Mahmut Beyaz