2017 sonuna kadar mağaza sayısını 130’a çıkarmayı planlayan Tekzen, bir yandan yeni mağaza açarken, hali hazırda var olan mağazalarını da müşterilerine ”alışveriş deneyimini kolaylaştırmak" amacıyla yenilemeye devam ediyor. Türkiye genelinde 118 mağazası olan Tekzen, 119’uncu mağazasını Kahramanmaraş’a açarak, Türk ekonomisine güç katmaya devam ediyor. Mağazanın açılış törenine gelen Tekzen Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Onur Mertoğlu, tüm illere mağaza açma hedefi ile yatırımlarına devam edeceklerini belirterek, şu ifadelere yer verdi: “Kahramanmaraş Piazza AVM içerisinde açtığımız yeni mağazamızla birlikte Türkiye genelinde toplamda 119 mağaza sayısına ulaştık. 2017 yılında 4 mağaza açılışı gerçekleştirdik. Piazza AVM'de açtığımız mağazamız Kahramanmaraş ilimizdeki 3. Tekzen mağazası olacak. Yeni Tekzen mağazamızla birlikte Türkiye genelinde toplamda +220bin m2’lik bir alanda müşterilerimize hizmet veriyoruz. Memleket sermayesi Tekzen’in bu başarı yolculuğunda birlikte değer ürettiğimiz iş ortaklarımızla birlikte hız kesmeden büyümeye devam edeceğiz” dedi.

53 ŞEHİRDE 7 BÖLGEDE YATIRIMLARIMIZ TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR”

53 şehirde ve 7 bölgede yatırımlarının devam ettiğini söyleyen Mertoğlu, 2017 yılı sonunda 10 yeni mağaza daha açacaklarını kaydetti. Mertoğlu, “Bugün güzel ülkemizin, güzel şehri Kahramanmaraş’ta 119’uncu mağazamızı açarak, Türkiye’de ki perakende faaliyetlerimizi devam ettiriyoruz. Tekzen, 53 şehirde 7 bölgede yatırımlarını hızlıca sürdürmektedir. Türkiye’nin ilk yapı marketi ve memleket sermayesi olarak yüzde yüzü yerli olan şirketimiz memleketin 280’inci büyük iştirakidir. Her yıl bunu özverili çalışmalarla ve yapılan yatırımlar neticesinde hızla arttırmaktadır ve piyasada ki değeri de hızla yükselmektedir. Kahramanmaraş’ta 25 bine yakın ürün çeşidiyle 28 ürün kategorisi içerisinde ürünlerimizi müşterilerimizin beğenisine sunmaktayız. Doğrudan milli sermayeye sahip olan şirketimiz yerel ürünlerle ve iş ortaklarıyla birlikte kendi faaliyetlerini sürekli geliştirmekte aynı zamanda da artan ivmeyle yatırımlarını sürdürmektedir. 2017 yılı içerisinde 10 yeni mağaza yatırımı daha yaparak, toplamda 40 milyona iblağ olan bir büyüklüğe ulaşacağız” şeklinde konuştu.

20 BİN İŞGÜCÜYLE İSTİHDAMA DOĞRUDAN KATKI SAĞLIYORUZ”

Ülke genelinde yaklaşık 20 bine yakın çalışanla Türkiye istihdamına doğrudan katkı sağladıklarını belirten Mertoğlu, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Bizim şirket olarak insan sevgisine dayalı bir anlayışımız olması sebebiyle Türkiye’nin tüm bölgelerinde ki ürünlerimiz ve hizmetlerimizin fiyatlarında standarda sahibiz. Örneğin Trabzon mağazamızdaki fiyatlarımızla, Diyarbakır’daki fiyatlarımız arasında herhangi bir fark gözetilmemektedir. Perakende piyasasına bakıldığı zaman toplamda 200 milyar dolarlık bir büyüklükle Türkiye’nin dördüncü büyük sektörü. Bu sektör içerisindeki bizim ev geliştirme ve yapı malzemelerini içerek şekilde gıda dışı perakendenin toplam Pazar büyüklüğü 55 milyar dolardır. Bunun içerisindeki yapı marketler zincirinin potansiyel pazarı da 25 milyar dolar mertebesinde. Bizler organize zincir mağazaları olarak Pazar payımız yüzde 9-9,5 mertebelerine oturmaktadır. Yüzde 90’ı ise geleneksel kanallar tarafından ifa edilmektedir. Tekzen yatırımlarını hiçbir şeye bakmadan devam ettirmektedir. Toplamda da 20 bine yakın iş gücünün istihdam edilmesine doğrudan katkı sağlamaktadır.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz