İplik eğirme, nonwoven, yapay elyaf ve garnitür çözümleri konusunda dünya çapında faaliyetlerini sürdüren Trützschler, uzun yıllardan bu yana Türk tekstilcileri ile yakın temas halinde olarak, Türkiye ofisi ile hizmet kalitesini en üst seviyeye ulaştırma hedefiyle çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Türk tekstil sektörünün kalbi konumunda bulunan Kahramanmaraş’a ayrı bir önem veren tekstil teknolojilerinin başarılı üreticisi Trützschler, kentte tekstil sektöründe faaliyet gösteren birçok firmaya makine ve ekipman desteğinde bulunuyor. 2 bin 600’ü aşkın personeliyle tam bir aile şirketi olarak faaliyet gösteren Trützschler’in Türkiye Genel Müdürü Christoph Weber, Kahramanmaraş Şubesi’ni ziyaret ederek, çalışalan yerleri ve ortamı yerinde gördü. Ziyaret ve incelemelerinin ardından Weber, Kahramanmaraş ve Gaziantep Şubesi’nde görev yapan personellerini, aileleriyle birlikte Kahramanmaraş’ta bir araya getirdi. Personeller ve aileleriyle birlikte yemek yiyen Weber, aile şirketi olduklarına vurgu yaparak, hedeflerini anlattı. Weber, Trützschler’in Gaziantep’te bulunan yedek parça deposunu Kahramanmaraş’a taşıdıklarının müjdesini verdi.

“TÜRKİYE VE KAHRAMANMARAŞ BÜYÜK BİR PAZAR”

Türkiye’nin ve Kahramanmaraş’ın tekstil sekötöründe önemli bir pazara sahip olduğuna dikkat çeken Trützschler Türkiye Genel Müdürü Christoph Weber, Kahramanmaraş’a daha önce de geldiğini belirterek, “3 yıldır Türkiye’de çalışıyorum, bundan önce 23 yıl Almanya’da İplik ve dokuma üzerine büyük bir şirkette genel müdürlük yaptım. Türkiye’ye geleceğimi öğrenince ben sevindim, çünkü biliyordum ki Türkiye büyük bir pazar. Türkiye ve Kahramanmaraş pazarında ekip olarak başarılı bir şekilde kalabilirsek çok büyük başarı yakalayacaktık. Kahramanmaraş ve çevresine sık sık gelip gidiyordum, 2010 yılından bu yana. O yüzden Kahramanmaraş’ı biraz biliyordum, müşteriler de çok iyiydi. Müşterilerimiz zaten Türkiye’nin en önde gelen isimleri, dünya çapında da varlar. Biz sadece onlara ufak tefek yardımcı olabilirdik” dedi.

“HEDEFİMİZ 5 YIL İÇİNDE TRÜTZSCHLER’İN TÜRKİYE’DE BİR NUMARA OLMASI”

Trützschler’i bir aile şirketi olarak gördüğünü dile getiren Weber, hedeflerinin 5 yıl içinde Türkiye’de bir numara olduk olduğunu ifade ederek, “Trützschler ailesinde görev yapıyoruz, Trützschler gerçek bir aile şirketi. Bu aile şirketini Türkiye’ye getirmek istedim. Buraya gelirken kimse beni tanımıyordu, ben de kimseyi tanımıyordum. Fatih Sabancı ve Kamil Aktaş benim sağ ve sol kolum gibidir, ikisiyle hem proje konusunda hem de servis konusunda birlikte çalışıyoruz. Müşteriler de bu durumdan memnun çünkü bizim istediğimiz, 5 yıl içinde Trützschler’in Türkiye’de bir numara olması. Çünkü bizim rakiplerimiz çok iyi, uyumuyorlar, güzel çalışıyorlar, iyi makine üretiyorlar. Biz illerimizde Trützschler daha fazla duyulsun istiyoruz” şeklinde konuştu.

YEDEK PARÇA DEPOMUZU KAHRAMANMARAŞ’A GETİRMEYE KARAR VERDİK”

Servis Müdürü Fatih Sabancı ise Kahramanmaraş’ın Türkiye’de tekstil sektöründe önder illerden bir tanesi olduğuna vurgu yaparak, “1984 yılından bu yana Kahramanmaraş’ta Trützschler olarak hizmet veriyoruz. Müşterinin isteklerini çok iyi biliyorum. 1996 yılından bu yana Trützschler ailesini içerisindeyim. Müşteri odaklı çalışarak, daha iyi hizmet vermeyi hedefliyoruz. Eylül ayı itibariyle yeni bir yapılandırmaya gittik, yeni yapılandırmada müşteriye daha iyi nasıl hizmet verebiliriz, daha hızlı nasıl çalışabiliriz diye yeni bir ekip ve yeni bir ruhla çalışmaya başladık. Kahramanmaraş, Türkiye’nin tekstil sektöründe önder, parlayan illerinden bir tanesidir. Tekstil sektörünün bayrağını en önde taşıyan il olarak Trützschler olarak buraya daha iyi bir hizmet nasıl verebiliriz diye düşündük, Gaziantep’te bulunan yedek parça depomuzu Kahramanmaraş’a getirmeye karar verdik. Nihayetinde 2020 Ocak ayı itibariye bu hizmeti Kahramanmaraş’taki tekstil sektöründe de vermeye başladık. İnşallah önümüzdeki senelerde daha iyi bir yol alacağımızı, müşterilerimize daha iyi hizmet vereceğimize inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

“KAHRAMANMARAŞLI’NIN HİZMETİNDEYİZ”

Kahramanmaraş’ın tekstil sektöründe lider bir konumda olduğunu belirten Sabancı, “Kahramanmaraş, tekstil sektöründe lider bir konumda. 1986 yıllarında Kipaş kökenli olduğum için biliyorum, tekstil sektöründe biz sadece iplik olarak düşünüyoruz ama ipliğin yanı sıra dokuma var, boyası var. Yani entegre bir tesis olarak Kahramanmaraş’ta büyük gelişmeler var. Dolayısıyla bizler bu gelişmelere duyarsız kalamazdık, Trützschler ailesi olarak da biz Kahramanmaraş’a bu yönden katkı sağlamaya karar verdik. İşimizin ne olduğunu iyi biliyoruz, müşterilerimize nasıl hizmet vereceğimizi çok iyi biliyoruz. Kahramanmaraşlı’nın hizmetindeyiz” dedi.

“MAKİNALARIMIZ KAHRAMANMARAŞ’TA DAHA FAZLA”

Yeni dönemde Kahramanmaraş’a daha iyi hizmet vereceklerinin altını çizen Sabancı, “Trützschler global bir şirket. Neden bugüne kadar Gaziantep’te vardı da, bugün Kahramanmaraş’ta var. Çünkü Kahramanmaraş’ta daha fazla sektör var, makinalarımız Kahramanmaraş’ta daha fazla. Dolayısıyla Kahramanmaraşlıya hizmet verebilmek için depomuzu buraya getirdik. İnşallah iş adamlarımız, bu sektörde çalışan arkadaşlarımız bu hizmetten memnun kalacaklardır” şeklinde konuştu.

Weber ve yardımcıları bol bol personeller ve aileleriyle sohbet etti.

(Haber: Burhan Karagöz)

Editör: Mahmut Beyaz