Kurulduğu günden bu yana çeşitli faaliyetler yürüten Hacınınoğlu Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, bu defa da Kahramanmaraş’a şehir dışından misafirler getirdi. İskenderun ve Mersin’den gelen misafirlerin Kahramanmaraş’ta çeşitli yerleri gezmesinde rehberlik eden Hacınınoğlu Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hacı Fedakâr, başta Yedikuyular Kayak Merkezi olmak üzere birçok tarihi alanlarda eşlik etti. Rota Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü üyeleri, Kahramanmaraş’ta gezdikleri yerlerden çok memnun kaldıklarını ifade etti. Özellikle Yedikuyular Kayak Merkezi’nin şehre çok güzel bir kazanım olduğunu söyleyen Rota Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü üyeleri, Kahramanmaraş’a tekrar geleceklerini belirtti. Hacınınoğlu Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hacı Fedakâr ise, dernek olarak bu tür etkinliklerin devamının geleceğine vurgu yaparak, şehrin tanıtımına yardımcı olacaklarını söyledi.

“ŞEHRİMİZİN TANITIMINA YARDIMCI OLUYORUZ”
Hacınınoğlu Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hacı Fedakâr, Misafirlerin kendilerini çok memnun ettiğini söyleyerek, başta Yedikuyular Kayak Merkezi ve diğer tarihi alanların bu misafirler sayesinde tanıtımının artacağını belirtti. Fedakar, “İskenderun’dan gelen Rota Dağcılık Kulübü’ne mensup arkadaşlarımız daha önce bizden rica ettiler, Maraş’ta gezebileceğimiz, görebileceğimiz, yazlık-kışlık alanlar var mı diye sordular. Bizde kendilerine Yedi Kuyuları, Savruk Şelalelerini ve gün içinde vaktimizin yettiği yerleri görme imkânını sağladık. Misafirlerimiz Yedikuyuları çok beğendiler. Diğer ekiplerle birlikte buraları görme imkânı sağladılar. Gelen arkadaşlarda çok memnun kaldılar. Bizde tabi çok memnun olduk bu durumdan. Yedikuyular bölgemizde tatil merkezi olmaya aday bir yerimiz var, gerçekten çok güzel olmuş. Sabahın erken saatlerinde İskenderun’dan ve Mersin’den gelen arkadaşlarımıza biz çok teşekkür ediyoruz, bizi ziyadesiyle memnun ettiler. Bizlerde şehrimizin tanıtımına bu arkadaşlar sayesinde katkıda bulunabiliyorsak ne mutlu bize. Kayak Merkezinin ünü bölgeye yayıldı ama en kısa zamanda bu arkadaşlarımız vasıtasıyla daha çok yayılacaktır. Bu tür faaliyetlere de her alanda yaz-kış olsun devam edeceğiz” dedi.

KAYAK MERKEZİNİ ÇOK BEĞENDİK”
İskenderun Rota Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı Sabahattin Çağlan, Gezidkleri yerlerden çok memnun kaldıklarını belirterek, özellikle Yedikuyular Kayak Merkezini çok beğendiklerini söyledi. Çağlan, “Bizi burada çok iyi karşıladılar ve çokta memnun kaldık. Özellikle bu Yedikuyular Kayak merkezini çok beğendik. Bu Maraş bölgesinde biz birçok etkinlikleri yapmaya devam edeceğiz Rota Dağcılık olarak. Bundan sonraki faaliyetlerimizde yine Hacı Bey ile irtibat kurarak, bu bölgeyi çok daha detaylı gezmeye çalışacağız. Bize yardımcı oldukları için çok teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.


 

ÇOK MEMNUN KALDIK”
Kulübün bir diğer üyesi Tamer Kocabaş ise şöyle konuştu: “Bizim amacımız hafta sonlarında doğayla iç içe olmak. Bu konuda da Rota Dağcılık Kulübüne üye olduk. Kulüp aracılığıyla Kahramanmaraş’ta güzel bir gezi tertip edildi. Bu geziden çok memnun kaldık. Bizim aslında gezip görülecek çok yerlerimiz var. Fakat buraların bugüne kadar hiç keşfi yapılmamış. Bunlarla ilgili hiçbir devlet yetkilisi ve kişiler halkı yönlendirmemiş. Bu gönüllü arkadaşlar sayesinde ve Hacı Bey sayesinde buralara geldik. İlk önce gelip keşfediyoruz, daha sonra grupları getirip burada yürütüyoruz. Dolayısıyla gezdik gördük ve çok memnun kaldık.”

Haber: Hakan Aydın

Editör: Mahmut Beyaz