Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’nın ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında Kahramanmaraş’ta Deneyap Atölyesi kuruldu. Katılımın yoğun olduğu proje atölyesinde geleceğin teknoloji yıldızı olmayı hedefleyen 438 öğrenci hünerlerini sergiledi. Öğrenciler kadar velilerinde yoğun ilgi gösterdiği programda Cumhurbaşkanlığın100 Günlük İcraat Programı’nda yer alan Deneyap Projesi’nde yer almak isteyen öğrenciler, uygulamalı sınava tabi tutuldu.

GELECEĞİN TEKNOLOJİ HAMLESİ

Kahramanmaraş Merkez Spor Kompleksi’nde kurulan atölyede 160 öğrenci eğitim almaya hak kazanırken, programa onur konuğu olarak katılan Vali Ömer Faruk Coşkun, yakından ilgilendiği gençlerin başarısından duyduğu gururu anlattı.
Vali Coşkun, Gençlik ve Spor Bakanlığımız, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’nın ortak çalışması sonucu başlatılan proje kapsamında, bugün uygulama sınavına giriyorsunuz. İnşallah sizler, gelecekte ülkemizin milli teknoloji hamlesinin mimarları olacaksınız. Buna yürekten inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

GENÇLERDEN YAŞAMA KATKI

Vali Coşkun konuşmasını şöyle sürdürdü: “Burada başarılı olacak öğrencilerimiz, Gençlik Merkezi’mizde oluşturulan Deneyap Atölye’sinde; Tasarım-Üretim, Robotik-Kodlama, Yazılım Teknolojileri, Nano-Teknoloji ve Malzeme Bilimi, Havacılık ve Uzay Teknolojileri gibi birçok konuda eğitim alacaklar. İnşallah ülkemize bundan sonraki yaşamınızda katkı sunacaksınız, bundan dolayı gayret gösteren herkese teşekkürlerimi sunuyorum.”

Haber: Burhan Karagöz

Editör: Mahmut Beyaz