Çanakkale Zaferi ile ilgili slayt gösterisi yapılarak başlayan programda Çanakkale ve Şehitler konulu “Çanakkale Şehitlerine” isimli bir sunum yapıldı. Mehmet Akif Ersoy’un şiirinin okunduğu programda Çanakkale, Demokrasi ve Kahramanmaraş Müdafaası şehitleri için Hatmi şerif indirilerek, Kuran-ı Kerim okundu.

GEÇMİŞTEN İLHAM ALIP GELECEĞİMİZİ İNŞA ETMELİYİZ’

Semineri sunan Kültür Komisyonu Başkanı İsmail Mengilli, şunları söyledi: “Geçmişten ilham ve ibret alıp, geleceğimizi inşa etmeliyiz, Çanakkale imanın karşısında maddi gücün dize geldiği yerdir. Rabbimiz Kuran-ı Hâkimde, “Yılgınlık göstermeyin, hüzünlenmeyin, iman etmiş iseniz üstün gelecek olanlar sizlersiniz“ buyurmaktadır. Bizlerde ecdadımız gibi, gerektiğinde bu bedenlerimizi, bu aziz vatana feda etmeliyiz. Çanakkale ve diğer bütün zaferlerde şehit olanları biz görmesek de, seslerini duymasak da onlar bizden bir olmamızı, iri olmamızı ve diri olmamızı istemektedirler. Bu vesile ile tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, yüce Mevla’mızdan bizlere de imanla yaşamamızı ve şehit olarak imanla, O’nun huzuruna göçmemizi nasip ve müyesser etmesini niyaz ediyorum. Ruhları Şad Olsun’’ dedi.

GENÇLİK ÜLKEMİZİN TEMİNATIDIR’

Seminer sonunda, Tebessüm Derneği Başkanı Cevdet Alperen bir değerlendirme konuşması yaparak, “Gençlik ülkemizin teminatıdır. Bu ve benzeri konular gençlerimizin gündeminde olmalıdır. Gelecek kuşaklar uyanık olmalı. Yarınların gençliği ümit var olmalıdır” dedi.

 Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz