13 Mart 1975 tarihinde dönemin Diyanet İşleri Başkanı Dr. Lütfi Doğan, Diyanet İşleri Başkan Yardımcıları Dr. Tayyar Altıkulaç ve Yakup Üstün ile Özlük İşleri Müdürü Ahmet Uzunoğlu tarafından kurulan Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Diyanet İşleri Başkanlığının faaliyetlerine destek olmanın yanı sıra din hizmetlerinin daha geniş kitlelere ulaştırılması ve dini hizmetlerde görev alacak neslin yetiştirilmesi noktasında önemli çalışmalara imza atıyor. Türkiye’de bin 3 şubesi bulunan ve dünyanın 149 ülkesinde eğitimden kültüre, sosyal ve hayri hizmetlerden dini hizmetleri destekleme ve uluslararası yardım faaliyetlerine kadar geniş bir alanda çalışmalar yapan TDV, büyük bir sivil toplum hareketi haline geldi. Yaptığı çalışmalarla din, dil, renk ve cinsiyet ayrımı yapmadan mazluma umut olan TDV, yeryüzünde iyiliğin egemen olması misyonu, ülkemizde ve yedi kıtada insanlığın hizmetinde bir vakıf olma vizyonu ile hareket etmeye devam ediyor. İşte TDV’nin bütün bu çalışmalarını Kahramanmaraş’ta hissettiren TDV Kahramanmaraş Zekiye-Muhammet-Muhittin Ciğer Yükseköğretim Kız Ögrenci Yurdu’nda kalan öğrenciler doğruladı. TDV’nin kuruluş yıl dönümü nedeniyle iyilik yapmak isteyen öğrenciler, Yönetim Memuru Semanur Aslaner’in öncülüğünde hazırladıkları el emeği bez bebekleri ‘Minik Yürekler, Kocaman Gülüşler’ sloganıyla kentin üç noktasında çocuklara dağıttı.

“IYILIK KERVANINA KATILMAYI ISTEDIK”

Türkiye Diyanet Vakfı’nın kuruluşu ve 9-15 Mart İyilik Haftası münasebetiyle belirtilen tarihler arasını iyiliklerle örmeyi hedeflediklerini anlatan Yönetim Memuru Semanur Aslaner, ‘Minik Yürekler, Kocaman Gülüşler’ projesi hakkında bilgilen verdi. Aslaner, “İnsan gönülden ibarettir Gönül ise bu alemi ait değildir. O halde işlerin en güzeli bir gönüle dokunmaktır dedik. Türkiye Diyanet Vakfı’nın kuruluş tarihi olan 13 Mart’ta her sene kuruluş yıldönümü münasebetiyle iyilik ödülleri verilmektedir. Bu kapsamda Türkiye Diyanet Vakfı yurtları olarak 9-15 Mart tarihleri arasını iyiliklerle örüp bu haftayı ‘İyilik haftası’ olarak ilan ettik. TDV yurtları kendi belirlediği birbirinden özgün konuları hafta boyunca hayata geçirerek iyiliği herkesi ulaştırmaya çalışacak. Bizde TDV Kahramanmaraş Kız Yurdu olarak 9-15 Mart İyilik Haftası münasebetiyle, kızlarımızın tamamen kendi el emekleriyle yapmış olduğu bez bebekleri, ‘Minik Yürekler, Kocaman Gülüşler’ sloganıyla birlikte küçük kardeşlerimize dağıtarak, onların yüzünde bir tebessüm oluşturmayı ve iyilik kervanına katılmayı istedik” dedi.

“İYİLİK EGEMEN OLUNCAYA DEK, HAREKETİMİZE DEVAM EDECEĞİZ”

Yaptıkları oyuncak bebekleri kentin 3 farklı noktasında dağıttıklarını dile getiren Aslaner, “Yurdumuzda kalan öğrencilerimizin kendi el emeği göz nuru ile yaptıkları oyuncak bebekleri 3 farklı noktada dağıtmayı hedefledik. Öncelikle 3-6 yaş Anaokulu’nda eğitim gören çocuklarımıza, ardından Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi’nde tedavi gören çocuklarımıza, sonrasında ise Kahramanmaraş Mülteci Kampı’nda bulunan Suriyeli çocuklarımıza dağıtarak minik yüreklere dokunup yüzlerinde tebessüm oluşturmayı amaçladık. Yeryüzünde iyilik egemen oluncaya dek, iyilik hareketimize devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz