TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç TBMM Başkanı İsmail Kahraman başkanlığındaki heyet ile ‘’Terörizmle mücadelede ve bölgeler arası bağlantılılıkta güçlükler’’ konulu parlamento başkanları toplantısı için Pakistan’a resmi ziyarette bulundu. Toplantıya Afganistan, Çin Halk Cumhuriyeti, İran ve Rusya’da katılım gösteriyor.

PAKİSTAN MİLLİ MECLİS BAŞKANI İLE GÖRÜŞTÜLER

Meclis Başkanı İsmail Kahramanın Başkanlığındaki Heyet, önce Pakistan - Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve heyetiyle görüştüler. Daha sonra heyet Pakistan Milli Meclis Başkanı Serdar Ayaz Sadıq ve beraberindeki heyet ile görüştü. Görüşmede bölgesel konular, terörizmle mücadelede ülkeler arası işbirliğinin önemi gibi konuların yanı sıra FETÖ ile mücadelede gelinen nokta ve yapılması gerekenler de gündeme geldi. Türk Parlamento Heyeti daha sonra T.C. İslambad Büykelçiliği Rezidansında T.C. İslambad Büyükelçisi Babür Girgin tarafından verilen yemeğe katıldı.

TERÖRİZMLE MÜCADELEDE ORTAK STRATEJİ ARAYIŞI

Afganistan, Çin, İran, Pakistan, Rusya Federasyonu ve Türkiye’nin katılım sağladığı konferansta en önemli oturum ‘’Bölgede terörizm tehdidi ile mücadelede ortak strateji arayışı ve parlamentoların rolü’’ konulu oturum oldu. TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve diğer ülkelerin meclis başkanları bu oturumda konuşmalarını gerçekleştirdiler. Oturumda ülkelerin birlikte alabileceği önlemler ve terörle mücadelede yapılabilecek ortak çalışmalar konuşuldu. TBMM Başkanı İsmail Kahraman yaptığı konuşmada özetle “Terörizmle mücadelede samimi bir uluslararası iş birliği ve dayanışma şarttır. Terörle mücadele konusunda uluslararası iş birliği noktasında üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız.” dedi. 

Ayrıca konferansta diğer ülkelerin heyetleri ve senato başkanları arasında da ikili görüşmeler gerçekleştirildi. TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın başkanlığındaki Türk heyeti İran İslami Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani ve beraberindeki heyetle, Pakistan Senato Başkanı Mian Raza Rabbani ve beraberindekiler ile, Afganistan Halk Meclisi Başkanı Abdul Rauf İbrahimi ve beraberindeki heyetle ikili görüşmelerden  sonra konferansın sonuç bildirgesinde terörle mücadelede ortak strateji üzerine  görüşlerini aktardılar…

haber merkezi

Editör: Mahmut Beyaz