Kahramanmaraş’ın kanaat önderlerinden biri olan Ülfet Vakfı Kurucu Başkanı Şeyh Abdullah Taylan, Nakşibendi şeyhi Muhammed Ziyaeddin’in torunu ve bölgenin kanaat önderlerinden Seyda Abdülkerim Çevik’in medresede uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesi üzerine yaşadığı üzüntüyü anlatan bir yazı kaleme aldı. Taylan Hoca’nın sosyal medyada yayınlanan yazı ve birlikte olduğu fotoğraf çok sayıda yorum ve paylaşım alırken, Abdülkerim Çevik ile yakınlığı dikkat çekti. Şeyh Abdullah Taylan, “Şeyh Abdulkerim, sensiz bir dünyada, dünyayı lekeleyenler ve gaflette olanlarla imtihanımız Allah takdir ettiği zamana kadar devam edecektir. Allah ayaklarımızı kaydırmasın, nefislerimizi şımartmasın ve bizlere son nefeste imanla, hayırlı bir ölüm nasip etsin” ifadelerini kullandı.

Şeyh Abdullah Taylan, yazısında şu ifadeleri kullandı;

“KARDEŞİM ŞEYH ABDULKERİM !

Şeyh Abdulkerim; Kardeşim, dava arkadaşım, düşünce yoldaşım ve manevi deryam Norşinde münisim, sizi kaybetmek bana çok acı verdi. Size yapılan bu menfur saldırı, hiç şüphesiz tüm İslam alimlerine yapılmış bir saldırıdır. Sizin şehadetiniz, Meşayıhların ve Alimlerin ne kadar çetin şartlarda fedekarane hizmet verdiğinin kanıtı oldu. Ne acıdırki peygamberlerini hafife alan, öldüren yahudi ruhlu ve bu ruhtan gaflette olan toplum halini aldık.

“İNANMADA ZORLANDIM, TESLİM OLMAKTAN BAŞKA ÇARE BULAMADIM”

Şeyh Abdulkerim; Ümmetin vahdeti için bütün ilimi, kültürel ve sosyal çalışmalarda ne kadar samimi ve sadakatlı olduğuna şehadet ederiz. Bu sabah, anlam veremediğim bir şekilde içim çok yandı, gözüme ilişen Arapça sabır şiirini, Güzide Alimlerimizin wathsap grubu olan, Yazarlar ve Hocalar gurubunda paylaştım. Saat 10:14'de paylaşımdan az sonra, bana gelen bir telefon yüreğimden yakıp yıktı beni. İnanmada zorlandım, ancak teslim olmaktan başka çare bulamadım. ‘innâ lillâhi ve innâ ileyhi râciûn’ demekten başka çarem olmadı.

Norşinden Şeyh Abdulğani Mutlu, Ohinden Şeyh Fethullah Ayte ve Zukeydten öz dayısı Şeyh Numan Sevgiliyi aradım, birbirimize neyi aktaracağımızın en acı şokunu yaşadık. Allah şehadetini kabul etsin.

“ŞEHİT ÜNVANINI ELDE ETTİNİZ”

Medresesinde talebeleri arasında ders verirken, mürekkebi yanı sıra kanı dökülen, şehid unvanını elde ettiniz. Ne yüce bir mertebeniz var, ancak biz sizi kayb ettik, çok erken aldılar sizi aramızdan. Ömrünün baharında, daha çok meyve bekliyorduk sizden. İlmin yolunda olanın Şehid olduğu müjdesiyle beraber, sizin İlim ve İrfan merkezinde kanınız aktı. Ne mutlu şehadetinizeki, Hz. Osmanın şehadeti Kuran üzerinde, sizinkide Kuran merkezinde oldu. Meşayıhı Kiram Şeyh Abdurrahman Taği k.s. Şeyh Muhammed Diyauddin k.s. Şeyh Muhammed Takyeddin k.s. dedelerinizin vefatı ve akabinde sizin şehadetiniz Norşinde ilmin ve derya-i irfanın daha çok güçleneceğine hiç şüphem yoktur.

“SENSİZ BİR DÜNYADA, İMTİHANIMIZ DEVAM EDECEK”

Şeyh Abdulkerim; Mürşidimiz Şeyh Muhammed Asım El Faruki k.s. sizi bu ümmete mürşid ve mürebbi etti, siz irşad ve tebliğlerinizde hiç geri kalmadınız, hakkı her yerde ve her platformda söylediniz. Şeriatı Garradan hiç taviz vermeden adaletle hüküm ettiniz. Sizin için hiç bir beşerin değil, Allahın rızası esastı. Allah sizden razı olsun ve razı olduğuna inanıyoruz. Allahın rahmeti ve mağfireti üzerinize olsun.

Şeyh Abdulkerim, sensiz bir dünyada, dünyayı lekeleyenler ve gaflette olanlarla imtihanımız Allah takdir ettiği zamana kadar devam edecektir. Allah ayaklarımızı kaydırmasın, nefislerimizi şımartmasın ve bizlere son nefeste imanla, hayırlı bir ölüm nasip etsin.

Kardeşim, sizlere bu menfur saldırıyı yapanların zikrini kayda değer bulmuyorum. Allahın itabı, laneti ve şiddetli azabı üzerlerine olsun. Amin.”

ABDÜLKERİM ÇEVİK KİMDİR?

Şeyh Muhammed Diyaeddin'in torunlarından Şeyh Ataullah'ın çocuklarından olan Seyda Abdulkerim Çevik, Bitlis İli Güroymak ilçesinde dünyaya geldi. 6 yaşında başladığı ilk eğitim ile birlikte, Güroymak'ta çeşitli medreselerde eğitimine başladı.

1988 yılından itibaren, Seyda Burhaneddin'in Başmüderrisliğini yaptığı Siirt/Tillo Medresesinde eğitimine devam etti.

Bitlis İli Güroymak ilçesinde bulunan Norşin medresesinde Başmüderris olan Seyda Abdulkerim Çevik, aynı zamanda Anadolu Üniversitesi İlahiyat ve Sosyoloji bölümleri mezunuydu.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz