Yazılı bir açıklama yapan Taylan, Türkiye’nin İslam coğrafyasındaki etkisinin artması ve zulüm görenlerin bir an önce refaha kavuşması için AK Partiye oy vermenin elzem olduğunu belirten Taylan, 24 Haziran’ın önemine değindi. Uluslararası Müslüman Alimler Dayanışma Derneği (UMAD), Ehli Sünnet Alimler Birliği (ESAB), Medrese Alimleri Vakfı (MEDAV), Anadolu Alimler Birliği (ALİMBİR) , gibi ülkemizde etkin faaliyet gösteren ilmi ve gönüllü teşekküllerin Yüksek İstişare Kurulu ve Yönetim Kurulu Üyesi aynı zamanda Ülfet Vakfı Kurucu Başkanı, Kanaat önderi Şeyh Abdullah Taylan yaptığı yazılı açıklamada şunlara yer verdi: “Bugün milletimizin dinine, istiklaline, toprak bütünlüğüne, ekonomisine dış ve iç düşman mihraklar tarafından açık bir saldırı söz konusudur. Bu saldırılar karşısında tarafsız kalmak imani ve vicdani sorumsuzluktur. Türkiye hayli zor bir aşamadadır ; istiklali ve hürriyeti için ciddi bir siyasi savaş içindedir. Dün her türlü provakasyona baş vuranlar ve 15 Temmuz Hain Darbe girişimiyle aziz milletimize diz çöktüremeyenler, bu gün siyasi hesaplarla bunu gerçekleştirmek arzusundadırlar. Türkiye’yi dört taraftan sarmış olan düşmanlar ve onların dahili piyonları, siyasi hesaplarında başarmak için her türlü oyun, hile ve fitneye baş vurmaktadırlar. Şu halde bizlerde millet olarak, devlet ve hükümetimizin elini güçlendirmek zorundayız.

TÜRKİYE’YE OYUN ÇEKMEYE ÇALIŞIYORLAR

ABD, İsrail ve Avrupa çok net bir tavırla, bu gün ümmet için umut olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan üzerinden İslam’ı ve Coğrafyasını hedef almışlardır. Ümmet ve Millet olarak ciddi bir saldırı altındayız. Bu saldırının neticesini Tunus, Irak, Mısır, Libya ve Suriye’de alan ABD, İsrail ve Avrupa, aynı neticeyi Türkiye’de de görmek için her türlü oyun ve hesapta manevra yapmaktadırlar. Hamdolsun ki şu ana kadar yapmış oldukları bütün oyun ve hesaplarda, hayal kırıklığına uğramışlardır. Bu millet, onlara fırsat vermemiştir ve vermeyecektir. Kardeşlik ruhunu ortadan kaldırmak için, türlü türlü fitnelere baş vuran dış mihraklar, içeride Kürt-Türk, Sünni-Şii söylemleriyle ırksal - Meşrepsel ayrımcılığı körükleyerek, bizleri karşı karşıya getirmek istemektedirler. Türkiye’mizi parçalamak, diğer kardeş ülkelerde yaptıkları gibi, bizleri de darma dağın etmek arzu ve hayalleridir.

DUYARSIZ KALMAYIN

Buna duyarsız kalamayız, onlara net bir cevabımız olmalı, oda Türkiye’nin ve Ümmetin ortak simgesi haline gelmiş, liderliğiyle kendisini Haçlılara ve Yahudilere hedef haline getirmiş Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın etrafında kenetlenip güçlü ve kalkınan bir Türkiye’nin önünü açmaktır. 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak seçimde ABD, İsrail ve Avrupa’nın nefret ettiği, alaşağı etmeyle, Türkiye’yi aşağılama ve parçalama hedefine ulaşacakları, mazlumların umudu olan Cumhurbaşkanımıza ve Parlamento’daki gücü olan AK Partiye destek vermek zorundayız. Bu tercih siyasi , bireysel bir tercih değildir. Bu tercih, Türkiye’mizin ve Ümmetin önde gelen İlim, İrfan ve Hikmet sahibi Âlimlerin icmaı üzere, dini ve milli bir tercihtir. Biz kardeşiz, Türkiye hepimizindir. Yeniden güçlü bir Türkiye için, Recep Tayyip Erdoğan”

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz