Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Hatay Bölge Müdürlüğü mart 2016 Kümes Hayvancılığı Üretimi verilerini açıkladı. Tavuk yumurtası üretimi 1,5 milyar adet olarak gerçekleşti.  

Tavuk yumurtası üretimi Mart ayında bir önceki aya göre yüzde 1 artarken, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3,1 azaldı.

 KESİLEN TAVUK SAYISI 93 MİLYON ADET, KESİLEN HİNDİ SAYISI İSE 331 BİN ADET OLDU  

Kesilen tavuk sayısı Mart ayında bir önceki aya göre yüzde 7,4 artarken, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,3 azaldı. Mart ayında kesilen hindi sayısı ise bir önceki aya göre yüzde 15,2 artarken, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 27,3 azaldı.  

TAVUK ETİ ÜRETİMİ 159 BİN 179 TON, HİNDİ ETİ ÜRETİMİ İSE 3 BİN 372 TON OLARAK GERÇEKLEŞTİ

Tavuk eti üretimi Mart ayında bir önceki aya göre yüzde 8,4 artarken, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6,4 azaldı. Mart ayında hindi eti üretimi ise bir önceki aya göre yüzde 24,8 artarken, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 18,6 azaldı. Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış seriye göre tavuk eti üretimi bir önceki aya göre yüzde 1,3 azaldı. Takvim etkisinden arındırılmış seriye göre ise tavuk eti üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6,5 azaldı.

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz