Türk tarihinde önemli bir fikir akımı olan Türkçülük, her yıl 3 Mayıs’ta Türkçülük günü olarak kutlanıyor. Bu kapsamda tüm Türkiye’de olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da 3 Mayıs Türkçülük Günü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. 3 Mayıs Türkçülük Günü dolayısıyla, İyi Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Avukat Ahmet Çabukel ve çok sayıda İyi partili basın açıklaması yaptı. Ulu Camii’nde kılınan Cuma namazının ardından Demokrasi Meydanı’nda buluşan İyi Partililer, sloganlar eşliğinde 3 Mayıs Türkçülük Günü’nü kutladı.

İyi Parti heyeti adına basın açıklamasını, İyi Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Avukat Ahmet Çabukel okudu.

Çabukel basın açıklamasında; “Elbistan ilçemizden Hak-İş Sendikası tarafından düzenlenen 1 Mayıs kutlamalarına giderken elim bir kaza sonucunda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet, aile ve yakınlarına baş sağlığı, yaralılara da acil şifalar dilerim. Ayrıca, Aksaray Barosu’na kayıtlı olan hemşerimiz Avukat İbrahim Ergin, mesleğini icra ederken kendi ofisinde hain bir silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmiştir. Avukatlar, mesleklerini icra ederken kamu görevlisi sayılmaktadırlar. Bu nedenle hukukun üç kolundan biri olan, savunma makamına yapılan saldırı dolasıyla vefat eden avukatlarımızın şehit sayılması için gerekli yasal prosedürlerin yapılması gerekmektedir. Bu bağlamda TBMM’yi göreve davet ediyoruz. Bir avukat olarak ben de üzerime düşen vazifeyi yerine getirmeye hazırım.

“TÜRK OLMAK, ÖLMEK AMA MAĞLUP OLMAMAKTIR”

Türk olmak, peygamber ahlakı ve imanıyla kavrulup, Oğuz’un cesareti ve yiğitliğiyle yola çıkmaktır. Bozkurt gibi esir olmamaktır. Ölmek ama mağlup olmamaktır. Orta Asya’dan Anadolu’ya uzanmak, Anadolu’da Yörük olmaktır. Selam vermektir Mezopotamya’ya. Türk olmak, Tanrı Dağı’na üç hilalle erişmek, Hira Dağı’nda şehadete ermektir. Kürşat’ın gölgesinde yürümek, Hz. Muhammet’in elçiliğinde secde etmektir. Algılamaktır, Türk İslam sentezliğini. Türk olmak, Tuna Nehri’nde kızıla boyanmak, Çanakkale’de şehit olmaktır. Sakarya türküsünü hep bir ağızdan söylemek, Ulu Camii’nde sabah namazı kılmaktır. Savaşmaktır kıblesi Kabe için. Türk, tarihin tanıdığı en eski ve en köklü milletin adıdır. Hun, Avar, Türgiş, Uygur, Kırgız, Sabar’dır Türk. Türk, Bulgar, Hazar, Oğuz, Karluk, Kıbçak, Peçenek, Yakut, Çuvaş, Kazak’tır. Türk, 570’de doğu ucu Büyük Okyanus’ta batı ucu Kırım’da Göktürk Devleti’dir. Türk, Karahanlı, Gazneli, Selçuklu’dur. Türk, Altınordu, Çağatay, İlhanlı, Temürlü’dür. Karakoyunlu, Akkoyunlu’dur Türk.

“TAŞ KIRILIR, TUNÇ ERİR AMA TÜRKLÜK EBEDİDİR”

Türk, Babürler, Memlüklüler, Safevilerdir. Türk, Osmanlı’dır ve ölümsüz, bitimsiz Türkiye Cumhuriyeti’dir. Tarihin ihtişamlı sayfasıdır Türk. Oğuz Kağan’dır, Atilla, İstemi Han’dır. Alparslan’dır, Fatih’tir, Yavuz’dur, Nihal Atsız’dır, Alparslan Türkeş’dir, Rauf Denktaş’dır, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’dür, Türk. Türk, Asya’dan Avrupa’ya uzanan toprakların damgasıdır. Buhara’dır, Astana’dır, Bakü’dür, İstanbul’dur, Üsküp, Lefkoşa, Ankara’dır. Ahmet Yesevi’dir, Hacı Bektaş’ı Veli’dir, Yunus’dur, Mevlana’dır, Hacı Bayram Veli’dir. Türk, güçlü, kuvvetli, kudretli, yiğit demektir. Türk, sağlam yapılı, cesur ve kahramandır. İyi savaşır, temiz kalpli, açık sözlü, açık yüreklidir. Namuslu ve güvenilirdir. Teşkilatçıdır Türk, emir komutayı ve gerektiğinde itaati iyi bilir. Zayıf ve acizleri korur, gözetir. Türk, hayat kavgasını iyi bilir, tahammüllüdür. Bir Türk, başlı başına bir millettir. Dili, tarihin en eski dilidir, Türkçedir. Bayrağı ay-yıldızlı Türk’ün bayrağıdır. Hasılı Türk, binlerce yıllık bir gerçekliktir. Hasılı kalbi, ne mutlu Türk’üm diyene diye atanlardır. Taş kırılır, tunç erir ama Türklük ebedidir. 1 Mayıs Türkçülük Bayramı’mız kutlu olsun.” dedi.

(Haber: Aziz Çevlik)

Editör: Mahmut Beyaz