Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Salihli Ziraat Odası'nda "Çiftçi Buluşması" etkinliği öncesinde düzenlediği basın toplantısında, tanzim satış noktalarını Ankara, İstanbul, Bursa, Balıkesir, Samsun, Gaziantep ve Trabzon büyükşehir belediyeleri başta olmak üzere yurt çapında 110 noktada devreye aldıklarını, bu satışların kısa sürede hızlı bir netice vererek sebze meyve fiyatlarını yüzde 40-50 gerilettiğini söyledi.

“HIZLI BİR ŞEKİLDE BU KONUDA DA NETİCE BEKLİYORUZ”
Tanzim satış konusunda yeni bir adımın daha atıldığını kaydeden Pakdemirli, şöyle konuştu: "Artık tanzim satış noktaları haricinde zincir mağazalara da mal tedarikini Tarım Kredi Kooperatifleri vasıtasıyla yapmaya başlıyoruz. Migros, Carrefoursa, A101, Şok ve BİM'in toplamda 16 bin şubesinde aynı tanzim satış koşullarıyla bu ürünler satışa sunuluyor olacak. Hızlı bir şekilde bu konuda da netice bekliyoruz. Tüketicilerimizin kaliteli ve ucuz sebze ve meyveye ulaşması anlamında alınmış önemli bir karardır."

“TÜKETİCİ İÇİN AVANTAJ İÇERİR”
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ziraat Odası Başkanı Mehmet Çetinkaya, “Bu olay tüketici ve üreticinin mağdur edilmemesi müddetince gayet güzel bir gelişme. Bu ve buna benzer uygulamalar bakanlık tarafından da denetlenirse çok daha iyi olur. Bizim Kahramanmaraş’ta tanzim satışla ilgili bir girişimimiz oldu. Üreticilerimizle, çiftçilerimizle görüştük. Kahramanmaraş’ta da bir tanzim satışı açılması yönünde talebimiz oldu. Biliyorsunuz ki Türkiye genelinde yaşanan doğal afetler ve havanın soğuk olmasıyla ciddi anlamda tanzimlerde satılacak olan ürünlerin temini konusunda sıkıntılar vardı. Tanzimlerin asıl amacı 1 gün 3 gün 5 gün değil, sürekliliğinin olması tüketiciye sürekli ürün temin etmesidir. Antalya’da yaşanan istenmeyen olaylardan dolayı ürün temininde de bazı sıkıntılar vardı. Ama tanzim açılma noktasındaki girişimlerimizde ürün ve ürün tedariki noktasında bazı sıkıntılar yaşadık. Mevsim normallerine dönmeye başlayınca fiyatlar düştü ve bizde tanzim satışı askıya aldık. Şimdi tanzim satışın marketlerde de yapılacak olması tüketicimiz için bir avantaj içerir” ifadelerini kullandı.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz