CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, geçtiğimiz günlerde Kahramanmaraş’ın Onikişubat İlçesi sınırları içinde yer alan Bekirli, Yeşilkent, Yukarıoba, kişifli ve Karabök mahallelerinde yaşanan ‘susuzluk’ sorununun çözülmemesini eleştirerek, “Bu devirde halkı tanker sularına mahkûm etmek hiçbir gerekçeyle açıklanamaz” ifadelerini kullanmıştı.

ÖZTUNÇ, HANGİ AÇIKLAMALARDA BULUNMUŞTU?
Su gibi hayati öneme sahip temel bir ihtiyacın karşılanmaması ve sorunun yıllardır ötelenmesine tepki gösteren CHP’li Öztunç, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle TBMM Başkanlığı’na bir önerge vermiş ve verdiği önergede, " Bugün bu mahallelerde tarım ve hayvancılıkla uğraşanlar su ihtiyacını traktörlerle su taşıyarak yapmaktadır. İçme suyu depoları sağlığa elverişli durumda değil. Büyükşehir Belediyesinin tankerlerle halka içme suyu dağıtılarak su sorununu çözmeye çalışması, soruna ne kadar yüzeysel bakıldığının bir göstergesidir” açıklamalarında bulunmuştu.

ÖZTUNÇ’UN TBMM’YE SUNDUĞU ÖNERGEDE HANGİ MADDELER YER ALMIŞTI?
Öztunç’un önergede yanıt aradığı sorular şu şekildeydi;

  1. Bu mahallelerimizin hemen yakınında kaynak sularının olması ve özellikle mazmılı bölgesinde bir ilçenin içme suyunu karşılayacak ölçüde saniyede 90 litrelik su kaynağı olmasına rağmen içme suyu sorunun çözülememesinin sebebi nedir?
  2. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin bu mahallelerin su sorunun çözümüne dair bugüne kadar yapmış olduğu herhangi bir çalışma var mıdır?
  3. Bu çağda insanları tanker sularına mahkûm etmek sizce doğru bir belediyecilik anlayışı mıdır?
  4. Bu insanları tanker suyu taşıma eziyetinden ne zaman kurtaracaksınız?

MUHTAR KALAY: “HERHANGİ BİR SU SIKINTIMIZ YOK”
Tüm bu gelişmeler üzerine ise Fatmalı Mahallesi Muhtarı Şeref Kalay, konuya açıklık getirmek üzere Mahalle meydanında bir açıklama yaptı. Milletvekili Ali Öztunç’un söylemlerinin aksine kendisinin ve mahalle sakinlerinin KASKİ’den çok memnun olduğunu belirten Kalay, tankerle su taşınmasının sebebi olarak KASKİ’nin yatırımını gösterdi. Herhangi bir su sıkıntılarının olmadığını dile getiren Kalay, “Vekil ile keşke görüşsek zaten durumu kendisine anlatacağım. Vekilin söylediğinin tam tersine ben KASKİ’den çok memnunum. KASKİ’den Fatmalı mahallesinin aldığı hizmeti kimse almadı. Onun için o kadar duyarsız değil insanlar. Şu anda bir sıkıntı yok. Tankerle suyun gelmesinin sebebi ise KASKİ’nin buraya yaptığı yatırım. Buradaki vatandaş önümüzdeki yıllarda evlerinden su kesilmeden akacağı su için bir şey demiyor. Yatırıma kimin sesi çıkmış ki bizim sesimiz çıksın” şeklinde konuştu.

Haber: Burhan Karagöz

Editör: Mahmut Beyaz