2015 yılında Mimar Ejder Susaçan ve İnşaat Yüksek Mühendisi Cemil Kebabcıoğlu tarafından Kahramanmaraş’a kazandırılan Royal Marin İnşaat, bütün yenilikleri bünyesinde barındıran projeleriyle Kahramanmaraş’ın metropol şehirlerle arasında bulunan estetik ve mimari açığı kapatıyor. İlk projesini Onikişubat İlçesi’ne bağlı Yirmiikigün Mahallesi’nde hayata geçiren Royal Marin, 48 daire ve 6 işyerinden oluşan kat bahçeli daire uygulamasını da içerisinde barındıran rezidanslarla sektöre can suyu olacağını göstermişti. 2016 yılı sonunda başlanan Royal Marin Rezidans’ın inşaatı sadece 1 yıl sürmüş ve 2017 yılı sonu itibariyle projesini tamamlayarak, daire teslimlerini yaparak müşterilerinin beğenisi kazanmıştı. Müşterilerinden gelen talep ve şehre yenilikleri kazandırma felsefesiyle çalışmalarına devam eden Royal Marin, bu kez ise dillere destan olabilecek büyüklükteki, özellikle mimarisiyle göz dolduran ikinci projesi Colesium Tower AVM’yi müşterileriyle buluşturacak. 1+1’den 5+1’e, kat bahçeli dairelerden cam kuleye birçok seçeneği bünyesinde barındıran projede, havuz, fitness, resepsiyon hizmeti, kat temizliği ve oda servisinin yanı sıra düşük aidat planlaması ise özelliklerinden sadece birkaçı. 01 Kasım 2017 tarihinde başlayan ve inşaat halinde olmasına rağmen vatandaşlardan büyük ilgi gören projeyi Mimar Ejder Susaçan ve İnşaat Yüksek Mühendisi Cemil Kebabcıoğlu gazetemize anlattı. Şehrin son zamanlarda en popüler noktası haline gelen Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nin ve KSÜ Tıp Fakültesi’nin tam karşısında olan projenin, şehrin önde gelen özel kolejlerine 100’er metre mesafede olması, aynı zamanda yeni Onikişubat Belediye Hizmet Binası ve Adliye’ye de yakınlığının ekstra bir avantaj olmasının yanı sıra kentin en yoğun olarak kullanılan ana arteri Batı Çevre Yolu üzerinde yükselen Colesium Tower AVM ile tüm yolların alıcısına çıkacağını belirten Susaçan, hayalindeki dairelere sahip olmak isteyenlerin en kısa sürede başvuru yapmalarını önerdi.

YENİLİKLERİ TEK BİR PROJEDE BİRLEŞTİRMEYİ BENİMSİYORUZ”

Şirket felsefesinin birden fazla projeyi aynı anda yapmaktansa kente yenilikler katan tek bir projede birleştirerek yoğunluğu oraya vermek olduğunu belirten Susaçan, “Royal Marin İnşaat, 2015 yılında ben ve İnşaat Yüksek Mühendisi Cemil Kebabcıoğlu tarafından kurulmuştur. Şirket felsefesi olarak, birden fazla proje uygulamaktansa, şehre yenilikler katan tek bir projeye yoğunlaşmayı benimsenmekteyiz. Şirketimiz ilk inşaatını Yirmiikigün Mahallesinde yapmıştır. İlk projesi Royal Marin Rezidans olup burası 48 adet daire ve 6 işyerinden oluşmuştur. 2017 yılında bu projesini tamamlamış ve daire teslimlerini yapmıştır. İlk projemizde binanın son katında kat bahçeli daire uygulaması yaptık. Buraları alan müşterilerimizin de istekleri ve talepleri doğrultusunda yeni projelere başlıyoruz” dedi.

FARKLI MİMARİDEKİ PROJEMİZİ HAYATA GEÇİRİYORUZ”

Kahramanmaraş’ın son yıllarda büyük bir hızla geliştiğini ve Türkiye’nin en önemli şehirlerden biri olduğunu dile getiren Susaçan, şirketlerinin ikinci projesinin ise Colesium Tower AVM olduğunu belirterek, “Şirketimizin ikinci projesi ise Colesium Tower Avm Konut Projesi’dir. Son yıllarda büyük bir hızla gelişen Kahramanmaraş, Türkiye’nin en önemli şehirlerinden birisi haline geldi. Bu gelişmede Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nin de katkısı büyüktür. Bu nedenle tam da üniversitemiz karşısına, şehrin gelişimine katkıda bulunmak için farklı bir mimarideki Colesium Tower Avm Konut Projesini yapmaya karar verdik” şeklinde konuştu.

BATI ROMA’NIN FETHİNE İNANIYORUZ VE COLESİUM’A GÖNDERME YAPIYORUZ”

Projenin tasarımında İtalya’nın başkenti Roma’da bulunan Colesium’u örnek aldıklarını dile getiren Susaçan, peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) hadisinden örnek vererek Batı Roma’nın da fethedileceğine inandıklarını ve tarihi Colesium’a gönderme yaptıklarını söyledi. Susaçan konuşmasına şu şekilde devam etti, “Projemizin tasarımını İtalya’nın başkenti Roma’da bulunan Colesium’dan aldık. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) doğu ve batı Roma fetih edilecektir diye müjdelemiştir. Doğu Roma olan İstanbul, Fatih Sultan Mehmet Han tarafından fetih edilmiştir. Şimdi sıra Batı Roma’da. Bizde bu fethin yapılacağına inandığımız için tarihi Colesium’a ve siluetine gönderme yapan eşsiz bir tasarım, “Sürdürülebilir Mimarlık” ilkesi ve teknolojik alt ve üst yapısıyla da Kahramanmaraş’ın en seçkin gayrimenkul projesi ve markasıdır.”

YAŞAM ANLAYIŞINIZI TAMAMEN DEĞİŞTİRECEK”

Colesium Tower AVM’nin insanların hayatını merkez alan tasarımıyla yaşam anlayışını tamamen değiştireceğini dile getiren Susaçan, “Proje, otel konseptiyle ve konferans salonuyla, genel kullanım alanlarıyla çok amaçlı siteden oluşmaktadır. Colesium Tower Projesinde 1+1 den 5+1 e kadar 384 farklı tipte daire, 26 işyeri bulunmaktadır. Ağırlıklı olarak otel konseptinde 1+1 ve 2+1 rezidans şeklinde daireler yer almaktadır. 2 + 1 daireler ise balkonlu – cam kule ve teraslı olmak üzere üç tiptedir. Proje, A ve B olmak üzere 2 bloktan oluşmaktadır. 01 Kasım 2017 tarihide inşaatımız başlamış olup, 01 Kasım 2019 tarihinde projenin bitirilmesi hedeflenmektedir. Colesium Tower AVM de geniş lobiler, cafe, fitnes salonu, sauna, sinema salonu, açık yüzme havuzu, kütüphane, konferans salonu gibi ortak ve sosyal alanlar ile sizi aldığınız metrekareye hapsetmez. Colesium Tower Avm ‘deki dairenizi sadece uyumak için kullanacaksınız. Çünkü AVM’miz keyifli bir zaman geçirmeniz için tasarlandı. Colesium Tower, sizin hayatınızı merkez alan tasarımıyla yaşam anlayışınızı tamamen değiştirecek. Size de bu değişimin keyfini sürmek ve geleceği şimdiden yaşamak kalacak” ifadelerini kullandı.

DİKKAT ÇEKİCİ OLDUĞUNU İNSANLARIN TALEPLERİNDEN ANLIYORUZ”

Royal Marin İnşaat ortaklarından İnşaat Yüksek Mühendisi Cemil Kebabcıoğlu ise projelerinin tasarımı ve mimari açıdan çekici olduğunu ve insanların yoğun talepte bulunduğunu belirterek, “Öncelikle tasarım ve mimari açıdan diğer projelerden üstünlük dememiz tabi ki haddimiz değil ama estetik açıdan çekici olması insanların yoğun taleplerinden anladığımız bir durum. Bu projede 1+1, 2+1 ve 2+1 kat bahçeli olmak üzere 384 adet daire mevcuttur. Altında yaklaşık 36 adet dükkanımız var. Bu dükkanlar alışveriş merkezi formatında tasarlanmış dükkanlar, ilerde çok yoğun bir ilgi göreceğini, kalabalık insan popülasyonun bu bölgede yoğunlaşacağını düşünüyoruz. Tüm dükkanlarımızın sitenin içinde ayrı bir çarşısı var, ayrıyeten bizim buradaki sosyal donatılarımız yani herhangi 1+1, 2+1 ve 2+1 kat bahçeli veya kira amacıyla yapılan küçük metrekarelerde maksimum kira alınabilir yapıların en dolusudur. Bizim burada kullandığımız sosyal alanlar havuzu olsun, fitness’i olsun, sinema salonu, neredeyse sıfıra yakın bir aidat politikamız var, sitemizin birçok bağımsız bölümünü biz siteye hediye ediyoruz” açıklamalarında bulundu.

PROJEMİZ EN İYİ PROJE DEĞİLSE, ARSAMIZ EN İYİ ARSA DEĞİLSE YAPMIYORUZ!”

Ejder Susaçan ile ortaklığa başladıkları ilk günden bu yana daha önce yapılmamış inşaatlar yapmaya karar verdiklerini ve projelerinin en iyi proje değilse yapmadıklarının altını çizen Kebabcıoğlu, “Biz Kahramanmaraş’ta birçok noktada proje bağlamında tasarımlarımız olmuştu, düşüncelerimiz olmuştu ama ortağım Ejder Susaçan’la birlikte biz en iyi noktada, daha önce yapılmamış inşaatlar yapmaya karar verdik, yola çıktığımız ilk günde bunu konuşmuştuk. O yüzden bizim projemiz sektörde en iddialı değilse, arsamız yapılması gereken en iyi arsa değilse proje yapmıyoruz. Bu konuda biraz mütevazi olmamız gerek, kendi adımıza da mütevazi olduğumuzu düşünüyorum ama projelerimiz noktasında pek mütevazi olamayacağız. Çünkü bu projeler sadece Kahramanmaraş’ın değil, bölgesel olarak Akdeniz Bölgesi’nin kabullendiği, insanların bağrına bastığı projelerdir. Dünya üzerinde çok ciddi yatırımcılarımız var, neredeyse satış yapmadığımız ülke kalmadı diyebilirim” şeklinde konuştu.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz