Oda binasında yapılan seçimde Tabipler Odası Başkanlığını yürüten Dr. Ekrem Aksu aday olmazken, Seçimde Dr. Harun Çetin ile Dr. Hacı Ali Genç’in oluşturduğu listeler yarıştı. Genel kurulda sabah saatlerinden itibaren başlayan oy kullanma işleminin ardından listelerde bulunan doktorlardan Harun Çetin 175, Hacı Ali Genç 169 oy aldı. Akşam saat 17.00'ye kadar süren oy kullanma işlemlerinin ardından sandıklar açılarak oy tasnifine geçildi. Tüzüğe göre daha çok yönetim kurulu üyesi çıkarmayı başaran Dr. Harun Çetin ve ekibi seçimi kazanan isim oldu. Başkanlık seçimiyle ilgili açıklama yapan Çetin, “Tüm hekimlerimizin sorunlarını, taleplerini ve çözüm önerilerini almak, düzenli iletişim ağı oluşturmak için mail grubu oluşturarak sorunların çözümü noktasında girişimlere başlayacağız” dedi.

“GÜNDEM OLUŞTURMAYA GAYRET EDECEĞİZ”
İlk olarak hekimlerin sorunları noktasında etkili bir iletişim halinde olacaklarını ve çözüm arayışları içinde bulunacaklarını söyleyen Dr. Harun Çetin, ”Odamızı sürekli gündemde olan bir meslek örgütü haline getirmek için mücadele edeceğiz” dedi. Çetin konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Hekim camiamızın sorunlarını çözümü noktasında kullanıp, tabip odamızı sürekli gündemde olan bir meslek örgütü haline getirmek için mücadele edeceğiz. Öncelikle Kahramanmaraş Tabip Odamızda ilk ay içerisinde üye olan ve olmayan tüm hekimlerimizin sorunlarını, taleplerini ve çözüm önerilerini almak, düzenli iletişim ağı oluşturmak için mail grubu oluşturarak sorunların çözümü noktasında girişimlere başlayacağız. İlk bir ay içerinde Kahramanmaraş Tabip Odamıza kayıtlı hekimlerimizin üyelikleri güncellenerek sitemizde ilan edeceğiz ve üye olmayan arkadaşlarımızı Tabip odamıza üye olmaya davet edeceğiz. Kahramanmaraş Tabip Odamızın fiziki mekân probleminin çözümü noktasında hızla çalışmalara başlayarak en kısa zamanda bu sorunu ortadan kaldıracağız. Aile Hekimleri Derneği ile beraber işbirliği içerisinde yerelde çözülebilecek sorunların çözümü noktasında harekete geçecek, yerelde çözümü olmayan konularda bakanlık düzeyinde görüşmelere başlayarak sorunları ve taleplerimizi Bakanlıktaki yetkili kurullara ileteceğiz. Aile hekimlerimizin fiziki mekân problemlerini sürekli gündemimizde tutarak bir an önce çözüme kavuşması noktasında girişimlerde bulunacağız. Hem hekim aynı zamanda Hukukçu olan arkadaşlarla sürekli iletişim içerinde bulunarak sorunların çözümü noktasında hukuken atılabilecek tüm adımları birlikte atacağız. İlkbahar ve Sonbahar dönemlerinde Hekimlerimizin moral ve motivasyonlarını artırıcı etkinlikler düzenleyeceğiz. Basınlar düzenli olarak toplantılar düzenleyerek kamuda özel sektörde ve Üniversitede görev yapan hekimlerimizin hekime yapılan şiddet başta olmak üzere, Sut fiyatlarını güncellenmesi, performans sitemindeki sorunların bir an önce çözüme kavuşması, Mesleki itibarımızın yeniden ve güçlü şekilde tesisi edilmesi hususunda gündem oluşturmaya gayret edeceğiz.”

Kahramanmaraş Tabip Odası'nın 14-15 Nisan 2018 Tarihlerinde yapılan seçimli genel kurulu ve yapılan seçimler sonucu oluşan listeler şu şekildedir. 

YÖNETİM KURULU

Dr. Harun Çetin
Dr. Hacı Ali Genç
Dr. İsmail Durna
Dr. Ali Erdal Karakaya
Dr. Mehmet Yüzbaşı
Dr. Ahmet Kaptanoğlu
Dr. Tuncay Bal

DENETLEME KURULU
Dr. Orhan Karabörk
Dr. Zekeriya Balık
Dr. Emrullah Kirişçi

ONUR KURULU
Dr. Hafize Öksüz
Dr. Mehmet Fatih Yüzbaşıoğlu
Dr. Kadir Gişi
Dr. Ahmet Kurtul
Dr. Mehmet Kirişçi

BÜYÜK KONGRE DELEGELERİ Dr.
Mehmet Ali Düzkale
Dr. Lütfi Tiyekli
Dr. Cengiz Dilber
Dr. İrfan Karatutlu
Dr. Alpay Köylü Dr.
Mehmet Yaşar Özkars
Dr. Gürkan Çıkım
 

Haber: HAKAN AYDIN

Editör: Mahmut Beyaz