Radyo Fresh’te “Fresh Gündemin” konuğu olan Dulkadiroğlu Beledi Başkanı Necati Okay, ilçesine yaptığı yatırımlar, ilçenin kırsal mahallelere birlikte ki değişimini anlattı.

Ak Partinin her kademesinde görev alan ve Recep Tayyip Erdoğan Belediyeciliğini baz alarak ilçesini ilmek ilmek işleyen Okay, değişim dönüşüm adı altında yaptığı yenilikleri Radyo Fresh aracılığı ile dinleyenlere aktardı.

Başkan Okay’ın konuşmasından satır başları şöyle: “

Göreve geldiğimizde daha önceki siyasi tecrübemizden dolayı ilçemiz sınırları içerisinde ki eksiklikleri, farklılıkları tabiri caizse her bölgede en ücra kırsal mahallede, şehir merkezinde ne var ne yok bunlarla ilgili ayrıntılı bilgi sahibiydik. Bundan dolayı ne yapacağımızla alakalı çok fazla bir sorun çekmedik.

BÖLGEMİZDE DE ALTYAPIYLA İLGİLİ ÇOK BÜYÜK SORUNLARIMIZ VARDI

Göreve gelmeden önce 1 yılda ne yapacağımızı planlamıştık. Bölgemizde de altyapıyla ilgili çok büyük sorunlarımız vardı. Özellikle ulaşım altyapısıyla alakalı sorunları vardı. Göreve gelir gelmez öncelikli olarak ulaşım altyapısıyla ilgili mümkün olduğu kadar azaltmak ve rahatlatmak yönünde çalışmalar yaptık. Hem şehir merkezimize hem en uzak mahallelerimizde bu çalışmaları yaptık. İlçemiz sınırları içerisinde ki en ücra mahalle de dahil bu yapmış olduğumuz çalışmaların örneklerini görmek mümkündür.

KONFOR SAĞLAYACAK ÇALIŞMALARI YAPTIK

Aynı şekilde şehir merkezinde ki tüm cadde ve sokaklarımızda, dar sokaklarımızda dahil vatandaşlarımızı hayat standartlarını yükseltecek, daha iyi yaşamalarını sağlayacak, konfor sağlayacak çalışmaları yaptık. Tüm mahallerimizde, kırsal alanlarımızda altyapıyla ilgili çok eksiklerimiz vardı. Çok şükür yoğun bir şekilde bu yol konusuna ağırlık vererek neticesinde bu altyapı eksikliğini gündemimizden düşürdük. Artık bunlar geride kaldı. Hala yapacağımız yollar var. Yeni açacağımız bulvarlar var ama artık 1. Önceliğimiz değil. Tabi bu altyapı yatırımları bittikten sonra vatandaşlarımızın talepleri farklılaştı. Biz şehir merkezinde ki hayat standartlarını kırsal alanda da, kenar mahallelerimizde de oluşturmak için gayret gösterdik.

BUNLARLA ALAKALIDA SOSYAL TESİSLER OLARAK SINIFLANDIRDIĞIMIZ ÇEŞİTLİ YATIRIMLAR YAPTIK

Bunu şehir merkezinde ki mahallerimizde, kırsal alandaki mahallerimizde de yaptık. Bu sosyal tesislerimiz 400,500 metre karelik alanı kapsayan ve içerisinde o bölgede yaşayan vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçlarını giderecek şekilde planlanmış binalarımız ve bunları bir bir açıyoruz. Şuanda 11 tesisimiz var. 5 tane tesisimiz bitti ve açılış bekliyor. 3 tanede bugün yarın başlayacağımız tesisimiz mevcut. Bunlarla birlikte vatandaşlarımızı hayat standardına, alt yapıdan sonra yeni bir ivme kazandırıyoruz. Vatandaşımızın bir çok ihtiyacını bu sosyal tesislerde görme imkanı var.

TÜM İHTİYAÇLAR KARŞILANIYOR
Düğününü yapacak, taziyesini yapacak, muhtarlık ofisi ve içerisinde mini bir kütüphane var, o bölgede yaşayan gençlerimiz, öğrencilerimizle ilgili ders çalışacakları etüt yapabilecekleri bir altyapı oluşturduk. Kısaca mahallede ki tüm vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayacak, onlara hayat standartlarını yükseltecek bu tesisleri kazandırmaya devam ediyoruz. İnşallah bunun neticesinde 18. Tesisimizi de kısa zaman içerisinde bitirmiş olacağız. Önümüzde ki günler içerisinde açılışını yapacağımız tesislerde mevcut. Bunları da hızlı bir şekilde açarak vatandaşlarımıza söz verdiğimiz gibi, taahhütte bulunduğumuz gibi şehir merkezimizde ne varsa kırsal alanda olacak demiştik. Bu sözümüzü yerine getirmenin de mutluluğunu yaşıyoruz.

GENÇLERE KARŞI BİZİM SORUMLULUĞUMUZ VAR

Biz bunu her yerde söyledik ve gençlerimize bir şeyler yapmamız lazım. Bizde Dulkadiroğlu Belediyesi olarak göreve ilk geldiğimizden itibaren gençlerimizle ilgili çeşitli projeler geliştirdik ve bunlarında artık neticesini arıyoruz. İnşaatlara devam ediyoruz. Bitirdiğimiz projelerimiz var. Gençleri biz çok önemsiyoruz. Toplumumuzun geleceği, gençlerimizin iyi yetiştirilmesine bağlıdır. Dulkadiroğlu belediyesi olarak toplumun geleceği ile alakalı bizimde üzerimizde sorumluluk var.

ÇEŞİTLİ GENÇLİK MERKEZLERİ VE SPOR TESİSLERİ ORGANİZE EDİYORUZ

Mesela geçen yaz açtığımız Yayha Kemal Mahallemizde ki yüzme havuzumuz hem geçen yaz hem bu yaz gençlerimize fayda sağladı. Bunun dışında Doğukent bölgesinde Kahramanmaraş’ımızın en büyük yüzme spor kompleksi inşaatı hızlı devam etmektedir. Bununda bitirdiğimizde o bölgedeki gençlerimize, vatandaşlarımızın istifadesine sunacağız. Bunların en önemlisi geçen hafta içerisinde açtığımız Dulkadiroğlu gençlik merkezimiz. Bu gençlik merkezimiz Kahramanmaraş’ımızın en büyük gençlik merkezidir. Tam 5 bin metre kare kapalı alanı mevcut. Halk arasında Namık Kemal pazar yeri olarak bilinen arsamıza yine alt kısmını pazar yeri olarak organize ettik. Üst kısmını ise gençlik merkezimizi inşaa ettik ve geçen hafta açılışını yaptık bir haftadan beri yoğun bir şekilde gençlerimiz tarafından kullanılmaktadır.

GENÇLİK MERKEZİ DEVAM EDECEK

Burası ile ilgili çok çeşitli planlamalarımız var ve bunları her gün her hafta bir tanesini faaliyete geçireceğiz. Bu gençlik merkezimizin içerisinde geniş fuaye alanları, büyük bir kütüphane ve etüt merkezi, çeşitli dersliklerimiz, cep sinemalarımız, çok büyük bir tiyatro ve konferans salonumuz, gençlerimizin spor aktivitelerini gerçekleştirebilecekleri bir saha, resim ve müzik atölyeleri, gençlerimizle alakalı neye ihtiyaç varsa bunları gerçekleştirecek mekanı oluşturduk şimdi de organizasyonları yapıyoruz. Gençlik merkezimizin tanıtımını yapmaya devam edeceğiz.

BU SABAH GENÇLİK MERKEZİMİZDE BİR ORGANİZASYONUMUZ OLDU

Tüm bölgedeki öğretmenlerimizi, okul müdürlerimizi çağırarak bu tesisten daha yoğun bir şekilde nasıl istifade edebiliriz onların görüş ve önerilerini aldık. Pazartesi günü inşallah o bölgede ki din görevlilerimizle gençlik merkezimizle bir araya geleceğiz ve burada onlarında görüş ve önerilerini alarak burayı daha etkili bir şekilde kullanmak için ne yapabilirizi o din görevlilerimize soracağız. Bunların neticesinde bu elde ettiğimiz bilgiler ışığında da bu gençlik merkezimizden çok daha fazla gençlerimizin faydalanmasını sağlayacak her türlü aktiviteyi yapacağız. Çok geniş ve büyük bir mekan oldu tüm o bölgedeki gençlerimizi barındıracak büyüklüktedir. 10 günden beri çok yoğun bir ilgi var. Kütüphanelerimiz dolup dolup taşıyor.

GENÇLERİMİZLE BİRLİKTE AİLELERİ İLE GELİYOR.

Ailelerin gelmesi de çok çok önemli. Çünkü o çocuklarının hangi mekana gittiklerini görürlerse gönül rahatlığı ile o gençlik merkezine çocuklarını rahat bir şekilde gönderebiliyorlar. O bölgede ki gençlerimize çok büyük katkı sunacak ilçemizin ortasında büyük bir gençlik merkezi 10 gündür faaliyettedir. Bu eğitim öğretim sezonunun sonuna kadar 20 bin öğrencimizi bu gençlik merkezimizde ağırlama hedefimiz var ve yoğun bir şekilde çalışıyoruz.

YOĞUN GAYRET EDİYORUZ

Bu faaliyete geçirdiğimiz gençlik merkezidir. İnşaatı devam eden gençlik merkezlerimiz de var. Mesela Gazipaşa’daki gençlik merkezimizi de inşallah kısa zamanda bitireceğiz. O bölgede de yoğun okullar var fakat gençlerimizin istifade edebileceği bu şekilde gençlik merkezi ve sosyal donatılar yok. Bir tanede Gazipaşa’da kısa zamanda bitireceğimiz gençlik merkezimizi de inşallah faaliyete geçecek ve o bölgedeki gençlerimizi bu gençlik merkezinde barındıracağız. Aynı şekilde Karacasu bölgesinde de planladığımız ve ihalesini yaptığımız bir gençlik merkezi var. Çok kısa zamanda inşaatına başlayacağız. Bu şekilde ilçemizin ortasında, kuzeyinde ve güneyinde 3 tane büyük gençlik merkeziyle ilçemizin gençlerinin ihtiyacı olan bu altyapıyı oluşturmuş olduk.

DULKADİROĞLU İLÇEMİZ GENÇLERİMİZLE İLGİLİ ÇOK YÜKSEK BİR STANDARDA KAVUŞUR DİYE DÜŞÜNÜYORUZ

Bunu biz belediye olarak yaptık. Bunun dışında gençlik spor bakanlığımızın bizim kamu külliyesinin hemen 200 metre kuzeyinde yine büyük bir alanda yaklaşık 7 bin metre karelik bir alanda da gençlik spor bakanlığımızın organizasyonun da 4. bir gençlik merkezini de devletimiz yapacaktır. Bu şekilde Dulkadiroğlu ilçemiz gençlerimizle ilgili çok yüksek bir standarda kavuşur diye düşünüyoruz. Bu bizim sorumluluğumuz, gençlere karşı borcumuzdur. Biz bu borcu ödemek sorumluluğumuzu getirmek adına elimizdeki imkanlarla var gücümüzle çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz.

KÜLLİYE 1-2 AYA BİTECEK

Biz bu altyapı sorunlarını giderdikten sonra artık ilçemizin hürriyetini değiştirecek standardını değiştirecek projelerimiz de mevcuttur. Bunların en önemlisi bizim kamu külliyesi inşaatını 1-2 ay içerisinde bitirme hedefimiz var. Bu ilçemizde yaşayan bütün vatandaşlarımıza kamu hizmetlerini iyi standartlarda sunacak bir alanı oluşturuyoruz ve yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Gerek bizim belediye olarak kendi yaptığımız çalışmalar, gerekse kaymakamlık binası ile birlikte tüm kamuyu biz o bölgeye toparlayacağız ve o bölgedeki bu kamunun gücüyle bir değişim, dönüşüm sinerjisi şuanda bölgemizde oluştu ve yapmış olduğumuz imar çalışmaları birlikte de yoğun bir yapılaşma söz konusudur.

İLÇEMİZDE GENİŞ CADDELER VE GÜZEL BİNALAR YAPILMAKTA VE DOLAYISIYLA SIFIRDAN YENİ BİR ŞEHRİN, YENİ BİR İLÇENİN TEMELLERİNİ ATIYORUZ

Önümüzdeki 50 ve 100 yılı planlayarak o bölgede şuanda yoğun bir şekilde kamu külliyesi civarında yoğun bir hareketlilik söz konusudur. Bizde bunun önünü açma adına, teşvik etme adına üstümüze düşen her türlü görevi yapıyoruz. Bunun dışında bizim ilçemizde, mesire alanlarıyla alakalıda sıkıntılarımız vardı. Yedikuyular yolu üzerinde Yeşiltepe mahallesinin hemen çıkışında orman arazileri mevcuttu. Bunları biz orman genel müdürlüğümüzden kiraladık ve buralara çeşitli tesisler yapıyoruz. Bunlarda Kahramanmaraş’ımızın en büyük mesire alanlarıdır. 400 dönümlük bir alanımız vardı. Burada da yoğun bir çalışmalar yaptık. Neticesinde bir mesire alanını tüm Kahramanmaraş’ımızın istifadesine sunduk ve adeta şuanda bu mesire alanı dolup dolup taşmaktadır. Kâfi gelmemekte, biz bunu büyüteceğiz ve 2.ve 3. Etaplarını yapma hedeflerimiz var. Bu mesire alanımızda da gençlerimizin, vatandaşlarımızın sabahtan akşama kadar eğlenip dinlenebilecekleri bir altyapı oluşturduk. Yaklaşık 4 km civarında bir yürüyüş yolu, geleneksel çocuk oyunları parkurunu oraya kurduk. Mesire alanımızda vatandaşlarımızın her türlü ihtiyaçlarını karşılayacak lavabo, mescit, camii, idare binaları, kafeteryalar her şey mevcuttur. Vatandaşlarımızı orada büyük bir gururla ağırlamaktan çok büyük memnuniyet duymaktayız. Aynı şekilde o bölgede daha öncede sözünü ettiğimiz bir heyecan merkezi projemiz vardı.

BU ÖNEMLİ PRESTİJ PROJELERİMİZDEN BİR TANESİDİR

O bölgede yaklaşık 100 dönüm alana bir heyecan merkezi kuruyoruz ve bunun ihalesini yaptık ve şuan inşaatına başlanacaktır. Kısa zamanda Kapıçam’daki ekstrem merkezine benzer bir tesisi de biz hemen mesire alanımızın Yeşiltepe mahallemizin çıkışında yerde oluşturmaya başladık. Kısa zamanda da bununda bitirip vatandaşlarımızın istifadesine sunma hedefimiz var. Bunun dışında hemşerilerimizin çokta bilmediği bin beş yüz rakımda Yalnızardıç bölgesinin şehir merkezine bakan kısmında yine 400 dönümlük bir alanı kiralamıştık ve buraya da büyük bir proje yapıyoruz. Bu projemizde artık şekillenmek üzere. Artık misafir kabul edecek duruma gelmek üzereyiz.

BUNGALO EVLERİ

Burada da hem yüksek rakım olduğu için yaz aylarında yayla olarak serin havadan faydalanması için, kış aylarında ise kar keyfi yapmaları için belirli bir yükseklikte tesisler kuruyoruz. Burada günü birlik piknik alanlarının yanında bungalo evlerimizin de inşaatı hızla devam ediyor. Biz bu evlerde vatandaşlarımızı ağırlamak, konaklatmak istiyoruz. 30 tane bungalo evi yapıyoruz. Bu evler 6-7 kişiyi ağırlayacak kapasitededir. Dolayısıyla 210 yatak kapasiteli bir yer haline getirmeyi planlıyoruz. Bunun dışında bu bölgede yine aynı yükseklikte kır kahvelerimiz, restoranlarımız, çeşitli yürüyüş alanları, rekreasyon alanlarımız var. Burada kamuoyunda çok konuştuğumuz bir dil köyü projemiz var. Bununla ilgili altyapı çalışmaları bitmek üzeredir. Biz Kahramanmaraşlı hemşerilerimizi gençlerimize burada dil eğitimi vermek istiyoruz.

ARTIK VATANDAŞLARIMIZ BURAYA GELİP BURAYI DA KULLANACAK DURUMA GELECEĞİZ

Bununla ilgili çok iyi bir altyapıyı oluşturduk ve 15-20 gün sonra bu bungalo evlerimizi, sosyal tesislerimizi, konaklama alanlarımızı, günü birlik mesire alanlarımızı vatandaşlarımıza tanıtımını yapacağız. Artık vatandaşlarımız buraya gelip burayı da kullanacak duruma geleceğiz. Bu projemizi biz çok önemsiyoruz. Kahramanmaraş’a ve bölgeye prestij katacak bir projedir. Çünkü Kahramanmaraş’ımızda ve ilçemizdeki ilklerden bir tanesi ve benzeri şehrimizde yok. Burada vatandaşlarımızı gerek günübirlik mesire alanı olarak gerekse burada konaklama hizmetlerini de vererek ağırlamak istiyoruz. Tüm hemşerilerimizi 15-20 sonra inşallah bu mesire alanlarımızda ağırlamayı hedefliyoruz. Çalışmalarımız son hızıyla ilerlemektedir. Yedikuyular’a çıkarken hemen şehrin ön yüzüne bakan Yalnızardıç bölgesinde 400 dönüm alanda bu projemizi de çok yakında vatandaşlarımıza paylaşacağız”

Haber: Mustafa Kılınç

Editör: Mahmut Beyaz