Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 5 yeni üniversitenin kurulmasına ilişkin çalışmanın tamamlandığını ve Meclise sunulduğunu belirtmiş ve "En kısa zamanda inşallah önümüzdeki hafta çıkaracağız. İnşallah bu üniversitelerimizin çoğuna öğrenci alır duruma da geleceğiz" açıklamalarında bulunmuştu. Yılmaz’ın bu açıklamasının ardından ise hükümet, 15 yeni üniversite kurulmasına ilişkin kanun tasarısını TBMM'ye sundu. Tasarıyla aralarında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nin de bulunduğu toplam 10 üniversite bölünecek.

GELECEK İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR YATIRIM MÜJDESİ”
Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraş’ın geleceği ve gelişimi için önemli bir yatırım müjdesi aldıklarını söyledi. Bunun mutluluğunu şehir olarak yaşadıklarını ifade eden Başkan Erkoç, “Kahramanmaraş’ımızın geleceği ve gelişimi için önemli bir yatırımın müjdesini aldık. Geleceğimize yatırım olan ikinci bir üniversite sözü aldık. Bunun mutluluğunu şehir olarak yaşamaktayız. 17 yıllık AK Parti iktidarı döneminde bize verilen en önemli bir müjde olarak görüyoruz. Tarihi yatırımlar yapıldı. Alt yapı, üstü yapı alalında 16-17 yılda Kahramanmaraş’a 70-80 yılda ki hizmetler kadar yatırım yapıldı. Kahramanmaraş’ımızın bugün ki bu potansiyele ulaştı. Bu potansiyele ulaşmasından dolayı hükümetimizde ikinci bir üniversite kararı aldı. Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunarız, Kahramanmaraş halkı olarak” şeklinde konuştu.

HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERECEĞİZ”

Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü desteği vereceklerinin altını çizen Başkan Erkoç, “AK Parti Genel Başkan Yardımcımız başta olmak üzere tüm milletvekillerimize, emeği geçen herkese en kalbi duygularımızla teşekkür ederiz. Bizde büyükşehir Belediyesi olarak bu üniversitenin en iyi şekilde yapılanması için her türlü desteği vereceğiz. Ben inanıyorum ki; Kahramanmaraş halkı da elini taşın altına koyacak. Başta hayırseverler ve sosyal sorumluluk sahibi olmak üzere ikinci üniversitenin hızlı bir şekilde gelişimini sağlanması için kollarını sıvayacaklar. Kısa zamanda büyüyeceğine inanıyorum. Kahramanmaraş halkı olarak mevcut ve yeni üniversiteye çok güçlü bir şekilde sahip çıkacağız ve çıkmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Haber: Mustafa Kılınç/Emre Akkış


 

Editör: Mahmut Beyaz