Dulkadiroğlu İlçesi sınırları içerisinde bulunan Fevzipaşa Mahallesi’nde vatandaş, Kahramanmaraş’ın kahraman olmasında öncü bir rol üstlenen ve sıktığı o ilk kurşunla da sadece şehre değil, işgal altında olan tüm Anadolu’ya cesaret veren Sütçü İmam’ın türbesinin içindeki boş arazinin diğer kahramanlarla süslenmesini istiyor. Mahalle sakinleri, türbenin içerisinde bulunan boş alana kurtuluş mücadelesinde büyük bir görev üstlenen başta Arslan Bey, Senem Ayşe, Mıllış Nuri ve Abdal Halil Ağa olmak üzere diğer birçok kahramanın sembolik mezar taşının yapılmasını talep ediyor.

Konuyla ilgili Manşet Gazetesi’ne konuşan Fevzipaşa Mahalle Muhtarı Sıddık Gemci, diğer kahramanlarında sembolik olarak mezar taşının yapılmasıyla birlikte türbenin daha güzel bir görünüme kavuşacağını söyledi. Konuyu vakıf temsilcilerine aktardığını ifade eden Gemci, “Sütçü İmam’a gelen kişiler Fatiha okurken, diğer kahramanlarımızın da bu duadan faydalanmasını istiyorum. Buradaki alanımız bunun için oldukça müsait” dedi.

KAHRAMANLARIMIZ BİZİM DEĞERLERİMİZDİR”
Kurtuluş mücadelesi kahramanlarının kendileri için çok büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Gemci, sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi: “Sütçü İmam Kahramanmaraş’ımızın kurtuluşunda ilk kurşunu sıkan bir kahramandır. Bir sömürge altına girmişken her taraf işgal altındayken bir insanın kalkıp ta ilk kurşunu sıkmak büyük bir cesaret işidir. Dolayısıyla Sütçü İmam bizim en değerli kişilerimizden birisidir. Bunun yanında daha nice kahramanlarımız var. Örneğin bir bayrak olayı kahramanımız var. Rıdvan Hoca’nın kalede Fransız bayrağı dalgalanırken Cuma namazı kılınmaz sözleri sonrası bütün cemaat hücum ederken bu yürüyüşte Zalhocaoğlu ve Osman Erşan başı çekmişlerdi. Bu iki kişi kalede nöbet tutan 2 Fransız askerini öldürüyor ve kaleye Türk bayrağını dikiyor. Bu iki kahraman bizim mahallemizdendir. Dolayısıyla Sütçü İmam Türbesi yenilenirken türbenin yan ve boş olan yerlerine diğer kahramanlarımızın sembolik mezarları yapılsın.”

FATİHADAN DİĞER KAHRAMANLARIMIZDA NASİBİNİ ALSIN”
Sütçü İmam Türbesine gelen kişilerin ettiği dualardan diğer kahramanlarında nasibini almasını istediğini belirten Gemci, “Sütçü İmam Türbesi restore edilirken, buraya gelen vakıf temsilcilerine türbenin yanındaki yeri Kahramanmaraşlı bazı kahramanlarımızın isimlerini sembolik olarak mezar taşı yapılması önerisini verdim. Yani Sütçü İmam’a gelen kişiler Fatiha okurken, diğer kahramanlarımızın da bu duadan faydalanmasını istiyorum. Buradaki alanımız bunun için oldukça müsait” ifadelerini kullandı.

BURADA TARİHİ OLAN BİR YER KALMADI
Eski adıyla Bektutiye şimdiki adıyla Fevzipaşa Mahallesi’nde tarihi olan hemen hemen birçok yerin yıkıldığını ve dolayısıyla mahallede tarihi yapıların azaldığını kaydeden Gemci, mahalle ile ilgilenilmesini istedi. Gemci, “Kahramanmaraş’ımızın en eski mahallelerimizden biri olan eski adıyla Bektutiye şimdiki adıyla Fevzipaşa Mahallemiz oldukça tarihi ama yetkili hiçbir kurum burayla ilgili herhangi bir çalışma gerçekleştirmiyor. Burada tarihi olan bir yer kalmadı. Hemen hemen birçok yer yıkıldı ve adeta balicilerin yeri haline geldi. Burayla ilgilenilmesini istiyorum” şeklinde konuştu.

Haber: Emre AKKIŞ

Editör: Mahmut Beyaz