Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, Toplum Destekli Polis ekipleriyle birlikte Kahramanmaraş'ta Suriyeli yayaların ve sürücülerin sık kullandığı mevkilerden bir tanesi olan Tekke Caddesi ve çevre sokaklarda Suriyelilere trafikte ki sorumluluklarını anlattı. Ekipler ilk olarak, bölgede bulunan esnafları tek tek ziyaret ederek Suriyelilere sözlü uyarılarda bulundu. Çevrede seyreden araçlara da uyarılarda polis ekipleri, sürücü ve yayalara sorumluluklarını Arapça anlatan broşürler dağıttı.

"MİSAFİRLERİMİZİ BİLGİLENDİRİCİ BROŞÜRLERİ DAĞITTIK"

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Hakan Doğan, "Trafik kazalarının azalması ve önlenmesi adına denetimler kadar vatandaşlarımızı bilgilendirme ve algı oluşturma faaliyetleri de önemli. Suriyeli misafirlerimizin bazen trafik kazalarına yaya olarak veya sürücü olarak taraf olduklarını da biliyoruz. Bu Suriyeli misafirlerimizi bilgilendirme amacıyla bugün Şazibey Cami civarındaki iş yerlerine, hem uyulması gereken trafik kuralları, genel trafik kuralları ve yaya önceliği ile ilgili hazırladığımız broşürleri dağıttık. Hem de toplum destekli Polis Şube Müdürlüğümüzün hazırladığı genel kurallar hırsızlığa, dolandırıcılara karşı dikkat etmemiz gereken hususlarla ilgili misafirlerimizi bilgilendirici broşürleri dağıttık. Suriyeli misafirlerimizin kullanmış olduğu araçları durdurmak suretiyle onlara da broşürlerden verdik. Hem trafik yönüyle hem de genel kurallar yönüyle Suriyeli misafirlerimizi bilgilendirmeye çalıştık.

"IŞIKLARA MUTLAKA RİAYET ETSİNLER"

Özellikle trafik yönüyle buradaki amacımız kazaların önlenmesi, mümkün olduğunca en aza indirilmesi, sizlerin aracılığı ile Kahramanmaraşlı sürücülerimize hatırlatmada bulunmak isterim; trafik kazalarından korunmanın tek bir yolu var kurallara uymak yaptığımız analizlerde özellikle kavşak kazalarının dikkat çekici sayılar olduğunu görüyoruz kavşağa yaklaştıkları zaman sürücülerimiz hızlarını yavaşlatsınlar kavşaklarda özellikle ışıklı kavşaklarda kırmızı ışıklara mutlaka riayet etsinler. Sağa ve sola dönüş kurallarını bazen ihlal ediyor en sağ şeritte giderken birden bire dönme veya tam tersi şekilde bu kuralların ihlal edildiğini görüyoruz. Kazaların bir bölümü de yaya kazaları bildiğimiz üzere yaya kazalarını azaltmak içinde yayalarımız yaya geçitlerini kullansınlar. Bazen yaya kazalarında yayaların yaya geçidi dışında olduğunu görüyoruz. Refüjden atlayan yaya geçidi olmayan yerde karşıdan karşıya koşan vatandaşlarımızın kazaya maruz kaldığını görüyoruz. Yayalarımız mutlaka yaya geçitlerini kullansın, ışıklı yaya geçenlerin de yayalarımız ışıklara uysunlar, ışıksız yaya geçitlerinde öncelik yayanın olduğunu hem yayalarımız hem sürücülerimiz bilsinler, sürücülerimizde yaya geçitlerine yaklaşırken kontrolsüz yaya geçitlerinde mutlaka hızlarını azaltıp geçen veya geçmekte olan yayalara öncelik versinler." ifadelerini kullandı.

Haber: Alihan Kürşat

Editör: Mahmut Beyaz