Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) tarafından Afet ve Acil Durum Yönetim Durumu Başkanlığı (AFAD) aracılığıyla Kahramanmaraş’ta yaptırılan okulda bin 400 öğrenci eğitim görecek. Merkez Onikişubat İlçesinde yaklaşık 4 ay önce yapımına başlanan okul, Suriyeli öğrencilere hizmet verebilmek için kısa sürede tamamlanacak. İki katlı inşa edilen geçici eğitim merkezi adı verilen okulda, 23 derslik bulunuyor. Okuldaki Sıra, masa, tahta ve diğer araç gereçlerin yanı sıra da öğrencilerin kullanacağı kalem, kâğıt ve defterler UNICEF tarafından temin edilecek. Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, yapımı tamamlanan okulda incelemelerde bulundu.

MART AYINDA TESLİM EDİLECEK”

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt burada yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş’a böyle bir okul kazandırılmasından dolayı mutluluk duyduğunu ifade etti. Akkurt, “Başbakanlık AFAD Koordinasyon Birimi tarafından ihalesi yapılan ve UNİCEF tarafından sponsorluğu üstlenilen 23 derslikli Suriyeli misafirlerimize yönelik olarak hazırlanmış olan okulumuzun son halini gezdik. Bu okulumuz Mart ayının içerisinde teslim edilecek. Birinci öncelik olarak buradaki Suriyeli vatandaşlarımıza, misafirlerimize hizmet edilecek bir kurum. Okul prefabrik yapı da yapıldı ama yapısal olarak kalıcı bir bina olacak. Bizim kendi öğrencilerimizin de eğitim göreceği bir süreç olacak. Bu okulun Kahramanmaraş’ımıza hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

İSTENİLDİĞİ ZAMAN SÖKÜLÜP BAŞKA YERLERE DE ALINABİLİR”

Şantiye Şefi Fatih Askalı ise, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın talimatlarıyla Suriyeli vatandaşlarımızın için, aynı zamanda diğer illerimizde de prefabrik konutları ve okul yapmaktayız. Okulumuz iki katlı 2 bin 500 metrekarelik oturuma sahiptir. Prefabrik olup kalıcı süreliğini de kullanılabilir. İstenildiği zaman sökülüp başka yerlere de alınabilir. Buraya böyle bir yapı yaptık. Milli Eğitimimiz için hayırlı olsun” dedi.

Haber: Meliha Şeyda Akçakale

Editör: Mahmut Beyaz