Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Türkiye’ye sığınan ve Kahramanmaraş Geçici Barınma Merkezinde kalan Suriyeli çocuklara yönelik İl Müftülüğü tarafından açılan yaz okulu ve Kur’an kursunun sona ermesi nedeniyle tören düzenlendi. Yaklaşık 2 ay bin 900 kişinin Kuran eğitimi aldığı kursta 14 çocuk kursu hafız olarak tamamladı.
Geçici Barınma Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen törende konuşan Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç, “Şehir de yaşayan Suriyeli ve Iraklı bütün kardeşlerimize öğretmenler görevlendirdik. Bu öğretmenler onlara Allah’ın dinini herhangi bir grubun, kişinin ideolojisini değil, Allah’ın dinini kullara araya aracı koymadan tanıştırmak için bu görevi yapsınlar diye. Benim isteğim her şeyden önce hocalarınızı iyi dinleyin, sonra dininizi çok güzel bir şekilde öğrenmeye gayret edin. Arapça ile birlikte Türkçeyi de mutlaka öğrenmeye çalışın. Türkçeyi güzel öğrenirseniz buradaki ve çadır kentin dışında, devlet dairelerinde hastanelerde falan işleriniz daha kolay olur. Burada birbirimizle yaşadığımız için birbirimizi severiz. Birbirimize kin ve nefret gütmeyelim. Müslüman Müslüman’a kin ve nefret güttükçe Allah’ın rahmeti onların üzerine inmez. Üniversite öğrencileri özellikle, üniversitede öğrendiklerini burada da gelip uygulamalarını, oradaki bilgileri burada da paylaşmalarını istiyorum. İlk önce iyi, güzel ve kaliteli insan olacağız. İslam dinini doğru bir şekilde öğreneceğiz. Kendi aramızda Peygamberimiz başta olmak üzere o güzel insanların ahlakını, karakterini kendi aramızda yaymaya çalışacağız. Yalan söylemeyeceğiz. Kin ve nefret gütmeyeceğiz. Doğru ve adaletli olacağız. İçinde bulunduğunuz Türkiye devletini de emanet olarak göreceğiz ve dua edeceğiz. Din dersi ve kuran dersi görevlilerimizle birlikte imamlarımız da görev yapıyor. Siz birbirinizi sevdikçe Allah’ta sizi sever, bizde sizi severiz” dedi.

14 HAFIZ YETİŞTİ

Yaklaşık bin 900 çocuğun kursu tamamladığını söyleyen Kamp Yöneticisi Fevzi Bakır ise, “Kuran kursunda eğitimini tamamladı eğitimler sonucunda da 14 tanede hafız yetiştirmiş olduk bu çok önemli. Bunlar gerçekten bizim için çok önemli konular. İleriki zamanlarda İl müftümüzle güzel programlar ayarlamayı düşünüyoruz. Hep beraber el ele güzel programlar hazırlayacağız diye umuyoruz. Düzenlediğimiz bu programın çok güzel olduğunu gördük. İleriki zamanlarda her şey çok daha güzel olacak.
Törende, Geçici Barınma Merkezinde kurslara katılan öğrenciler tarafından ilahiler okundu.

Haber: Mesut Benli

Editör: Mahmut Beyaz