Kur'an-ı Kerim'i usulüne uygun olarak yüzünden okumayı öğretmek, ibadetler için gerekli sure, ayet ve duaları ezberletmek, hafızlık yaptırmak ve İslam Dininin inanç, ibadet ve ahlak esasları hakkında bilgiler vermek için açılan Yaz Kur’an Kursları ile ilgili gazetemize bilgilendirmelerde bulunan İl Müftüsü Celal Sürgeç, birbirinden önemli noktalara değindi. Yaz Kur’an kurslarının çocuklar için çok önemli olduğuna dikkat çeken Sürgeç, velilerin bu konuda sorumluluk alarak çocuklarını dini tam anlamıyla öğrenmeleri için kurslara göndermelerini istedi. Kurslarda çocuklara her zaman en doğruyu öğretmeye çalıştıklarını söyleyen Sürgeç, inanç eğitiminin doğru olarak verilmemesi durumunda ileride telafisi mümkün olmayan itikadı inanç sapmalarının görülebileceğini belirtti. Şu anda kurslarda 49 bin 800 öğrencinin eğitim aldığını ve bu sayının kurs bitiminde 160 bini bulabileceğini kaydeden Sürgeç,  bin 800’ü kadrolu, 515’i ise geçici toplam 2 bin 315 öğretmeninde eğitim verdiğini söyledi.

18 AĞUSTOS’A KADAR DEVAM EDECEK
Yaz Kur’an Kurslarının 18 Ağustos’a kadar devam edeceğini anlatan Sürgeç, sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi: “Kurslarda her zaman doğru olanı öğretmeye çalışıyoruz.  Çünkü Yaz Kur’an Kursları Diyanet İşleri Başkanlığı’mızın önemle üzerinde durduğu ve kişilerin temel dini eğitimini ilk defa aldıkları bir kurstur. Çünkü kişi din eğitimiyle, camiyle, camideki mihrap, minber, kürsü, imamla ilk olarak tanıştığı, onlarla karşılaştığı bir ortamdır. Oraya gelen yavrularımızın gönül ve zihin dünyasında gerçekten din konusunda inancımız konusunda ilk tanıştığı mekânlar olması sebebiyle bizde çok önemsiyoruz. Yaz Kur’an Kurslarımız 12 Haziran’da başladı. Ramazan Bayramı dolayısıyla bir haftalık bir ara verdik. Daha sonra tekrar devam etti. Kurslarımız 18 Ağustos’a kadar devam edecek. Eğitim gören öğrencilerimiz 3 döneme ayrılıyor. Birinci dönemde 49 bin 800 öğrencimiz eğitim aldı. İkinci dönemde de 50 bin ila 60 bin arası öğrenci eğitim görecek. Toplamda da 150-160 bin öğrencimiz eğitim almasını bekliyoruz. Derslik sayımızın yeterli olmadığı zamanlarda da Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda eğitim veriyoruz. Yani 49 bin 800 öğrenci şu anda Kahramanmaraş’ta temel din eğitimini ve Kur’an-ı Kerim eğitimi görüyor. Bin 800’ü kadrolu, 515’i ise geçici olmak üzere toplamda 2 bin 315 öğretmenimiz de yavrularımıza ders veriyor.”

“AYNI ZAMANDA AHLAK DERSİ VERİYORUZ”
Kurslarda Kur’an ve temel din eğitimlerinin yanı sıra ahlak dersleri de verdiklerini ifade eden Sürgeç, şöyle konuştu: “Kur’an Kursları çok önemlidir. Biz orada sadece Kur’an’ın lafzını öğretmiyoruz. Kur’an’ın mefhumunu, Kur’an-ı Kerim nasıl bir kitaptır? Bizim hayatımızdaki yeri nedir? Bunları öğretiyoruz. Kur’an’la birlikte peygamber efendimizin hayatını öğretiyoruz. Bir de onlara ahlak dersi veriyoruz. Büyüklerimize ve küçüklerimize karşı nasıl davranmalıyız? Çeşitli hakları hukukları anlatıyoruz. Diğer yandan ise itikat dersi veriyoruz. Yani inanç dersi. Nasıl bir Allah’a inanıyoruz? Bu dinin içerisinde Allah inancı nerede duruyor? Ve dinin içinde bir insanın kendisine ait hakkı, hukuku nedir? Bunları vermeye çalışıyoruz. Çünkü inanç dersini doğru bir şekilde vermezsek toplumda ileride telafisi mümkün olmayan itikadı inanç sapmalarını görebiliriz. Bunun için biz yaz Kur’an Kurslarını önemsiyoruz. Doğru, sahih bir dini öğretmeye çalışıyoruz. Tabii bunları çocuklarımızın küçük olması sebebiyle çeşitli etkinliklerle öğretmeye çalışıyoruz. Bundan dolayı da etkinlik kitaplarımız var. Kur’an-ı Kerim’in Elif-Ba’sını Diyanet İşleri Başkanlığı tamamen ücretsiz veriyor. Bunun yanında “Dinimi öğreniyorum” kitabı var. Bir de etkinlik kitabı var.  Etkinlik kitabımızın içerisinde oyun, soru, cevap gibi etkinliklerimiz var.”

“ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER YAPIYORUZ”
Çeşitli etkinlikler yaptıklarını dile getiren Sürgeç, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Kurslar esnasında çeşitli seminerler yapıyoruz. Çeşitli etkinlikler yapıyoruz. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile bir protokolümüz var. Protokol çerçevesinde kurumun mekânlarından istifade ederek, çocuklarımıza spor yaptırıyoruz. Buradaki birinci amacımız çocuklarımıza iyi bir insan olmayı, vatanına milletine bağlı bir insan olmayı öğretmeye çalışıyoruz.”

HABER: EMRE AKKIŞ

Editör: Mahmut Beyaz