Kahramanmaraş’ta sağlık alanında faaliyet gösteren ve kentin öncü kuruluşlardan biri olan Özel Sular Vatan Hastanesi ve Özel Sular Hayat Hastanesi, kentin istihdamına da büyük katkı sağlıyor. Bu kapsamda Özel Sular Vatan Hastanesi ve Özel Sular Hayat Hastanesi ile Çalışma ve İŞKUR İl Müdürlüğü arasında protokol imzalandı. İmzalanan protokole göre iki hastane 72 kişiye daha iş imkanı sağlarken, istihdam sayısını yüzde 20 oranında artırdı. Sular Otel’de düzenlenen programda konuşan Çalışma ve İŞKUR İl Müdürü Ali Yüce, Sular Grubu’na ekonomiye yaptıkları katkılarından dolayı teşekkür etti.

“SULAR GRUBU TEBRİK EDİYORUZ”

Ülkenin ekonomik olarak zor günlerden geçtiğini kaydeden Yüce konuşmasını şöyle sürdürdü, “Bildiğiniz gibi her çalışanın maaşından kesilen SGK priminin %4’ü işsizlik sigortası fonundan bir fon oluşturularak ekonomik siyasi veya bu nedenlerle piyasanın canlandırılmasına ihtiyaç duyulduğunda işsizliğin arttığı dönemlerde kullandırılan bir fon. Nasıl bir evin, arabanın, bir eşyanın sigortası varsa işsizlik sigortası fonunda böyle düşünülmesi lazım. İlk defa iş hayatına atılacak siz değerli katılımcılarım hem iş yerini işi alışma süreçlerini ve işverenin sizi tanımasına yönelik iş başında eğitim programı yani işi işin başında öğrenmenize yönelik bu tür projeler. İş yerlerinde bizlere şu tür şikayetler geliyor; Bu 78 günlük yani cumartesi, pazarı da dahil ettiğimiz zaman 3 aylık süre içerisinde siz nasıl meslek liselerinin son sınıfında öğrencileri haftanın 3 günü işletmeler pratik eğitim görsünler diye gönderirler o şekilde düşünün. Yani siz stajyer konumundasınız. 3 ayın sonunda zaten işletmemiz bize içinizden en az %50’sini istihdam etmeyi garanti ederek bu projeleri biz yapıyoruz.  Bizim amacımız istihdamı arttırmak, devlet hiçbir işletmeye keyfi bir destek vermiyor.  Sular Hastaneler grubu   %100’e yakın istihdam yapmıştır, kendilerini kutluyoruz.”

İŞSİSZLİKLE MÜCADELEDE SORUMLULUK HEPİMİZİNDİR”

Sular Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Sular ise, her zaman devletin ve milletin yanında olduklarını, yatırımlara devam ederek istihdam sağlayarak ekonomiye katkı sağladıklarını vurguladı. Sular grup olarak yaklaşık 700 kişi civarında çalışanlarıyla istihdam sağladıklarına dikkat çeken Hasan Sular şunları söyledi, “Ekonomik olarak kritik bir dönemden geçiyoruz. Bu dönemde biz işverenler olarak üzerimize düşen istihdam sağlayarak toplumda ki işsizlik oranını elimizden geldiğince aşağıya çekerek yerine getirmek durumundayız. Sular grubu olarak hali hazırda yaklaşık 700 civarında çalışan personelimiz var.  Bir kişiye bir imkân sağlayabiliyorsak ne mutlu bizlere. Sizlerden de beklentimiz kurumumuza ve işinize sahip çıkmanızdır. Biz işverenler kendi üzerimize düşeni, sizler kendi üzerine düşeni, devlette kendi üzerine düşeni yaparak bunu inşallah anlımızın akıyla geçip gideceğiz. Biz devlete millete olan güvenimizle sular sağlık grubu olarak yatırımlarımıza devam ediyoruz, önümüzdeki 2019 yılı içinde yeni hastanemizi faaliyete geçirdiğimizde 600’e yakın personel alımı yapmayı planlıyoruz vatan sevgisinin hizmetle olacağına inanıyoruz. Sular grubu olarak devletimize istihdam konusunda desteğimizin artarak devam edeceği mesajını tam destek veriyor ve bu işbaşı programlarının artarak devam edeceği mesajını buradan herkese duyuruyoruz” ifadelerini kullandı.

(Haber: Selma Erdemgür)

Editör: Mahmut Beyaz