Kahramanmaraş’ta görevine yeni başlayan ve Manşet Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Mahmut Beyaz’a konuşan Kaplan, PTT’nin değişen yapısı, yeni yapacakları icraatlar ve şu anda bulundukları yeri anlattı. Diğer kamu kurumlarının da desteği ile PTT’yi daha iyi noktalara getireceklerini belirten Kaplan: “Benim Kahramanmaraş’a gelmem zaten kendim için değil, buraya hizmet etmek için geldim. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemiz olsun, valiliğimiz olsun bize yardımcı olmaya çalışıyorlar. Bizde elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz onların verdiği desteklerle birlikte. PTT, önceden vatandaş bizim ayağımıza gelsin diyordu ama artık öyle değil de biz vatandaşın ayağına gidiyoruz. Artık bankalarla rekabet ediyoruz. Dolayısıyla vatandaşın ayağına gitmek zorundayız” şeklinde konuştu

ŞUBE SAYISINI ARTIRACAĞIZ

PTT hakkında geniş bilgiler veren Kaplan şöyle konuştu: “Bu kapsam da ilkönce Kahramanmaraş PTT Merkezimizin gerekli girişimlerini başlattık. Şuan da il ve ilçe genelinde 26 tane şubemiz var bunun 15 tanesi lokalde, iki tanesi merkezde ve bunun bir tanesi dağıtım merkezi olarak şehrimize hizmet ediyor. Tabi biz bu sayıyı ileriki zamanlar da arttıracağız. Birinci amacımız, şube olarak vatandaşın ayağına gitmek olacak. Bizim biraz personel konusunda eksikliklerimiz de var tabi ama bunu genel merkezimiz çözecek en kısa zaman da ve daha iyi hizmet vereceğiz. Biz PTT olarak iyinin daha iyisine gitmek istiyoruz. Zaten büyükşehir belediyesi ile çalışmalarız da var bu kapsamda. Tabi bazı sıkıntılarımız var, o sıkıntıları da en kısa sürede çözmeye çalışacağız. Vatandaşa hizmet vermek için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Gerekirse makam aracını bile kullanıyoruz. Biz her zaman ve her yerde vatandaşımız nasıl bir hizmet istiyorsa o hizmeti yapmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın bir sıkıntısı olduğu zaman biz anında yardımcı olmak için elimizden geleni yapıyoruz.

AFŞİN ELBİSTAN HİZMETTE

Kahramanmaraş, Afşin, Elbistan ve DTM müdürlüklerimizde, merkezi sistem de santral çalışmalarını başlattık. Bizim burada kurulu bir santralimiz var ve oradan yönlendireceğiz. Vatandaşımız numaraları aradığı zaman biz buradan onu istediği yere yönlendireceğiz. Bu şekilde hem tasarruf edeceğiz hem de vatandaşımızı doğru yere yönlendireceğiz ve telefon çaldı açan olmadı dedirttirmeyeceğiz. Bunun için merkezde ki 16 tane telefon şebekesinin hattını iptal ediyoruz. Dolayısıyla bununla da biz tasarruf etmiş olacağız ve halkımızın sorunlarına daha hızlı ve daha emin bir cevap vermiş olacağız. Ayrıca dediğim gibi farklı noktalara da şubeler açacağız. Zaten kurulan ATM’lerimizle de vatandaşlarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. Genel itibari ile iş yerlerinin çok olduğu noktaları biz ATM noktaları olarak belirliyoruz. Dolaysıyla biz şuraya şu ATM’yi kurarsak orada şu kadar yatırım yaparız ve şu kadar kazanırız diye hesaplamalar yaparak çalışıyoruz. Bu kapsam da Kahramanmaraş halkına daha iyi hizmetler vermek için çabalıyoruz ve bu çabalarımız devam edecek.

ALİ KAPLAN KİMDİR?

10.02.1962 Çubuk doğumluyum. Eğitim hayatımı, ilkokul-ortaokul ve liseyi Antalya’da okudum. Daha sonra Atatürk Üniversitesi İşletme Fakültesine geçtim. Bir süre sonra yatay geçiş yaparak Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesine geçiş yaptım. 1984’de mezun oldum ve 1987’de bir kuruma yerleştim. 1990 yılında PTT Hizmetleri Genel Müdürlük Yetiştirme Kursunu, kurs birincisi olarak bitirdim. 1992 yılında Kontrolörlük stajına başladım ve yine kurs birincisi olarak bitirdim. 1992 yılının ekim ayından itibaren önce Ankara başmüdürlük daha sonra genel müdürlük, Posta ve Kargo Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nde göreve devam ettim. Genel müdürlükte Posta ve Kargo hizmetleri yönüyle, kurumumuza hizmet vermeye çalıştım. Evrensel hizmet çalışmaları yaptık."

Haber: Hakan Aydın

Editör: Mahmut Beyaz