Kahramanmaraş’ta faaliyet gösteren STK’lar, ‘STK’lar ve gençler el ele bağımlılığa hayır’ sloganıyla madde bağımlılığına savaş açtı. Kahramanmaraş Madde Bağımlılığı Mücadele Derneği, Kırkayak Kültür ve Sanat Gençlik Derneği  ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde düzenlenecek olan festivalle birlikte madde bağımlılığına dur denecek. Festivale 13 tane sivil toplum kuruluşu, 6 tane kurum katılacak.

ETKİNLİKLERLE GENÇLER EĞLENCELİ VAKİTLER GEÇİRECEK

Gençler ve sivil toplum kuruluşlarını bağımlılıkla mücadele için bir araya toplayacak olan festivalde Kahramanmaraş Madde Bağımlılığı Mücadele Derneği (KAMED), Kırkayak Kültür Sanat Gençlik Derneği, KIZILAY, Genç Yeşilay, Kahramanmaraş Böbrek ve Diyaliz Derneği (KABÖODER), Umut Eller Derneği, Ülkü Ocakları, Kişisel ve Sosyal Gelişim Akademisi (KİSOSDER), Kadın Girişimciler Derneği (KAGİD), Kahramanmaraş Gençlik Harekatı Kültür ve Dayanışma Derneği, BİLSEK Gençlik Grubu Derneği, Koruyucu Aile Derneği, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu, DOSTDER, Herkes İçin Spor Klubü Derneği stand açıp çeşitli etkinlikler yapacak.

Rap müzik, Beatbox Show, Youtber Show, kaykay ve parkur gösterilerinin bulunacağı festivalde Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Şube Müdürlüğü, İl Müftülüğü, İŞKUR, İl Sağlık Müdürlüğü Tütün Bırakma Müdürlüğü, Narkotik Şube ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü de stand açarak bağımlılık ve bağımlılıktan korunma ile ilgili bilgilendirme yapacaklar.

14 Haziran Cuma günü saat 14.00-19.00 arasında Milli İrade Meydanı’nda olacak Gençlik Festivali’ne katılım tüm halkımıza ücretsiz.

Bu festivalde sivil toplum kuruluşları, kamu kurumları ve gençler bağımlılıkla mücadele için birleşecek. Yapılacak etkinliklerle bağımlılığın zararlarına, tehlikelerine ve bağımlılıktan korunmanın önemine dikkat çekilecek.

Kahramanmaraş Madde Bağımlılığı Mücadele Derneği (KAMED) Başkanı Mehmet Hacıbebekoğlu, 14 Haziran’daki Gençlik Festivali’ne tüm Kahramanmaraş halkını davet etti.

(Haber: Mustafa Bilgiç)

Editör: Mahmut Beyaz