Halkın korsan kitapla okumaması için her daim denetimde olan Güvenlik Şube, 9 gün sürecek, Kahramanmaraş Kültür ve Kitap Fuarında denetimlerini sürdürüyor. Binlerce yayın evinden milyonlarca kitabın okuyucu ile buluşmasını sağlayan fuarda, zararlı yayınlar, asaklı yayınlar okunmaması için ekipler denetimlerini sürdürüyor.

KÜLTÜR BAKANLIĞI ONAYLI

Tehaksis (Kültür Bakanlığı, Telif hakları Genel Müdürlüğü Telif Sorgulama Sistemi) ile satılan kitapların barkodlarını karşılaştıran ekipler, herhangi bir olumsuzluk ile karşılaşmadı. Konu hakkında emniyetten yapılan açıklamada ise: “Kahramanmaraş Valiliği tarafından oluşturulan başkanlığını Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğünün yapmış olduğu il denetim komisyonun güvenlik şube müdürlüğü denetim komisyonu üyeliğince Kahramanmaraş’ta 4’üncüsü gerçekleştirilen Kahramanmaraş Uluslararası ve Kültür ve Kitap fuarında Kültür Turizm Bakanlığı telif hakları genel müdürlüğü tarafından denetim komisyonuna tahsis edilen laptop MTM- KTB (bandrol sorgulama) uygulaması yüklü cihazlar ile 5846 sayılı fikir ve sanat eserleri kanun kapsamında çeşitli yayın evlerine ait 104 standa korsana yönelik bandrol ve barkot uygulaması ile 668 sayılı kanun hükmünde kararname ile kapatılan yayın evlerine ait kitaplar ilgili denetimler yapılmıştır” dendi.

STANT SAHİPLERİNDEN TAM NOT

Stant sahibi Ahmet Aktaş, uygulamanın çok önemli olduğunu belirterek: “Bizim yayıncılar için önemli bir uygulama. Gerçek manada, gerçek yayın evlerinin teşhirlerinin fuarlarda bulunması önemlidir. Bu olmadığı müddetçe korsan yayın olsun, gayri resmi yayın olsun piyasada çoğalacaktır. Bu da emek hırsızlığına girecektir. Bunanla ilgili güzel bir uygulama takdir ediyoruz” dedi.

BİZİM GÜVENLİĞİMİZ İÇİN ÖNEMLİ

Abdurrahman Güler ise şunları söyledi: “5 yıldır bu sektörün içindeyim. Her fuarda belli sıkıntılar yaşıyoruz bu konularda. Güvenlik şubenin yapmış olduğu bu uygulamadan ötürü hem Kahramanmaraş Valiliğine, İl Emniyet Müdürlüğümüze ve Güvenlik Şube Müdürlüğümüze yürekten teşekkür ediyorum. Bizi çok rahatlatıyor. Çünkü biz yayın gurubu olarak, gittiğimiz her yerde bu tarz sıkıntıları karşılaşıyoruz. Bu bizim açımızdan güvenli, bizi düşünen hassas bir uygulama herkese teşekkür ederiz”

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz