15 Temmuz hainlerine değinmeden geçemeyeceğim. Milletin iradesi her şeyin üstünde olduğunu tüm dünya gördü.15 Temmuz ruhunu anlatmakla bitmez o geceye damgasını vuran kahraman şehitlerimizi saygıyla anıyorum. Yüreği kocaman olan vatan millet bayrak aşkına demokrasi için her şeyi göze alarak silahlara göğsünü kalbini özünü siper eden Gazilerimize Allah’tan sağlık sıhhat afiyet diliyorum. Geleneksel Spor Dalları Federasyonu ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün düzenlediği 15 Temmuz şehitlerini anma ve Gaziler adına düzenlenen etkinliklerde o geceyi unutmamak, duygulanmamak elde değildi. Milletimiz bir destan daha yazmıştı. Allah bir daha milletimize böyle bir gece yaşatmasın.

***

Spor evrensel bir dil olduğu kadar hareketlilikte insanın doğasında mevcuttur. Spor ahlaki toplumsal değerlerin bir göstergesidir, etik olan ve olmayan hareketler topluma ve toplumlara göre değişir, buda sosyal politik ekonomik ilişkileri oluşturur. Spor branşları faaliyetleri görsel yazılı ve sosyal medya aracılığı ile milyonlarca kişi tarafından izlenmekte toplumsal hareketlere etki eden önemli olay ve araçlardan bir tanesi olduğu kadar spor branşlara göre de değişir. Sporda da rekabet olduğu için tribün terörü ön plana çıkıyor. Tabi ki profesyonel ve amatör Spor seyircisinin hal hareket ve davranışları farklıdır. Şiddet saldırganlık kadar duygusallıkta insanın yaşamında vardır. Bu olumlu olumsuz davranışlar günlük yaşantımızda yarışmalarda müsabakalarda seyirciyken bile kendimizi kaybettiğimiz hırçınlaştığımız kötü sözler söylediğimiz anında her şeyi unutup bir anda hayatımızı ve yaşantımızı tehlikeye ata biliyoruz.

***

Spor ve egzersiz insan hayatında otonom sinir sistemini kontrol ettiği gibi ahlaki değerleri de beraberinde getirdiğini, stresten uzaklaştırdığını sabır gücünü artırdığını unutmayalım. Güzel davranış ve hareketler toplumsal olmalıdır, Ailelerde bu işin içinde olmalı. Milli Eğitim Bakanlığı sporun alt yapısını oluşturmalı ilköğretime fiziki binalar yapılıp yeteneğe göre çocuklar yönlendirilmeli, sağlam sağlıklı bir nesil oluşturmalı.15 Temmuz gecesi etkinliklerinde Spor İl Müdürümüz Cemil Boz beye, Geleneksel Spor Dalları As Başkanı Şahin Hopur beye, Güreş Ağamız Sami Kervancıoğlu’na emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

***

Değerli okuyucularım, size Karakucak sahası ile ilgili unutamadığım bir anımı anlatayım. 2003-2004 yılı ilk Kadın Güreş ağamız Şenda Evliya hanımefendiyi rahmetle saygıyla anıyorum. O dönemin Spor İl Müdürü ve Valimize ben bu sahada Karakucak güreşi yaptırmam deyince herkes şok oldu ben güreş sever halkımı betona oturtturmam diyerek kısa zamanda seyirci koltukları yapıldı daha birçok eserleri ve hizmetleri olan, Şenda Evliya Hanımefendiye Allah gani gani rahmet eylesin mekânı cennet olsun. Saygılarımla hoşça kalın.