Kahramanmaraş platformu adına 56 sivil toplum kuruluşu temsilcilerin imzaladığı basın bildirisi okunurken, Süleymanlı şehitliğinden Kanlı köprüye kadar 300 metre uzunluğundaki Türk Bayrağı açılarak yürüyüşü gerçekleştirildi.

56 sivil toplum örgütü adına ortak basın bildirisini okuyan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, “Tarihini bilmeyen milletler geleceklerini planlayamaz ve doğru inşa edemezler. Bundan dolayıdır ki tarihimizi öğrenmek ve nesillerimize öğretmek en temel milli görevlerimizden biridir ve biri olmalıdır. Ermenistan devleti ve Türkiye’ye düşman ülkeler tarafından gündemde tutulan sözde soykırım iddiaları adeta modern bir haçlı seferlerine dönüşmüştür.1915 yılında Türk Devletine haince saldıran Ermeni çeteleri hukuk çerçevesinde durdurulması için yapılan hareketler ve Osmanlı devleti tarafından tamamen güvenlik amacıyla alınan bu kararın bu çevrelerle bir soykırım olarak adlandırılması Ülkemize ve milletimize yaklaşık topyekûn bir siyasi saldırı halini almıştır” dedi.

TARİHİ GERÇEKLERİN ORTAYA ÇIKARILARAK TÜM DÜNYAYA İLAN EDİLMESİ ASLA VAZGEÇEMEYECEĞİMİZ HAKLI TALEBEMİZDİR”

Sözde soykırım bahanesiyle başlayan bu saldırıların hiçbir bilimsel yanının bulunmadığını Söyleyen Can, “ Sözde soykırımın tanınması için yoğun mücadeleler verilmemektedir. Ancak şu bilinmelidir ki, mahkeme niteliği taşımayan bu parlamentoların sözde soykırım iddiaların kabul etmelerin hiçbir hukuki değeri yoktur. Bu kararlar hukuk nezdinde, bizlerin nezdinde yok hükmündedir. Ayak bastığı yerde adaleti, hakkı ve yüce hukuku hâkim kılan yüce milletimin başı dik, alnı açıktır. Bilimsel gerçeği resmi belgeler ve arşivler dikkate alınmak suretiyle araştırılması, tarihi gerçeklerin ortaya çıkarılarak tüm dünyaya ilan edilmesi asla vazgeçemeyeceğimiz haklı talebemiz ve bizim çağrımızdır. Bu çağrımızı geçmiş yıllarda da zikretmemize rağmen Ermeni çetelerin ve işbirlikçilerin bu çağrıları cevapsız bırakmaları ve kaçmaları tarihsel gerçeklerle yüzleşmek istememeleri soykırım suçlamamalarını sadece siyasi amaçlarla uydurulmuş koskoca bir yalan olduğunun en büyük göstergesidir” şeklinde konuştu.

MİLLETİMİZ BU SOYKIRIM YALANLARINI ASLA KABUL ETMEYECEKTİR”

Can, “Söz konusu dönemlerde Ermeni çetelerinin ve işbirlikçilerin bilinçli ve kasıtlı olarak yaptıkları Müslümanlara yönelik katliamlar resmi belgelerde ve arşivlerde açık ve net olarak görülmektedir. Yüce milletimiz söz konusu dönemlerde katliamalar maruz kalan evlatları ile ilgili hukuku haklarını saklı tutmak ve kendi yapmış oldukları katliamları ecdadımıza yüklemeye çalışan şer odaklarını şiddetle kınamaktadır. Bundan dolayıdır ki millet ve devlet olarak sadece kendimiz için değil, yüzyıllarca zalimlere korku mazlumlara umut olan asil ecdadın torunları olarak ezilen, zulüm gören tüm mazlumlar için bir olmak, diri olmak ve güçlü olmak mecburindeyiz. Yüce milletimiz bu soykırım yalanlarını asla kabul etmeyecektir. Tarihi gerçekler apaçık ortadayken yalanalar üzerine inşa etmeye çalıştığınız kirli yapı mutlaka çökecek ve tüm şer odakları inşallah altında kalacaktır” dedi.

TARİHTE YAŞANMIŞ HER OLAY TECRÜBEDİR”

Kahramanmaraş Platformu Başkanı Ahmet Kolutek ise yaptığı konuşmada, “ Ermeni soykırımı iddialarını kınamak ve Ermeni çeteleri tarafından tamda burada, Süleymanlı’da, Vahşice katledilen on binlerce şehidimizi anmak amacıyla toplandık. Bu hem ecdadımıza olan saygı ve sevgimizin bir gereği, hem de milli birlik ve bütünlüğümüz açısından ortaya koyduğumuz toplumsal refleksin dünya ilanıdır. Müslüman Türk gençliğinin milli ve manevi değerleri ile oluşan erozyonu gördüğümüz için. Bizi millet yapan tarih bilince ve Müslüman Türk’ün kendi öz değerlerine dayalı özgün kimliğimizle ilgili kaygılarımız olduğu için. Türk İslam medeniyetinin vermiş olduğu ve tarih şuuruyla oluşan zafiyetleri gördüğümüz için bu toplumun milli ve manevi değerleriyle ilgili kaygımız olduğu için yapıyoruz. Tarihte yaşanmış her olay tecrübedir. İnsanlar bu olayları tecrübe ederek gelecek nesillere aktarırlar ve bu olayların unutulmamasını sağlarlar. Tarihi olayları yerinde görmek o dönemdeki insanların çektikleri eziyetlerin, gördükleri zulümleri ve yaşamış oldukları vahşetlerin hafızalardan kaybolmamasını önler” ifadesini kullandı.

Haber: Fazilet Çomruk

Editör: Mahmut Beyaz