Antalya’da turizmcilik yapan Kahramanmaraşlı Kazım Aslan, sosyal medyanın doğru kullanıldığında ne kadar faydalı olduğunu gösterdi. Aslan, sosyal medyadan başlattığı kampanya ile hayırseverlerle maddi durumu iyi olmayan öğrenciler arasında köprü oldu.
 

Aslen Kahramanmaraşlı olan fakat Antalya’da turizmcilik yapan Kazım Aslan, sosyal medyada başlattığı kampanyayla kalpleri ısıttı. Doğru kullanıldığında sosyal medya platformlarının önemli olduğunu gözler önüne seren Aslan, başlattığı kampanya ile hayırseverlerle maddi durumu iyi olmayan öğrenciler arasında köprü oldu. Ekim ayında başlayan kampanya kapsamında Kahramanmaraş başta olmak üzere birçok şehirde eğitim gören bin 250 öğrenciye bot ve mont yardımı yapıldı.
 

İYİLİK MELEĞİM OLUR MUSUN?”

Kahramanmaraşlı olan Kazım Aslan, maddi imkanları olmadığı için soğuk kış aylarında dahi okula mont ve bot olmadan gelip giden kırsal kesimdeki öğrenciler için sosyal medyadan 'Bir mont, bir bot' kampanyası başlattı. Aslan, kampanyayı sosyal medyada açtığı 'İyilik meleğim olur musun?' hesabından duyurdu ve kırsaldaki öğretmenler ihtiyaçlarını, hayırseverler ise yardım edebileceği sayıyı bildirdi. Kazım Aslan, bu yöntemle bugüne kadar bin 250 öğrenciye bot ve mont ulaştırdığını söyledi.

BİN 250 ÖĞRENCİYE YARDIMLARIMIZI ULAŞTIRDIK”

Kampanyaya destek verenlere teşekkür eden Kazım Aslan; hayırseverlerin destekleriyle Kahramanmaraş, Malatya, Gaziantep, Batman, Elazığ, Tunceli, Şırnak, Adıyaman, Şanlıurfa, Bitlis, Ağrı, Ardahan, Diyarbakır ve Hakkari'de maddi durumu iyi olmayan bin 250 öğrenciye ulaştıklarını söyledi. Aslan, "Sosyal medya hesabımızdan yaptığımız paylaşımları gören hayırseverlerle görüşüp yardımlarını kendilerinden alıyoruz. İhtiyaç sahibi öğrenciler ise yine sosyal medya hesabımızı takip eden öğretmen ve okul yöneticisi arkadaşların sayesinde belirleyebiliyoruz. Hedef kitlemiz her zaman kırsal kesimdeki öğrencilerimiz olmuştur ve hayırseverlerle ile ihtiyaç sahipleri arasında köprü olan sosyal medya hesabımız sayesinde bugüne kadar bin 250 öğrenciye bot, mont ve kırtasiye yardımı ulaştırdık" diye konuştu.
 

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz