2014 yılında Kahramanmaraş’ın Büyükşehir olması ile hizmet alan Kahramanmaraş, yeni projeler ile de geleceğe umutla bakıyor. Köhne, içen kapanık durumundan çıkarak cazibe merkezi olan Kahramanmaraş, sosyal belediyeciliği en iyi yapan belediyeler arasına girdi.

Özellikle Fatih Mehmet Erkoç’un üstünde durduğu sosyal belediyecilik anlayışında yaşlılar ve bakıma muhtaçlar gözetilirken, her ay düzenli yardımlar yapılıyor.

Manevi evlat butonu, taziye evleri vatandaşın zor gününde yanında olarak yalnızlığını hissettirmiyor. Hemen hemen her mahallede bulanan taziye evleri, vatandaşın derdine ortak olurken belediye tüm hizmetlerini ücretsiz yapıyor. Büyük projeler tek tek hayata geçerken yaşlılar ise unutulmuyor. Manevi evlat butonu ile yaşlılar 7/24 takip edilirken, belediye her ay veya her hafta mutlaka bir yaşlıyı ziyaret ederek onlara gülümsetiyor.

GÖNÜL DOSTLARI DİNLENME SALONU

Taziye evlerinin yanı sıra hizmeti ile 5 yıldızlı oteller ile yarışan, Gönül Dostları Dinlenme salonu ise yaşlılarca çok beğeniliyor. İçinde berberinden hamamına kadar her şeyin bulunduğu tesisler yaşlılara hizmet veriyor. Büyükşehir belediyesince yapılan salonlar sayesinde yaşlılar burada kitap, gazete okuyup TV seyretme imkanı buluyor.

HİZMET SUNUYORUZ

En sonuncusu Barbaros mahallesinde yapılan salon açılışında hizmetlerini anlatan

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç: “Büyükşehir Belediyesi olarak ta, değerli büyüklerimize bu şehir için dua eden değerli büyüklerimize hizmet etme gayreti ile bu salonları açıyoruz. Barbaros Gönül Dostları Dinlenme Salonu, bu dokuzuncusu. Bunların sayısı artmaya devam edecek. İl genelinde bunları yapıyoruz. Burada bir çok hizmeti vermekteyiz. Berber, gazete okuma imkanı ve diğer imkanların hepsi var. ne ihtiyacı varsa, Büyükşehir Belediyesi evde bakım hizmeti dahil olmak üzere her türlü hizmeti sunmakta. Sadece bununla değil YADES projesi ile Elektrik Otomasyon Sistemi ile yaşlılarımızı da takip etmekteyiz. Bir nebzede olsun onlara destek olma gayreti içerisindeyiz. Yaşamlarını biraz daha kolaylaştırma gayretindeyiz. Şehrimizdeki yaşlıların daha huzurlu, daha mutlu olması için bu şehirdeki yaşayan insanların huzurlu olması lazım. Özellikle yaşlılarımızın değerli büyüklerimizin huzuru için bizim için çok önemli. Onların duasına talibiz. Bu kapsamda YADES projesi ile şu an çalışmalarımız çok önemli bir noktaya getirdik. Bunu da il geneline yayacağız. Çok önemli derecede destek olduğumuz inancındayız. Bu proje ile evlere kurduğumuz otomaysan sistemi ile yaşlılarımızı elektronik ortamda takip etmekteyiz, elektronik ortamda. Herhangi bir kaza, yangın, gaz kacağı gibi durumlarda haberimiz olmakta. Kurduğumuz diyafon sistemleri ile erişim sağlanmakta. Bizde onların ihtiyaçlarını yerine getirme gayretindeyiz”

Derleyen: Mustafa Kılınç

Editör: Mahmut Beyaz