2017-2018 Eğitim-Öğretim yılının sona ermesiyle birlikte Onikişubat ilçesine bağlı Şehit Fatih Gök İlkokulunda karne töreni düzenlendi. Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Onikişubat Kaymakamı Mustafa Çek, Onikişubat Belediye Başkanı Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçekve İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, öğrencilerin karne heyecanına ortak oldu.

EĞİTİMİN FİZİKİ ALTYAPISI GELİŞTİ”
Karne dağıtımının ardından açıklamalarda bulunan Vali Özkan, Anadolu’nun dört bir tarafında eğitimin fiziki altyapısının ciddi oranda geliştiğine vurgu yaptı. Eğitimde şu anda fırsat eşitliğinin olduğunu söyleyen Vali Özkan, “Artık dönem sonundayız. 2017-2018 eğitim öğretim yılının son gününde öğrencilerimizle beraber karne sevincini paylaştık. Belediye başkanımızla, kaymakamımızla, milli eğitim müdürümüzle, velilerimizle, öğrencilerimizle hep beraber karne dağıtımına katıldık. Karneleri öğrencilere vermenin mutluluğunu yaşadık. Öncelikle bu eğitim öğretim yılında bütün öğrencilerimizi tebrik ediyoruz. Velilerimizi tebrik ediyoruz. Bugün karne dağıtımında öğrencilerimiz anneleriyle babalarıyla özellikle anneleriyle beraber gelip bu karne alım törenine katıldılar. Anadolu’nun dört bir yanında eğitimin fiziki altyapısı çok güzel bir şekilde hazırlandı. Derslikler yapıldı. Eğitimin teknolojik altyapısı çok güzel bir şekilde hazırlandı. Artık satın alma gücü düşük olan ailelerde en zengin olan aileler kadar eğitim öğretimden yararlanmaktadır. Biz buna eğitimde fırsat eşitliği diyoruz. Biliyorsunuz bütün kitaplarımız devletimiz tarafından parasız bir şekilde öğrencilerimize veriliyor” ifadelerini kullandı.

AMACIMIZ İYİ EĞİTİLMİŞ BİR NESİL YETİŞTİREBİLMEK”
Amaçlarının iyi eğitilmiş bir nesil yetiştirmek olduğunu belirten Vali Özkan, “Tabii eğitim denilince sadece merkezi idare değil. Belediyelerimizde bu işe çok güzel bir şekilde destek vermektedir. Sivil Toplum Kuruluşlarımız, Meslek kuruluşlarımız, özel sektörümüz eğitim seviyesini iyileştirmek için buna büyük bir katkı sunmaktadır. Esasen eğitim kamu hizmeti bütün insanlığı ilgilendiren bir husustur. Kültürel, sosyal, ekonomik kalkınmamızın temelinde iyi bir eğitim yatmaktadır. Dolayısıyla bu eğitim hizmetlerini yaygınlaştırmak ve daha da nitelikli hale getirmek milli bir hedefimizdir. Bizlerde Anadolu’nun dört bir yanında iyi bir fiziki altyapı oluşturarak, eğitim teknolojilerini geliştirerek, eğitimin kapasitesini arttırarak öğrencilerimize bu hizmeti sunmaktayız. Hayat boyu eğitim dediğimiz şey sadece sınıftaki eğitim değil. Biz bireysel olarak şehir olarak toplumsal olarak kalkınacaksak mutlaka eğitimin niteliğini ve niceliğini arttırmamız lazım. Dünya ile yarışmanın yolu eğitimden geçiyor. Amacımız iyi eğitilmiş bir nesil yetiştirebilmek” şeklinde konuştu.

EĞİTİM ÇALIŞMALARINA ÇOK ÖNEM VERİYORUZ”
Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ise konuşmasında şunları kaydetti: “2017-2018 Eğitim öğretim yılımızın bu son gününde karne dağıtım gününde valimizde teşrifleriyle çocuklarımızın sevincini, ailelerimizin sevincini birlikte yaşama imkânı bulduk. Geçekten de bugün güzel bir gün. Bütün aileler ve çocuklarımız için. 1 yılın bir öğretim yılımızın sonunda çalışmalarının karşılığını aldılar bugün karneleriyle beraber. Bizde Onikişubat belediyesi olarak sadece fiziki çalışmalar değil bunun yanında eğitim çalışmaları, insan odaklı çalışmalar bağlamında eğitim çalışmalarına çok önem veriyoruz. Bugünde bir hanım efendi arkadaşımızın yazdığı kitabı bastık eğitim bu karne gününde onları dağıtma imkânı bulduk. Bu ülkenin nitelikli iyi yetişmiş gençlere insanlara ihtiyacı var. Bu bağlamda da devletimizle beraber belediyelerimizle bu konuda elinden gelen gayreti gösteriyorlar. Kahramanmaraş’ta milli Eğitim Müdürlüğümüzle beraber, belediyelerimizle okul yapılıyor, yurt yapılıyor, okulların eksiklerini gidermeye gayret ediyor ve eğitim camiamıza mümkün mertebe katkı sağlamaya çalışıyor. Ben bir defa daha bu öğretim yılımızın sonunda bütün ailelerimizin çocuklarımızı kutluyorum. Başarılarının devamını diliyorum.”

Haber: Emre Akkış


 

Editör: Mahmut Beyaz