Havaların soğuması ve kış aylarının gelmesiyle birlikte kış çayı da hayatımızda yer alan bir çay haline geldi. Soğuk kış günlerinde iç ısıtan ve barındırdığı şifalı mineraller sayesinde de vatandaşların gözdesi olan Kış çayı, her yıl olduğu gibi yine bu kışta ilgi odağı oldu.

Kış çayı, soğuk kış günlerinin içimizi ısıtır ve hastalıklara yakalanmamızı engeller. Kış çaylarının içerisindeki bitkiler tamamen soğuk algınlığına ve vücuttaki iltihaba fayda gösterdiği için vatandaş tarafından da kış çaylarına artış var diyen aktar Mehmet Sefaciğer sözlerine şöyle devam etti ;“Genellikle kış aylarında bizim sezonlarımız açılır. Bizlere kışın oluşan hastalıklar sebebiyle yönelmeler daha çok olur. Kış aylarının gelmesiyle beraber yavaş yavaş işlerimiz başladı. Vucüttaki mikropların çoğalmasıyla birlikte vatandaşlar bitkilere yöneldi. Halkımız genellikle tarçın, zencefil, havlıcan, tane karabiber ve karanfili tercih ediyor. Kış çaylarının faydalarını saymakla bitiremeyiz. Ağrı kesici özelliği olan kış çayı öksürük ve boğaz ağrısına da iyi gelir” dedi.

DOĞAL ÇÖZÜM BİTKİ ÇAYLARI

Çay hakkında bilgiler veren Sefaciğer, “Şuan yoğun şekilde grip salgını olduğu için soğuk algınlığı, öksürük için vatandaşlar çeşitli bitkiler almaktadır. Çayin içerisindeki bitkisel ürünler şunlardır; Tarçının sakinleştirici etkisinin yanında bitki çayına güzel kokuda vermekte, lezzet attırıcı etkiye de sahiptir. Zencefil astım, bronşit, nefes darlığı, göğüs yumuşatıcı olarak da kullanılır. Birçok sağlık sorunu gibi bu konuda da bitkilerin şifa verici özelliklerinden faydalanmak gerekiyor. Doğal çözüm için mutlaka bitki çayları tüketilmelidir” dedi.

STRESE KARŞI BİTKİSEL ÇAY TÜKETİLMELİ

Kışın gelmesiyle birlikte insanlar yavaş yavaş stresli ortama doğru yaklaşır diyen Sefaciğer, “Bunu engellemenin yolu tabiki bitkisel yollardan geçiyor. Bu durumda limon melisa, papatya, lavanta sakinleştirici, dinlendirici ürünlerin başında gelir. Ayrıca halk olarak çaya karşı ayrı bir düşkünlüğümüz var. ”ifadelerini kullandı.

Haber: Fazilet Çomruk


 


 


 

Editör: Mahmut Beyaz