Kahramanmaraş Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası’nın mayıs ayı içerisinde yapılacak olağan seçimli genel kurulu için geriye sayım sürerken Aydoğan Düzgüner, oda başkanlığına adaylığını açıkladı.

Kentte görev yapan yerel ve ulusal basın mensupları ile bir otelde sabah kahvaltısında buluşarak adaylığını açıklayan Aydoğan Düzgüner, “Sonuçta odamızın meslektaşlarımızın ilimizin kazanacağı bir seçim olmasını temenni ederim” dedi.

'MESLEĞİMİZİN ÖNEMİ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR'

Kendisine destek veren bazı meslektaşlarının da bulunduğu toplantıda konuşan Düzgüner, şunları kaydetti: “Odamızın bugünlere gelmesinde emeğini ve desteğini esirgemeyen saygı değer üstadlarım, basınımızın değerli temsilcileri saygı değer misafirlerimiz toplantımıza teşriflerinizden dolayı hepinize ‘hoş geldiniz’ der saygı ve sevgilerimi sunarım. Öncelikle Odamızın mayıs ayında yapılacak Olağan seçimli genel kurulunda oda başkanlığına aday olduğumu siz değerli meslektaşlarıma ve ilimizin güzide basın mensuplarına açıklamaktan onur duyarım. Ülkemizin tartışılmaz en önemli en özverili meslek örgütlerinden biriyiz. Mesleki örgütlenmesini tamamlamış, tüm Türkiye’de 77 oda yaklaşık 105 bin kayıtlı üyesi olan meslek kuruluşuyuz. Kahramanmaraş'ta kayıtlı 550 üyesi, 120 stajyeri ve 200 civarında stajyer adayı bulunmaktadır. İcra ettiğimiz mesleğimizin önemi her geçen gün biraz daha artmaktadır. Bu manada meslek odamıza çok büyük görevler düşmektedir.”

'KURULLAR ARASI BÜTÜNLÜK OLACAK'

Ekibi ile birlikte oda yönetim kurulu ve diğer kurullarının bir bütün halinde çalışmasını sağlayacaklarını söyleyen Düzgüner, “Görev alacak tüm üyelerin görevlerini rahatlıkla yapmalarına imkân vereceğiz. Oda yönetimindeki tüm görevlerin tek elde toplandığı yönetim anlayışına son vereceğiz. Hiç kimsenin odamızı basamak olarak kullanmasına, bir yerlere gelmesine ve şahsi çıkarlarına alet etmesine izin vermeyeceğiz. Odamız başkanlığının ve yönetim kurulu üyelerinin görevlerinin son yıllarda kaybolan saygınlığını tekrar kazandıracağız. Bu görevlerin kutsallığına gölge düşürmeyeceğiz. Yönetimin hizmetinde bir oda değil meslektaşın hizmetinde olan bir oda anlayışını kazandıracağız. Oda yönetimini sadece temsil görevi olmaktan çıkartıp, gelişen, değişen, çağ atlayan bilgi çağımızda, mesleki sorunlarımızla ilgilenen çözüm yolları arayan fikir üreten uygulayan, her daim meslektaşın haklarını arayan savunan eksik kaldığı yerde tamamlayan şeffaf bir yapıya dönüştüreceğiz. Meslektaşlarımızın odamıza son yıllarda kaybolan, bağlılığını sevgisini ve güvenini tekrar kazandıracağız. Her türlü eleştiri ve tenkitlere açık olacağız. Önerileri dikkate alacağız. Hatalarımızdan ders çıkartacağız. Başarıyı üyelerimizde, başarısızlığı kendimizde arayacağız” dedi.

'3. ŞAHISLAR DİKKATE ALINACAK'

Disiplin ve Haksız rekabetle mücadele kurullarının rahat çalışmasına imkân vereceklerini ifade eden Düzgüner, Üyelerimizden ve 3. şahıslardan gelen her türlü şikâyet dilekçelerini ivedilikle bu kurullara aktaracağız. Odaya gelen bu dilekçelere önem vereceğiz. Yönetim kurulu olarak bu dilekçelerin takipçisi olacağız. Camiamızda bütünleşmeyi kenetlenmeyi sağlayacağız. Bizim yönetim anlayışımızda bir olmak, biz olmak daha verimli daha sosyal ve daha üretken bir oda çatısı oluşturmak olacaktır. Meslektaşlarımızın birbirleri ile olan iletişimini artırmak amacıyla sık sık bir araya geleceğimiz istişare toplantıları ve sosyal etkinlikler düzenleyeceğiz. Kamu kurum ve kuruluşlarından aldığımız bilgileri tüm meslektaşlarımızla anında paylaşacağız. Oda gelirlerimizden sosyal destek fonu oluşturarak mesleğe yeni başlamış üyelerimizin maddi anlamdaki zorluklarına bir nebzede olsa katkıda bulunacağız. Vefat etmiş üyelerimizin zor durumda kalan aileleri varsa onlarında yardımına koşacağız. Sadece taziyelerine gitmekle yetinmeyeceğiz. (Bir sıkıntınız var mı?) diye soracağız. İhtiyaç sahibi üyelerimizin derslerinde başarılı çocuklarına bu fondan burs imkânı sağlayacağız. Odamızın imkânlarını çok dikkatli kullanacağız her kuruşumuzun takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.

 

'KOMİSYONLAR OLUŞTURULACAK'

Yaklaşık 6 yıldır proje inşaat aşamaları süren ve hali hazırda yüzde 65’ i tamamlanmış oda hizmet binamızı en kısa zamanda ve en kullanışlı halde değerli üyelerimizin hizmetine açacağız. Değerli meslektaşlarım; iş yoğunluğunun olduğu günlerde odamızda eğitim toplantısı ve seminer yapılmamasına özen göstereceğiz. Bu etkinlikleri daha sakin günlerde yapılmasını sağlayacağız. Ayrıca Ankara’da yapılan staja başlama ve staj bitirme sınavlarının iş yoğunluğunun olduğu hafta sonlarına denk gelmemesi için TÜRMOB nezdinde gerekli girişimleri yapacağız. Aktif çalışacak en az 3 komisyon oluşturacağız. Bu komisyonlar SGK Mevzuatı, Vergi Mevzuatı ve sosyal etkinlik komisyonu olacaktır. Bayan meslektaşlarımızın karşılaştıkları zorluklarda sıkıntılarda yanlarında olacağız, sorunlarına cevap veren bir oda yönetimi anlayışı oluşturacağız. Meslektaşlarımızın kullanmış olduğu çeşitli muhasebe programlarının eğitimlerine odamızda imkân sağlayacağız. Meslektaşlarımızın yazıları ile katkıda bulunduğu, ay içerisinde gerçekleşen etkinliklerin yer aldığı odamız WEB sayfasında yayınlanacak aylık dijital dergi oluşturacağız. Odamız eğitim sınıflarında dönemsel olarak staja başlama ve bitirme sınavlarına hazırlık kursları düzenleyeceğiz. Ankara ‘ da yapılan bu sınavlara toplu gidiş geliş organizasyonu düzenleyeceğiz. Bürolarda ve şirketlerdeki ara eleman ihtiyaçlarını takip ederek istihdama katkı sağlayacağız. İlimizde bulunan kamu kurum ve kuruluşları, üniversite, Sivil toplum kuruluşları ile iletişim halinde olup mesleğimizi bir adım nasıl ileri götürebiliriz bunun çabası ve mücadelesi içinde olacağız.

İLÇELERLE ENTEGRASYON

İlçelerimizdeki meslektaşlarımızın sorunlarına çözüm yolları arayacağız. Oda hizmet binamızda ilçelerimiz den gelen meslektaşlarımızın kullanacağı yeterli donanıma sahip çalışma odası tahsis edeceğiz. Seçim sürecine girdiğimiz bu günlerde seçime girecek bütün aday meslektaşlarımıza başarılar dilerim. Sonuçta odamızın meslektaşlarımızın ilimizin kazanacağı bir seçim olmasını temenni ederim. Teveccüh gösterip bu güzel günümüze katılan siz değerli meslektaşlarıma basınımızın güzide üyelerine teşekkür ediyorum. Sağ olun var olun.”

Burhan Karagöz

Editör: Mahmut Beyaz