Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma (TEMA) Vakfı Elbistan Temsilciliği, Elbistan’ın orman varlığını arttırmak için Şardağı Ağaçlandırma Projesi’nin yapıldığı Settar’ın Çiftliği olarak bilinen mevkide 500 fidanı toprakla buluşturdu. Ağaç dikme programına Elbistan Kaymakamı Özkan Demir, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Av. Hasan Sungur, CHP Elbistan İlçe Başkanı Av. Tayfun Barış Arslan, Büyükşehir Belediyesi Kuzey İlçeler Koordinatörü Ali Mazhar Türk, daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç da, il genelinde ‘Senin de Bir Dikili Ağacın Olsun’ kampanyası başlattıklarını söyledi. Başkan Erkoç yaptığı açıklamada: “Tüm Elbistanlı hemşerilerimizi en kalbi duygularımızla selamlıyoruz. Elbistan, bizim şehrimizin gözbebeği olan bir ilçemiz. Medeniyetimizin önemli merkezlerinden bir tanesi.

Bu dağların boş olması, Elbistan’ımızın güzelliğine yakışmıyordu. Biz, hep bunun kaygısındayız"dedi. ‘Senin de bir dikili ağacın olsun’ kampanyası kapsamında çalışmalara başladıklarını kaydeden Başkan Erkoç: “Arkadaşlarımızla istişare ederek Şardağı ve bölgesini yeşilleştirerek daha güzel görüntüye hem de daha güzel bir hava kalitesine sahip olmasını istedik.

Çünkü Elbistan’da bir hava kirliliği problemi var. Bölgedeki termik santraller ve katı yakıtlardan dolayı vatandaşlarımız hava kirliliğinden çok muzdarip oluyor. Hamdolsun hükümetimiz Elbistan’a doğalgaz getirdi. Hava kirliliği bu sayede bir nebze olsun çözüldü. Bu fidanlarla gelecekte de Elbistan’ımızın yaşam kalitesi yükselecek. Hava kalitesi daha da artacak. Kahramanmaraş’ımız Türkiye’de orman varlığı açısından önemli illerden bir tanesi.

Bu yaptığımız çalışmalarla beraber de orman varlığımız daha da artacak. Hayırlı uğurlu olsun. Kahramanmaraş’ımızın birçok yerinde bu çalışmamız var. ‘Senin de Bir Dikili Ağacın Olsun’ kampanyasına 7’den 70’e herkesi bekliyoruz. Bugün burada olan çocukları ve gençlerimizi de tebrik ediyoruz” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

Editör: Mahmut Beyaz