Her hafta birbirinden farklı konuklarla saat 17.00’da siyaset, politika, spor, STK ve kanaat önderlerini dinleyicileriyle buluşturan ve Kahramanmaraş’ın gündemine ışık tutan Fresh Gündem’in bu haftaki konuğu MHP Genel Başkan Yardımcısı Sefer Aycan oldu. Radyo Fresh Genel Müdürü Serdar Salma moderatörlüğünde gerçekleşen canlı yayında seçim sürecine ilişkin açıklamalarda bulunan Aycan, “Ekonomide bir takım sıkıntılar var. Tüm dünya piyasalarında dolar değer kazanıyor. Amerika’nın para politikalarındaki değişimin etkisi var. Tabii bir diğer husus Türkiye’ye karşı bir yaptırım var. Mevcut iktidarı yâda kişiyi değiştirmek adına ekonomik yaptırımlar geliyor. Bir de bizim yanlışlarımız var. Üretim düştü. Güven ortamında sıkıntılar var. Yatırım gelmiyor. Dışarıdan sıcak para gelmiyor. Cari açığımız arttı. Hükümetin ekonomik politikalarında destek olmuyoruz. Bana göre para politikalarında yanlışlıklar yapıyoruz. Seçim ortamına girdik ama ekonomik müdahaleler yapılmıyor” şeklinde konuştu.

GENEL BAŞKANIMIZ HEP DEVLETTEN YANA OLDU VE ASLA PARTİM DEMEDİ”
Aycan, sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi: “Genel başkanımızın özellikle 15 Temmuz’dan sonraki Türkiye’ye yön veren tutumları herkes tarafından takdir ediliyor ve genel başkanımızda hakikaten ülkenin kaderine etki eden çıkışlar yapıyor. Aslında genel başkanımız hep böyleydi. Genel başkanımız 21 yıldır genel başkanımız. Öncesinde de siyasetin içerisinde olan birisidir. Hep devletten yana oldu ve asla partim demedi. Tabii 15 Temmuz olayı çok çirkin ve lanet bir olay. 12 Eylül’de Kenan Evren’in , “Biz olgunlaşmasını bekledik” dedi. Yani darbeyi olgunlaştırdılar ve halkın beklentisi oluştuktan sonra devreye girildi. Ama 12 Eylül darbesi Genelkurmay komuta kademe içerisinde olan bir hareketti. Bu 15 Temmuz tamamen farklı. Kendisini imam diye niteleyen kişilerin yönlendirmesiyle sivil bir darbe girişimi oldu. Ne yazık ki devletin silahları kullanılarak, devletin uçakları kullanılarak millete silah sıkılmıştır. Bu FETÖ hareketinin tehlikeli boyuta geldiğini ilk söyleyen de genel başkanımızdır. FETÖ önceden de vardı. FETÖ AK Parti döneminde çok daha güçlendi ve cesaret buldu. 15 Temmuz olduktan sonra içinde bulunduğumuz durum, destekler, yurt dışı bağlantıları bizim açımızdan malumdu fakat Recep Tayyip Erdoğan tarafından da öğrenilmeye başlanmıştı. Bu yüzden genel başkanımız bu tutumuna göre AK Parti MHP birlikteliği oluştu ve aynı çizgide siyaset yapılmaya başlanıldı.

BİZ KOALİSYON ORTAĞI OLMADIK”
Biz koalisyon ortağı olmadık. Hükümet olmadık. Kol kola girip her şeyde aynı görüşte değiliz. Biz ayrı bir partiyiz, onlar ayrı bir parti. Bizim de ayrı politikalarımız var, onlarında ayrı politikaları var. Ama 2 konuda fikir birliği içerisindeyiz. Bir terör konusunda. Özellikle PKK, FETÖ, DEAŞ’ın nereden beslendiği veya ülkeye ne kadar zarar verdiği konusunda hem fikiriz. MHP terör odaklarına karşıdır. Ülkeye zarar veren mihraklara karşıdır. Çünkü biz Türk milliyetçisiyiz. Türk devletinin güçlü olmasını istiyoruz. Teröre kim karşı koyarsa biz ona destek veririz. Öyle bir siyasi çekişme içerisinde değiliz. Mevcut hükümet bunu yapıyorsa biz bu hükümete destek veririz. Herkes farklı düşünebilir ama biz devleti düşünüyoruz.

CHP’NİN YAPTIĞI TEKLİF ASLINDA GENEL BAŞKANIMIZA HAKARETTİR”
CHP’nin yaptığı teklif aslında genel başkanımıza hakarettir. Ne diyor? Gel başbakanlığı sana verelim ve gel koalisyon kuralım gibi çok çirkin bir teklifti. Genel başkanımızın ilkeleri vardır. Genel başkanımız HDP ile koalisyon kurar mı? Kurmaz. Böyle bir şey MHP’nin varlık sebebine aykırı bir durum. Biz böyle siyaset yapmıyoruz. Biz gerektiğinde devletimiz için her şeyden fedakârlık edebilen insanlarız. Biz seçimlere daha 18 ay varken genel başkanımız, “Bizim cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip Erdoğan’dır” dedi.

Haber: Emre AKKIŞ

Editör: Mahmut Beyaz