Kahramanmaraş'ta hayırsever iş adamı olan İlhan Birsen, şehirde ki yardıma muhtaç vatandaşlara özel ihtiyaç dükkanı açarak insanların duasını topluyor.

Kahramanmaraşp'ta hayırsever iş adamı İlhan Birsen, kentte bakıma ve yardıma muhtaç vatandaşlara özel bir ihtiyaç mağazası açarak onlara yardım ediyor. Birsen, "Firmamız tarafından ihtiyaç sahiplerine dağıtım yapmaktayız. İhtiyaç sahiplerini dağıtım yapmayı planladık ve burayı açtık. Bugün ise resmi olarak açılışı yapmış bulunmaktayız. Tüm ihtiyaçları olan vatandaşlar kendi ihtiyacına göre, bedenine göre kıyafetleri veriyoruz. Bu yardımı sınırlı günde değil, devamlı yapmayı istiyoruz" dedi.

'KAPIMIZI ÇALANA HİÇBİR ZAMAN YOK DEMEDİK'

Yardımları geçmişten bu yana kolilerle yardım yaptıklarını ve bunun sürekli hale gelmesi için bir yardım mağaza açtığını belirten Birsen, şunları kaydetti: ''Mesleğin içinde olduğumuz için kapımızı çalana hiç bir zaman yok demedik. Yardım yerine ulaştımı düşüncesi oluşuyordu. Bu sebebten dolayı böyle hizmet düşünerek eşimle birlikte böyle birşey yapmaya karar verdik. Bizim yaptığımız ürünlerin hepsi sadece giysiye yönelik değil. Askeri kıyafette yapıyoruz. Bir nebze hayır kurumlarına yönelik bu işi yapıyoruz. Cezaevlerine, Halk Eğitim Müdürlüklerine yardımlar da yapıyoruz. Devletin 'Topluma İnsan Kazandırma' projesi var. Bu projeden yola çıkarak burada da kullanılmamış ürünlerin yanı sıra 2'inci el ürünleri tekrar değerlendiriyoruz. Yüzde 75 sıfır ürün, yüzde 25 ise giyinmiş üründür. Elimizden geçirerek yıkamasını, ütüsünü yapıp paketliyoruz. Kızılay, İHH kontrolünde el ele verip bu işi birlikte yapıyoruz. Muhtarlarımıza, İnsanı Yardım Vakfı'na, Kızılay'a duyuru yaptık. Bizlere liste verdiklerinde zor durumdaki vatandaşlarımızın elinden tutuyoruz. Inşallah başarılı oluruz. Memleketimizde hayırsever insanlarımız çok, bizlerde bunlara bir nebze katkı sağlarsak ne mutlu bizlere.''

 

Haber: Meliha Şeyda Akçakale

Editör: Mahmut Beyaz