Kahramanmaraş Gençlik Merkezi ve Özel Lider Simya Eğitim Kurumları ortak çalışması ile Simya Tiyatro Atolyesi, Kahramanmaraş'ı temsilen yer aldığı Mersin'de gerçekleştirilen bölge elemesinde birinci olup Türkiye finaline kalmaya hak kazandı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından organize edilen ‘Hayallerini Sahneye Taşı’ skeç yarışmasının önce il birinciliği hemen ardından Mersin bölge elemesi ayağını ‘Birden bire’ adlı oyunu ile Özel Lider Simya Tiyatro Atölyesi birinci oldu. Akdeniz Bölge elemesinde yer alan iller arasında Adana, Mersin, Antalya, Isparta, Osmaniye, Hatay eleyerek Türkiye Finallerine katılmaya hak kazandı. Yarışmada birinci Kahramanmaraş, ikincisi Isparta, üçüncüsü ise Osmaniye oldu. Manşet Gazetesi haber ekibi olarak Simya Tiyatro Atolyesi ekibi ile röportaj yaptık.

İşte Simya Tiyatro Atolyesi yaptığımız röportajın detayları...

Bölge elemesinde 1.olup Türkiye finaline kaldınız duygularınız nelerdir?

Okan Kölük/ Oyuncu

Kahramanmaraş için gerçekten çok büyük ve özel bir başarı olduğunu belirtmek istiyorum. Kahramanmaraş'ta tiyatro denilince ve bu tarz bir yarışma içerisindeyken bizim bölgede elenebileceğimizi düşündüler. Bölgeler arası yarışma içerisinde en zor gruptaydık. Hatay, Antalya, Adana, Mersin olsun tiyatronun yoğun olduğu grubların içerisindeydik. Bizim haricimizde konservatuarı barındıran 5 il var. Bundan dolayı diğer illerin şansların daha yüksek olduğu düşünülüyordu. Biz onların hepsinin düşüncelerini terse çevirdik. Yarışmaya çok kısa bir süre kala ekiplerden bir tanesi Türkiye finaline göz kırpıyoruz diye bir açıklama yapmıştı. Bizde yarışma sonrasında kendi aramızda 'göz var izam var' dedik. Oradaki yaşanan en güzel anlardan birtaneside ünlü oyunculardan Kubilay Pembeklioğlu'nun yarışma bittikten sonra bakanlığa yaptığı açıklamada hiç bir maddi gelir talep etmeden Türkiye finalinde ben bu ekibin oyuncu koçluğunu yapmak istiyorum dedi. Biz 7'inci sırada sahne aldık. Sahne aldığımız sıra içerisinde diğer ekiplerin hep aralarında konuştuğu laf ise oyununuz birden bire, herşey birden bire oldu dediler. Hiç beklenmedik bir şekilde karşılarına bir oyun çıktı. Il elemesinde de olduğu gibi yine biz İl birinciliğine layık görüldük. Şimdi ki hedef ise Türkiye finali ve çok iddealı geliyoruz. Simya Tiyatro Atölyesi olarak bizi tanımıyorlar. Kahramanmaraş'tan akıllarına gelmeyecek çok profosyonel, çok başka bir ekip geldiğini buradan duyurmak istiyorum. Amacımız oradan ilk 3'le dönmektir. Ilk 3'le döndüğümüz takdirle çok büyük bir gurur bizi bekliyor. Almanya ve İtalya'da bizi turne bekliyor. Burada ilk 3'e giren Uluslararası Kültür Sanat Festivalinde Türkiye'yi temsilen yer alacak. Bu yılı bu şekilde kapatmış olacağız. Allahın izniyle güzel başarılarla dönmek dileğiyle.

Furkan Tekinşen/Oyuncu
Gençlik Spor Müdürlüğü'ne ve hocalarıma teşekkür ediyorum. 23 Ocak'ta başladığımız bu başarı merdiveninde 17 Mart ile Türkiye finalinin basamaklarına ayak bastık. Bizim başarımız "Biz" diyebilmekten geçiyor. Ekip olarak kazanılır başarılar, oyuncu, yönetmen, makyöz ve teknik masa ayırtmadan herkesin başarısıdır ve almamız gereken bi emanet daha bulunuyor. Ankara'da Kahramanmaraş ve Akdeniz Bölgesi temsilcisi olarak üstümüze düşen ne varsa o sahnede yapacağız. Bize destek ve köstek olan herkesi ayırt etmeksizin teşekkür ederiz.

Nida Attaroğlu/Oyuncu
Bizler mersine giderken kazanacağımıza inanıyorduk. Çok çalıştık ve başardık. Şimdi önümüzde Ankara var inşallah başaracağız. Bunu da kazanacağımıza güveniyoruz, biz her zaman biz olarak çalıştık. Başarımız burdan geliyor. Şimdi ise Ankara'daki emanetimizi almaya gideceğiz. Öncelikle Kahramanmaraş Gençlik ve Spor Merkezi'ne bize böyle bir etkinlik sunma şansı verdiği için teşekkürlerimi iletiyorum ve hocam Okan Kölük'e böyle güzel bir etkinlik de çalıştırdığı için çok teşekkür ediyorum.

İlkay Özkale/ Oyuncu

Gelin uyumadan rüyaya dalalım yaşasın tiyatro. Dünya tiyatro gününüz kutlu, mutlu özgür ve daim olsun inşallah! Kahramanmaraş'ımızın adını şampiyon olarak yazdırmak için Ankara'ya gidiyoruz. Bize ait olanı alıp gelecez inşallah. Okan Kölük hocama ve oyuncu arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Sevgi ve saygı ile kalın.

Ömer Ertuğrul Gül/Teknik Masa (Makyöz)
Zafer inananlarındır. Bizler inandık ve başardık. Bu oyunlar için elimizden geldiğince mücade ettik. Allah'a şükür ki istediğimiz sonucu elde ettik.

Eda Üçgün/Makyöz
Her şeyden önce yolumuza taş koyanlara teşekkür ederek başlamak istiyorum. Çünkü onlar önümüze engel koymasaydı bu kadar güçlü duramazdık. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın böyle güzel bir projeye imza attığı için tebriklerimi sunuyorum. Bize böylesine güç veren, yeri geldiğinde abi olan Okan Kölük'e ve Sefa Kılınç hocalarımın yüreğine sağlık. Bizler en başta birbirimize inandık. Tek bir kişi olarak değil "Biz" olarak düşündük, başardık. Böyle yüreği güzel insanlarla aynı ekipte olduğum için gurur duyuyorum. Hayal ettik, başardık. Bu güzel ve gurur veren ekiple daha nice hayallere.

Elif Savrun/ Oyuncu
Her türlü zorluğa karşı buralara kadar geldik . Bundan sonra bırakmayada hiç niyetimiz yok. Bu zamana kadar bize inanan ve destek çıkan herkese teşekkür ederim. İnanmayanlara ise Başkent
Ankara' da bir kez daha göstereceğiz inancımızı ve başarımızı. Bizi buralara kadar getiren, bize çok emek veren hocalarıma teşekkür ediyorum. Tiyatroyu bana sevdiren ve her daim destek olanlar oldu. Bu tiyatro bizi bir araya getirip bir ekip ve aile oluşturdu. Birbirimize olan inancımızla inşallah yine birincilik birden birenin olacak.

Haber: Meliha Şeyda Akçakale

Editör: Mahmut Beyaz