“Doğumdan ölüme kadar” hayatın her alanında insan odaklı çalışan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi gençleri kötü alışkanlıktan uzak tutmak için KAMEK kurslarını genç KAMEK kursları olarak düzenledi. Gitar, saz, bağlama, keman, kodlama, takı tasarım gibi gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutan kurslar sayesinde, 1 ila 3 ay arasında tam manası ile bir enstrüman çalınmaya başlanabiliyor.

KURS ÇOK EĞLENCELİ

Kursa gelen Kevser Polat, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a teşekkür ederek şunları dile getirdi: “Karabaş Anadolu lisesinde yabancı dil okuyorum. Buraya geldiğim için çok mutluyum. Umarım başarılarımın devamını getiririm kendim adına. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a çok teşekkür ediyorum. İyi ki müzikle birlikteyim. Zaten ailemden de bağlama aşkı geliyor bana. Hep birlikte çalışıyoruz. Bağlama çaldığımda çok mutlu oluyorum. Anlatamam. Sadece kendi içimde yaşıyorum. Ben yaptığım aktiviteleri genelde sosyal medyada paylaşmıyorum. Kendi çapımda yaşıyorum. Sosyal medyada boş zaman geçirmektense buraya gelip buradaki aktivitelerle zaman geçirmelerini isterim”

Melike Arslan ise: “Kahramanmaraş Anadolu lisesinde okuyorum. Küçüklüğümden bu yana müziği çok seviyorum. Sürekli okulun korolarındayım. Okulda da söylüyorum. Daha önce Mehmet Akif Ersoy kültür merkezinde çıktık konser verdik. Bu işi çok seviyorum. Buraya da geldim ve bağlama kursu aldım” şeklinde konuştu

400 PROJE

Yaşanabilir bir Kahramanmaraş sloganı ile 2014 yılında görevi devir alan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, 15 ana kolda toplam 400 proje ile Kahramanmaraş’ı bölgenin yıldızı haline getirmek için çalışıyor. Vizyon, Mega, teknik belediyecilik ve sosyal belediyecilik alanında bölge illeri ile yarışan Kahramanmaraş, yapay plaj, kuzey ve güney çevre yolları ve millet bahçeleri ile yeni bir döneme merhaba diyecek.

Yeşili ile Karadeniz Mavisi ile Akdeniz’i andıran, 300 rakımdan 3500 rakıma kadar yükseltisi bulanan Kahramanmaraş, dev projeler ile bölgede sıkışıp kalmaktan kurtulacak. En az 20 yıl önce büyükşehir olan bölge illeri ile mega projeler yaparak yarışır hale gelen Kahramanmaraş, Yedikuyular Kayak Merkezi ile yaşın ve kışın cazibe merkezi oldu. Etapları tamamlandığında milyonlarca kişiyi hem yazın hem de kışın bölgeye çekmek için yapılan Yedikuyalar, şehrin gözbebeği konumunda. Yedikuyuların yanında 260 projeye de sahiplik yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi şehrin peyzajından, trafiğine, sosyal belediyecilikten, teknik belediyeciliğe, teknolojiden, ekosisteme kadar birbirinden farklı alanlarda yer alıyor.

Gazetemiz Muhabirinin “Buyuksehirheryerde.com” sitesinden derlediği bilgiye göre, yapılan projelerin yanı sıra hali hazırda projelerde üretiliyor. Şehrin gelişimi ön planda tutulan projelerin bazıları ise etaplardan oluşuyor. Kahramanmaraş’ı kalkındırmak ve hayali görülen projeleri yapmak için oluşturulan, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Fatih Erkoç’un başında bulunduğu proje ekibi, özlem duyulan vizyon projeleri tek tek hayata geçiriyor. Artan nüfusu göz önünde bulunduran ekip ilk önce trafiğe el atmış açılan ve yapımı devam eden tünel kavşaklar ile trafiğe neşter atılmıştı. Büyükşehir olması nedeniyle köylerden mahalleye dönen yerlere yatırımlar tamamlanmış, asfaltsız yol, parkesiz ve susuz mahalle kalmamaya özen gösterilmişti. Yapılan bu hizmetin sonrasında ise Kahramanmaraş’ı şaha kaldırılacak projeyi planlayan ekip, ilk önce Yedikuyular Kayak Merkezini hayata geçirerek kışlı yazlı kullanacak bir yer haline getirdi.

Haber: Mustafa Kılınç

Editör: Mahmut Beyaz