Büyükşehir Belediyesine gelen bir vatandaş çözüm veya şikayetini anında bildirirken, belediye binasına gelmeden de, web sitesi, sosyal medya, telefon Whatsapp’dan anında ulaşıp şikayet veya memnuniyetini iletebiliyor.

4 yıl önce Büyükşehir yasası ile büyükşehir olan Kahramanmaraş, değişimi yaşamaya başladı. Prestij, vizyon, sosyal ve normal belediyecilik hizmetini eşit alan Kahramanmaraş, topyekün bir şekilde kalkınma hareketine öncülük etmiş oldu.

Kurtuluş savaşı sonrası ecdada ne istiyorsunuz diye soran yetkililere ecdadın kaleye top istiyoruz dediğini bilen ve hizmeti bu ecdadın torunlarına yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, vatandaşın her türlü hizmetine koşuyor. Alt yapı, üst yapı gibi temel belediyecilik hizmetinin yanı sıra her türlü sosyal belediyecilik hizmetleri de vatandaşın ayağına getiriliyor.

ÇÖZÜM MASASI

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un üzerinde hassasiyet ile durduğu çözüm masası ise vatandaşın belediye arasındaki ilk kapı görevini görüyor. Şikayeti, isteği ve memnuniyeti bildirilen çözüm masası çağrı merkezi gibi çalışıyor. Güler yüzlü personellerin bulunduğu masada, vatandaşın tüm sorunları anında çözülüyor.

2017 yılında 18 bin şikayeti değerlendirildiği çözüm masasının 2017 ve 2018 ilk 4 ayda yaptığı icraat ise şöyle: “Web internet üzerinden gelen başvuruların takibi ve işlevi, fiili olarak gelen vatandaşlarımıza yardımcı olup istek talep ve şikayetleriyle ilgili en güzel şekilde yönlendirme işlemleri, 2017 yılı gelen talep istek ve şikayet sayı adedi :18.028- Aylık dilimde gelen talep istek ve şikayet sayı adedi: 4.507-telefonla gelen talep istek ve şikayetleri en doğru ve en hoşgörülü şekilde alıp ilgili müdürlüğe sevkini sağlamak. Ulaşım toplu taşıma alo otobüs hattı ile ilgili 444 68 51 nolu numaraya en hızlı şekilde aktarmak. BİMER ve CİMER şikayetleri hakkında vatandaşları yönlendirmek, sosyal medya üzerinden gelen talep ve şikayetleri ilgili arkadaşlara yönlendirip takibini sağlamak”

BASIN YAYIN SOSYAL MEDYA EKİBİ KURDU

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte vatandaşa hizmetlerin ulaşması noktasında önemli bir yatırım yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Kültür Daire Başkanlığı Basın Yayın Şube Müdürlüğü Sosyal Medya Takip Merkezi kurdu. 4 personelin çalıştığı birimde, sosyal medya üzerinden gelen şikayetler veya memnuniyetler cevaplandırılıyor. Böylelikle vatandaş anında muhatap bularak sorununu iletmiş oluyor

ALO WHATSAPP HATTI

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un büyük bir emekle başlattığı dolmuşların otobüse dönüştürülmesi süresince vatandaşa önemli bir imtayaz tanındı. Vatandaş otobüsün nerde olduğunu, nerden ne zaman geçeceğini ve nereye ne kadar zamanda varacağını anında cep telefonu uygulaması ile öğrenirken, alo Whatsapp Hattı sayesinde gördüğü bir olumsuzluğu yetkililere bildiriyor. Whatsapp hattını takip eden operatörler ise gün içerisinde 17:00’a kadar, sonrasında ise nöbetçi kalan bir operatör sayesinde 24:00’a kadar hizmet veriyor.

ZABITA DAİRE BAŞKANLIĞI

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı da vatandaş ile bire bir muhatap olan birimlerin başında geliyor. Fatih Mehmet Erkoç’un göreve gelmesi ile büyük değişim yaşayan zabıtalar, kurduğu sistem ile vatandaşa 7/24 hizmet veriyor. Alo 153 hattını arayan vatandaşlar her türlü sorununu bildirerek çözüme kavuşturmuş oluyor. Zabıta Daire Başkanlığı ise 17:00’a kadar norlam hizmet verirken oluşturduğu gece vardiyası ile sabah 08:00’a kadar nöbetçi sistemi ile vatandaşın hizmetinde bulunuyor.

Haber: Mustafa Kılınç

Editör: Mahmut Beyaz