Türkiye genelinde tatlı sularda1 Temmuz itibariyle kalkan av yasağı sonrası balıkçılarda da hareketlilik başladı. Ülke genelindeki binlerce balıkçı tekneleriyle açılarak ağlarını baraj göllerine attı. Kahramanmaraş’ta da balıkçı esnafları, kentteki çeşitli barajlarda avlanmaya başladı. Şazibey Halk Pazarı’ndaki balıkçı esnaflarından Tevfik Alma ve İbrahim Sarı pazardaki son durumu değerlendirdi. Hava sıcaklarından dolayı işlerinin zor olduğunu dile getiren Alma, satışların düşük olduğunu belirtti. Bir diğer balıkçı İbrahim Sarı ise sezonun dolu dolu geçtiğini ve fiyatların yaz aylarına göre gayet normal olduğunu söyledi.

AVLADIĞIMIZ BALIKLARIN ÇOĞUNU TEZGÂHLARA GETİRMİYORUZ”
Avladıkları balıkların çoğunu tezgâha getirmediklerini söyleyen Tevfik Alma, fiyatların yüksek olduğunu ancak yaz aylarına göre bu fiyat aralığının normal olduğunu kaydetti. Alma, “1 Temmuz itibariyle baraj göllerindeki av yasağı kalktı. Bizde balıkçı esnafları olarak vira bismillah diyerek avlanmaya başladık. Şu anda sazan türleri, et balığı gibi balık türlerini avlıyoruz ama havaların oldukça sıcak gitmesi bizim işimizi zorlaştırıyor. Tabii doğal olarak yaz ayındayız ve durum böyle olunca satışlarımız düşük. Satışlarımız düşük olduğu içinde avladığımız balıkların çoğunu tezgâhlara getirmiyoruz. Eğer avladığımız balıkları buraya getirirsek balıklarımızın çoğu elde kalır. Buda bize maddi bir sıkıntı getirir. Fiyat olarak sazan 10 TL, et balığı 20 TL, alabalık 18 TL. Fiyatlarımız biraz yüksek ama sezona göre normal bir fiyat aralığı diyebiliriz. İnşallah ilerleyen günlerde işlerimiz açılır” ifadelerini kullandı.

TATLI SU İÇİN SEZON DOLU DOLU GEÇİYOR”
“Şu anda tatlı su için sezon dolu dolu geçiyor. Çeşitlerimiz bol” diyen İbrahim Sarı ise şunları dedi: “Yayın balığı, sazan balığı, et balığı gibi balıklar tezgâhlarımıza bol miktarda geliyor. Satışlarımız çok şükür iyi. Yaz mevsimi olmasına rağmen vatandaşlarımız yine de balığa rağbet gösteriyor. Fiyat olarak sazan 10 TL, et balığı 35 TL, alabalık 18 TL, levrek çupra 25 TL. Fiyatlarımız kış aylarına göre normal. Yaz günü bu fiyata balık bulmak çok zor.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz